Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 464
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
И малко да ви разсмея. Имаме приятелско семейство с бебе на 3 месеца. Преди ден се видяхме и споделиха, че не могат да приспят бебето. Аз и мъж ми вчера цял ден си умуваме защо им е на тия хора да го приспиват 🤣🤣🤣 даже мъжа ми споделя как ще си го гушка нашето само да е будно и аз отстрани се съгласявам. Та си казахме ние няма да правим така 🤣, но остана чуденката защо им е да го приспиват това бебе щом на него не му се спи... Днес се връща моя съпруг от работа и ми се смее, решил да пита таткото защо се мъчат вместо да се забавляват с бебето.. Отговора тези с едно детенце го знаете, да - РЕЖИМ. Трябвало да му създадат режим.. Та от една страна ми стана смешно, че не се досетихме, нали рпдители ще ставаме 🤣 а уж съм чела за създаването на режим ама.. 🤣
Ми да, то докато си е на спокойствие в корема се храни нон-стоп, без да полага никакви усилия. Не знае ден ли е, нощ ли е и си спи когато си иска. И след раждането си продължава в същия дух. Така че, ако вие не му създадете режим, то на вас ще създаде такъв и тогава ще е голям купон.

# 151
Момичета за болките не се притеснявайте. В 13г.с. бях на преглед и говорих с АГ точно по-този въпрос. Той ми обясни, че са абсолютно нормални до 20г.с. единственото притеснктелно е поява на кървене. После ми обясни, че след 20г.с. нещата се обръщат - притеснително е да има болки, а прокървяването е често срещано и не е толкова притеснително.
Моите болки бяха доста продължителни ниско долу и в яйчниците, ту се появяваха ту изчезваха. Започнаха в началото на 13г.с. Сега съм в края на 16г.с. и тази седмица също ги имах.. При изправяне, вървене, завъртане ме наболяваше, а при кихане/кашляне направо ме срязваше яйчника.

За дрехи от края на 3м запопнах с клинчета за бременни още не ги изпълвам ама и те ми ги направиха 2 р-р по-големи.. Щяла съм да напълнея.. не ми се спореше, та сега са ми доста широки, но мисля, че за зимата ще мога да слагам друг клин отдолу да не ми е студено и затова не ги стеснявам 😁
За якето - въобще не ми личи, моето е за ски, има даже вътрешен колан, който ще използвам да придържа корема като порасне 😊
За кафето - от 2 седмици пия всеки ден 3в1 лате. Мисля, че не е проблем по едно на ден..
Слагам ви едно колажче на моя корем да видите разликата сутрин и вечер, нямам идея дали е нормално такава разлика на 15.11 ще обсъдя с доктора..

# 152
Здравейте, момичета. Досега четох темите назад и ето ме и мен.
На 44 съм и с първа бременност след 8 инвитро опита преди това. Терминът ми е на 11.04, а утре ще ходя на втора ЖК (веднъж в месеца) да видим как се развиват нещата. За пол на скрининга ми казаха, че може би е момиче, но на следващия ще ми кажат със сигурност. Първите три месеца минаха без никакви странични ефекти като гадене, кървене и т.н., но сега имам голям проблем с киселини и болки в гърдите. Почти не мога да хапна, без след това да ме изгарят киселини. Спасение намирам в ябълките, след като ям нещо изяждам една ябълка. Пробвах сода, газирана вода, прясно мляко, но ябълките ме спасяват. Пожелавам здраве на всички!

# 153
Добре дошла, Недасон и успех докрай.
И на мен само ябълки ми помагат, нямам силни киселини, но от време на време ми пари и ми помагат.

И моят корем доскоро вечер беше направо троен, сутрин много по-малък, но вече постоянно си стои по-голям. При мен не си личи, защото аз обичам oversize дрехите и коремът не се вижда. Зимната ми парка е огромна, палтата също, така че няма да имам проблем.
При мен контракциите са направо болезнени и минах на магнезий и нош па. Трябва да се проследяват, защото могат да скъсят шийката на матката.

# 154
  • Sofia
Добре дошла, Надесон!

На мен за киселините ми помагаха лешници или варени картофи без никакви подправки.

# 155
  • София
На мен ми помага дъвчене на дъвки.

# 156
Момичета, имам една много близка приятелка, която правят опити за бебе от повече от година вече и не се получава. Говорихме си скоро с нея и тя ме попита от къде се започва като има проблемно забременяване. Дали двойката ходи на консултации заедно, или всеки по отделно при различни? Понеже виждам, че има момичета с проблемно забременявяне тук, дали може да споделите малко опит - било то да препоръчате специалист или просто да кажете какво тр да се направи. Може и на лично да ми пишете.

# 157
  • Sofia
Момичета, имам една много близка приятелка, която правят опити за бебе от повече от година вече и не се получава. Говорихме си скоро с нея и тя ме попита от къде се започва като има проблемно забременяване. Дали двойката ходи на консултации заедно, или всеки по отделно при различни?
Записват си час в репродуктивна клиника. Отиват заедно или ако е забранено заради Ковид - само жената. Много често се започва от спермограма (направена в репродуктивна клиника), за да се изключи проблем при мъжа. Но първо трябва да се консултират с репродуктивния специалист, за да знаят какъв вид спермограма да пуснат и още какви изследвания да направят за жената.

# 158
  • Пловдив
Момичета, имам една много близка приятелка, която правят опити за бебе от повече от година вече и не се получава. Говорихме си скоро с нея и тя ме попита от къде се започва като има проблемно забременяване. Дали двойката ходи на консултации заедно, или всеки по отделно при различни?
Записват си час в репродуктивна клиника. Отиват заедно или ако е забранено заради Ковид - само жената. Много често се започва от спермограма (направена в репродуктивна клиника), за да се изключи проблем при мъжа. Но първо трябва да се консултират с репродуктивния специалист, за да знаят какъв вид спермограма да пуснат и още какви изследвания да направят за жената.

Точно така, аз например отидох с ММ. Първо спермограма на мъжа (разширена) около 130 лева е, от там се вижда има ли проблем при мъжа. Ако няма проблем при него, той вече няма нужда да прави изследвания на този етап. Така ми каза моята лекарка, после за мен, пускахме щитовидни хормони ТСХ, вит.Д, вит В12, обременяване с глюкоза. Задължително АМХ (антимюлеров хормон, стойността, която показва какъв е яйчниковия резерв на жената), после аз направих и цветна снимка. При мен обременяването с глюкоза показа начална инсулинова резистентност, която лекувахме, тя вреди на качеството на яйцеклетките и дебелината на маточната стена. При нас проблема е мъжки фактор, разбрахме го в ден първи по пътя ни, но след това още 6-8 месеца правихме всички изследвания и за мен. За да може организма ми да е в най добрата си форма за инвитро.

# 159
  • София
Здравейте, дойде време  да се престраши и да се запиша при вас. На 36г.София очакваме 👑💗 термин 6.04.22.първа бременност. Дълго чакана 12г.,две симулации за инвитро и доста замразени трансфери и много загуби. Но това зайче ни изненада в месец без цикъл и след поредната загуба. До тук всичко е повече от прекрасно, не съм имала никакви не разположения, освен еднократно зацапване кафяво в 9г.с..Следя ви от самото начало и стискам палци всички да сме добре до финала. На болните момичета бързо оздравяване. 😙

# 160
kremonka, прекрасно! Толкова хубаво, всичко ще е наред този път!

Момичета, има ли такива с много нисък хемоглобин? Моля ви дайте съвет какво правите за него, още ми е паднал, беше 110, сега е 104 (засега феритинът е в норма поне). Пия ударно желязо и b12 иначе. И в четвъртък съм на лекар, та там ще дадат инструкции, обаче бих се радвала и на ваши съвети. Благодаря много!

# 161
trelonili а Б12 колко ти е? Какъв пиеш и какво количество?

Добре дошла, kremonka

# 162
B12 ми е 447 при референтни 145-569, пия active B Complex на Natural Factors + отделно Б12 на хапчета Hydrox-Adeno B12 2000mcg. И желязото също е ок, 20.5 (при реф. 6.6-29.5), но принципно съм с неусвояване и на двете и анемия. Та пия и билкова кръв. Не ям почти никакво месо, може би е оттам, но засега нищо не ми бяха казали за храненето, а препоръчаха заместители.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 12:54 от treloni

# 163
Само билкова кръв ли пиеш?
Желязото е добре. И Б12 е добре, въпреки че докторите предпочитат да е на горна граница, резултатът не е лош. Най-добре консултация с хематолог, да ти пусне и други изследвания, ЖСК, фолат, 104 си е ниско, или повтори изследването в друга лаборатория.
За да не усвояваш Б12 трябва да имаш мутация в MTHFR гена.
Принципно най-усвоимите форми на желязо и Б12 са хелатното желязо и метилиран Б12(метилкобаламин).

# 164
Да, с такава мутация съм. И приемам такива форми. Трябва да видя откъде е това, че тежко иначе, много е ниско нивото. Ще пиша какво е казал лекарят в четвъртък, трябва да видя и храните, сега на обяд се натиснах с пържола и цвекло, просто малко по-сериозно на храната може би трябва обърна внимание.

Общи условия

Активация на акаунт