Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 408
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Здравейтеее, чудех се защо толкова време никой не е писал, а аз съм забравила да включа известията за 3тата тема.😁
На болничките им пожелавам по-бързо възстановяване!
Ох, на мамчетата които усещат бебчетата вече направо им завиждам благородно! 🙏 Аз още не съм усетила бебчо 17 + 1,2 дена сутрин се събуждам без коремче, само като легна по гръб се вижда малка топчица под пъпа, а до вечерта съм издута и ми личи повече! Не ги разбирам предни, задни плаценти, но докторката ми каза предна плацента, мже би заради това!
При мен е същото сутрин коремчето е много малко.. Вечер е доста издуто..
BMR със сигурност ще започна да се разтягам и да вкарвам леки упражнения, че такъв застоял начин съм подхванала и не е добре.
И малко да ви разсмея. Имаме приятелско семейство с бебе на 3 месеца. Преди ден се видяхме и споделиха, че не могат да приспят бебето. Аз и мъж ми вчера цял ден си умуваме защо им е на тия хора да го приспиват 🤣🤣🤣 даже мъжа ми споделя как ще си го гушка нашето само да е будно и аз отстрани се съгласявам. Та си казахме ние няма да правим така 🤣, но остана чуденката защо им е да го приспиват това бебе щом на него не му се спи... Днес се връща моя съпруг от работа и ми се смее, решил да пита таткото защо се мъчат вместо да се забавляват с бебето.. Отговора тези с едно детенце го знаете, да - РЕЖИМ. Трябвало да му създадат режим.. Та от една страна ми стана смешно, че не се досетихме, нали рпдители ще ставаме 🤣 а уж съм чела за създаването на режим ама.. 🤣
Ох да и аз трябва да почна да правя поне малко упражнения, тея 6 кила не ми се отразяват добре психически, а и физически вече не мога да си влезна в нееластичните дънки, не ми личи, ако не кажа, но аз си се усещам издута. 😄😄😄 А относно бебето да доста неща четем, ама на практика на тези които им е 1ва бременност.... не вдяваме на пръв поглед много неща да направим.
Преди 5 месеца си казвах как ще си купя крем след 3 месец да почна да се мажа е още не съм стигнала до магазина или до консенсус кой да купя и така и не се мажа още, после ще се оплаквам! 🥴

# 136
  • София
Здравейте,мами очаквам моето бебче към края на април, няколко доктори ми казаха ,че до към 30 седмица трябва да съм избрала болница тъй като може да ни изненада... гледам мбал Св. София имате ли пресно мнение за тази болница..доктор ...неонатология и тн . Благодаря на включили те се

# 137
Аз съм +2кг, но вече от около месец страшно много ми личи. Нося панталони за бременни. Вчера съседката от поне 200 метра ме фокусира и веднага побърза да ми честити и да ми подарява нейните бременни дънки. Дори не се замисли. Бременна съм си целодневно. Приличам на бременна в 6ти месец, а първия път ми пролича в средата на 5ти чак 😄 Извадих си най-дебелото зимно яке, защото мога да го закопчая

Иначе преди да ни щръкне така коремът и аз бях сутрин ок и вечер бременна 😄 отдавам го на това, че задържам течности. Като цяло се чувствам подута.

В св София съм ходила само на прегледи няколко пъти при една от по-младите докторки - Таня Босева. Тя беше мила и внимателна, но като цяло нещо не ми допадна болницата там. В продължение на 6 месеца преди за започнем опити за второ бебе ходих там и все разни бактерии (различни) излизаха на микробиологиите, а нямах нито един симптом - нито течение, нито нищо. Пих сума ти антибиотици, пробиотици и тн. Накрая реших да си отида при моята АГ да ме прегледа и се оказа, че вс беше наред. Сега, това сигурно е просто съвпадение и най-накрая да съм се изчистила, нали. Просто аз някак останах с кофти вкус от там. В работа там ни пращат на профилактични и така се забърках с тях

Здравейтеее, чудех се защо толкова време никой не е писал, а аз съм забравила да включа известията за 3тата тема.😁
На болничките им пожелавам по-бързо възстановяване!
Ох, на мамчетата които усещат бебчетата вече направо им завиждам благородно! 🙏 Аз още не съм усетила бебчо 17 + 1,2 дена сутрин се събуждам без коремче, само като легна по гръб се вижда малка топчица под пъпа, а до вечерта съм издута и ми личи повече! Не ги разбирам предни, задни плаценти, но докторката ми каза предна плацента, мже би заради това!
При мен е същото сутрин коремчето е много малко.. Вечер е доста издуто..
BMR със сигурност ще започна да се разтягам и да вкарвам леки упражнения, че такъв застоял начин съм подхванала и не е добре.
И малко да ви разсмея. Имаме приятелско семейство с бебе на 3 месеца. Преди ден се видяхме и споделиха, че не могат да приспят бебето. Аз и мъж ми вчера цял ден си умуваме защо им е на тия хора да го приспиват 🤣🤣🤣 даже мъжа ми споделя как ще си го гушка нашето само да е будно и аз отстрани се съгласявам. Та си казахме ние няма да правим така 🤣, но остана чуденката защо им е да го приспиват това бебе щом на него не му се спи... Днес се връща моя съпруг от работа и ми се смее, решил да пита таткото защо се мъчат вместо да се забавляват с бебето.. Отговора тези с едно детенце го знаете, да - РЕЖИМ. Трябвало да му създадат режим.. Та от една страна ми стана смешно, че не се досетихме, нали рпдители ще ставаме 🤣 а уж съм чела за създаването на режим ама.. 🤣
Ох да и аз трябва да почна да правя поне малко упражнения, тея 6 кила не ми се отразяват добре психически, а и физически вече не мога да си влезна в нееластичните дънки, не ми личи, ако не кажа, но аз си се усещам издута. 😄😄😄 А относно бебето да доста неща четем, ама на практика на тези които им е 1ва бременност.... не вдяваме на пръв поглед много неща да направим.
Преди 5 месеца си казвах как ще си купя крем след 3 месец да почна да се мажа е още не съм стигнала до магазина или до консенсус кой да купя и така и не се мажа още, после ще се оплаквам! 🥴

# 138
Какво казват вашите АГ за пиенето на кафе сутрин? Аз все още пия задължително едно нормално кафе сутрин и се притеснявам, че това няма да се промени до края на бременеенето. Има ли и други като мен ?

# 139
Добро утро, момичета! В 15 г. с. съм и от вчера започна от време на време да ме боли долу ниско корема и кръста. За кръста не се притеснявам, но дали е нормално корема да ме боли като преди цикъл? Болката не е постоянна, от време на време, не е силна, но не ми се е случвало до сега толкова често да ме боли. Преди време, още в началото на бременността много рядко усещах такава болка, при кихане основно, АГ каза, че е нормално заради разширяване на матката. На 8 ноември съм на преглед и се чудя до тогава ли да чакам или да отида по-рано, в случай, че има нещо притеснително в тези болки..

# 140
Като пипаш корема, твърд ли е? Може от преумора. Обаче звънни на твоето АГ по телефона. Аз не бих чакала до преглед. По принцип вече всякакви неразположения започват, но все пак е хубаво да чуеш и лекарско мнение.

# 141
Като пипаш корема, твърд ли е? Може от преумора. Обаче звънни на твоето АГ по телефона. Аз не бих чакала до преглед. По принцип вече всякакви неразположения започват, но все пак е хубаво да чуеш и лекарско мнение.

Не е твърд. Нищо друго различно не чувствам. Следя бремеността си в друг град, не тук, където живея и се чудя дали да не отида при тукашния гинеколог просто на преглед..

# 142
Какво казват вашите АГ за пиенето на кафе сутрин? Аз все още пия задължително едно нормално кафе сутрин и се притеснявам, че това няма да се промени до края на бременеенето. Има ли и други като мен ?

Аз също си го пия сутрин и ще продължа,освен ако по медицински причини не се наложи.С първата бременност пих до край,просто слагах повече мляко и се ограничавах до 1 кафе

# 143
Според мен са нормални тези болки. И аз получавам почти всяка вечер, но не се притеснявам, защото при първата бременност ми бяха много по-силни и повече. Въпреки това споменах на АГ, каза че е нормално. Предпочитам да я питам нещо тъпо, отколкото да го мисля до следващия преглед 😁
Относно кафето - не съм го спирала, дори когато ми се гадеше, защото по принцип съм с много ниско кръвно, а първите месеци съвсем. Пия всяка сутрин, гледам да не е на гладно. Понякога следобед в почивните дни си позволявам да пия от кафето на мъжа ми. Този път не съм питала, предната АГ каза, че може до 2 на ден.
Корема моя си е доста голям, вече който ме е срещнал знае, че съм бременна, въпреки якето. Килограмите са +3, предния път по това време са били +6. Въпреки това си ми натежават, особено вечер пуфтя както тюлен докато приготвяме дребния за сън 🤣
Нормалните панталони ги спрях още края на 3тия месец, защото ми стискаха ниско на корема. Вече доволно си изпълвам тези за бременни 🤣 днес ще ходя да си търся яке, защото в скоро време ще ми се пръсне ципа на якето 😅

# 144

Не е твърд. Нищо друго различно не чувствам. Следя бремеността си в друг град, не тук, където живея и се чудя дали да не отида при тукашния гинеколог просто на преглед..
Иди, да ти е мирна главата. Може и да не са контракции, а нормални неразположения.

Кафе не пия аз, откакто видях положителния тест. Много ми се пие, но се въздържам. Обаче зная, че го едно кафе дневно не е проблем.

И на мен скоро ще ми умалее якето и ще трябва да си взимам ново зимно. До преди да забременея носех 34-36 (хс-с), сега ще трябва да си търся поне 38-40 (м) номер.

И моят корем си е доволно голям. Изпълвам си бременните клинове и дънки. Гърдите ми също наедряха, добре, че имам сутиени за кърмене от предната бременност, които ще ми свършат чудесна работа. 😁 Станала съм мама-свинка 🐷 Грух

# 145

Иди, да ти е мирна главата. Може и да не са контракции, а нормални неразположения.

Кафе не пия аз, откакто видях положителния тест. Много ми се пие, но се въздържам. Обаче зная, че го едно кафе дневно не е проблем.

И на мен скоро ще ми умалее якето и ще трябва да си взимам ново зимно. До преди да забременея носех 34-36 (хс-с), сега ще трябва да си търся поне 38-40 (м) номер.

И моят корем си е доволно голям. Изпълвам си бременните клинове и дънки. Гърдите ми също наедряха, добре, че имам сутиени за кърмене от предната бременност, които ще ми свършат чудесна работа. 😁 Станала съм мама-свинка 🐷 Грух

Ponytail, аз също съм 34р-р по принцип. Та когато разбрах, че съм бременна си харесах едно яке онлайн, което е 38 размер, беше на страшна промоция. Викам си ударих шестица от тотото, ще мога да си го нося. Обаче вече яко ми отеснява и ще те посъветвам да търсиш 40 🤣 От друга страна пък тези големите номера ми стоят като харизани в раменете и е доста смешно , но пък важното е да ни е топло 😅

# 146
И аз съм така. Сутрин малко коремче (вече видимо), вечер - двоен!
Относно болките, и аз получавам от време на време болки ниско долу в корема, които са веднъж на няколко дни и не са нищо особено. Даже от няколко дни започнах да получавам и стягания от двете страни на корема, като мускулни спазми.. предполагам е време да започна да приемам магнезий. Другата седмица съм на преглед и ще видим как върви бебчо. Предстои ми пътуване със самолет и се надявам, че всичко ще бъде наред.

# 147
И аз съм така. Сутрин малко коремче (вече видимо), вечер - двоен!
Относно болките, и аз получавам от време на време болки ниско долу в корема, които са веднъж на няколко дни и не са нищо особено. Даже от няколко дни започнах да получавам и стягания от двете страни на корема, като мускулни спазми.. предполагам е време да започна да приемам магнезий. Другата седмица съм на преглед и ще видим как върви бебчо. Предстои ми пътуване със самолет и се надявам, че всичко ще бъде наред.

Аз също получавам такива мускулни спазми в дясната страна на корема. Говорих с АГ, каза да не се притеснявам, нормални са тези неща и трябва да започна да пия но шпа и магнезий. Неловко се чувствах докато обяснявах симтомите ми и това, което всъщност ме притеснява, при положение, че жената си има толкова много работа, но пък така ми олекна сега. Дано всичко да е наред. 🙏

# 148
Аз в приложението Фея четох, че скоро започват Бракстън Хикс контракциите. Посл 2-3 вечери сигурно от преумора получавам точно такива контракции като сложим детето да спи и се пльосна на дивана се започва стягането. Вечер пия 2х но-шпа и ме отпуска. Предполагам, че тр да започна магнезий. На преглед съм след 10 дни и ще попитам. В 16г.с съм. Вие пиете ли вече магнезий и какъв?

# 149
ВМР и аз четох в приложението за Бракстън Хикс, затова го карам и по-спокойно. Аз бях на преглед в 15 г.с и АГ ми каза, че от следващия път ще ми включи и магнезий защото нямало нужда още от сега. Другата седмица съм на преглед и ще вида какво ще ми предпише.

Общи условия

Активация на акаунт