Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 520
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, влизам с малко странен въпрос, но къде ходите на епилация сега по време на бременността? Може ли да препоръчате някое студио, където са любезни и усмихнати? Защото аз ходех в едно, но искам да сменя, а сама ми е трудно и предполагам че ще става все по-трудно.....Да уточня за коламаска питам, защото не смея нито лазерна нито фото по време на бременност- имам бенки и мисля че не е препоръчително....

# 166
  • Пловдив
Момичета, влизам с малко странен въпрос, но къде ходите на епилация сега по време на бременността? Може ли да препоръчате някое студио, където са любезни и усмихнати? Защото аз ходех в едно, но искам да сменя, а сама ми е трудно и предполагам че ще става все по-трудно.....Да уточня за коламаска питам, защото не смея нито лазерна нито фото по време на бременност- имам бенки и мисля че не е препоръчително....
Аз от година насам правя лазерна, много съм доволна и сега ми е ред за поддържка, питай лекарката, но тя категорично забрани. И ще работя с тримера или бръснача. Ще ги оправя тия косми като родя 🙂

# 167
Аз съм с фотоепилатор и откакто забременях го смених с бръсначка,все ще изкретам до април,а после вече ще наваксвам,ако не е вредно за кърменето де.Ще проучвам през това време

# 168
И аз знам, че по време на бременност и кърмене не е добре да се ползват. Вече въора бременност, веднага след кърмене и после пак кърмене, абе от 2018 чакам да си купя фотоепилатор 😅 живи и здрави ще почакам още малко.

Иначе се обезкосмявам с обикн епилатор вкъщи. Кола маска също е ок - при някои по-чувствителни жени се получават контракции, ако болката е силна. Други, които си правят кола маска по принцип нямат проблем.

# 169
Аз трябваше да съм на поредна процедура август месец на фотоепилация в Балабанов клиник, но момичето, което извършва процедурата категорично каза след като родя и спра да кърмя тогава да отида!

# 170
Здравейте, аз съм 18+6 г.с. И вече и сутрин, и вечер корема ми е достатъчно голям, за да изглеждам бременна, даже по-бременна, отколкото съм. Леля ми се пошегува да не би да са близначета, а едното да се е скрило 🤣 не се обиждам, даже ми е забавно, понеже с първото до 7-мия месец изобщо не изглеждах бременна, чак тогава съседи за пръв път се осмелиха да ме попитат кога чакаме бебчето 😃 а с тях се засичахме всеки ден, явно до този момент са се чудили... но сега няма две мнения!
За хемоглобина - след първото раждане, моя падна драстично (стигна 79 стойности!) и моята акушерка ми изписа SmartHitFerrum - форма на желязо, която се разгражда в червата, а не в стомаха и се усвоява по-лесно от организма, плюс вит Б12. Отделно пиех и билкова кръв. Та, силно ги препоръчвам. Засега ми е добре хемоглобина с тази бременност, но преди раждането задължително мисля да ги пия, особено ако тръгне да пада...
И последно, съвсем скоро ми предстои феталната мирфология и направо нямам търпение да видя личицето на малкото човече! ❤ Така се вълнувам!

# 171
Ох, изтървала съм цели 12 страници и тъкмо ги прочетох.
При мен новото е, че на 26 окт. ходих на преглед в ин витро клиниката. Доктора мери, мери и ми смени термина с една седмица напред. Получих и първата си 4D снимка, но само на едното бебче и ми каза, че всичко е наред. Настрочи ми час за 22.11 за ФМ.
И няколко дни по-късно бях на преглед при следящия ми доктор и силно ми препоръча серклаж. Нямам нито скъсена шийка, нито някакви проблеми, но каза че с близнаци е много препоръчително. Та петък влизам в АГ за серклаж. Имам си някакви страхове и се надявам всичко да е наред. От пълната упокойка не ме е страх- за тази година ще ми е трета.

За обезкосмяването, точно преди да забременея ми подариха така желания фотоепилатор и не успях даже един път да го използвам.😕
Чудя се сега като ще влизам в АГ как ще успея да се обезкосмя, че ми е голям проблем и до сега все каквото стане. 🤔 С тоя корем не мога да се сгъна, явно ще имам огледало на помощ.

# 172
Ох , Краси ще стискаме палци всичко да е наред и да мине леко. Ще чакам да пишеш като мине, съчувствам ти, аз с едно се чудя как ще износя, не ми се мисли с две. Докторите само ми повтарят добре че е едно, понеже съм с плацента превия, тромбофилия и какво ли не.....Confused

# 173
Момичета добро утроо. Влизам със страхотна новина - снощи усетих бебчо👣, все едно се завъртя отвътре, извиках съпруга ми и той сложи ръка и също го усети. Чувството е прекрасно, поплаках си и едва заспах. Нямам търпение пак да го усетя 😊
Краси ще се справиш, пращам положителна енергия ❤️
За обезкосмяването - имах фотоепилатор, но го продадох/амених го за фотоапарат😁. Много бавно става с него, предпочитам лазерната, но за сега съм я спряла. Оправям се с Veet в интимната област, за крака и мишници нямам нерви с тоя крем и ползвам една машинка на филипс. А ръцете си, не съм ги оправяла никога, там си харесва космите 🤣

# 174
  • Sofia
Моли, това е страхотно!
В коя седмица си?
Аз постоянно "слухтя" за движения, но си знам, че ми е рано. В 14гс+5 съм.

# 175
И аз от няколко дни усещам, но то е по-скоро като пърхане на пеперуда. Все едно някой лекичко ме побутва отдолу. Единият път като си сложих ръката на корема и все едно юмруче ме удари.
Аз съм 16+4 и очаквах по-късно да ми се случи, тъй като е първа бременност, но съм със задна плацента, а и тези усещания са си странни, не могат да се объркат.

# 176
  • Sofia
Аз пак съм с предна плацента, така че ще си почакам.

# 177
И моята плацента е задна, но в 18 седмица все още не усещам. На ЖК вчера доктора ми каза, че до 2 седмици ще го усетя.

# 178
Привет, момичета! Минах прегледа при АГ след толкова дълго чакане. Първо имам подобрение най-после от тоя Ковид, който ме скапа тотално. Но... Един камък ми падна от сърцето като видяхме днес, че бебчо е наред. Докторът го огледа доста обстойно. Пораснал е стабилно и дори върви няколко дни напред. Утре влизам в 19та г.с. и малкият мъж е 250 грама. Беше се обърнал с гръб към нас, все едно ни игнорираше 😁 Аз съм със задна плацента, водите са в норма, бебчо си го усещам.
Назначиха ми ПКК, глюкоза, белтък, урина, кръвосъсирващи заради тромбофилията и прекрасния Ковид, както и вит. Б12 и Д3. Интересно, че хемоглобинът ми се е вдигнал от 110 на 137 само с вит. Б12, без никакво друго допълнително лечение. Другите още не са излезнали.
За обезкосмяването - имам фотоепилатор, който така и не съм ползвала. И с двете бременности разстежът на космите ми намаля и рядко ми се налага да се епилирам. Аз се епилирам с обикновен епилатор цялата, само триъгълника го минавам с бръсначката, че там просто няма да изтърпя да се оскубя. С първата бременност, ще се смеете, но освен огледалото, в действие вкарвах и съпружието, за да не се излагаме пред докторите. Даже като влязох да раждам и акушерките минаваха на проверка и ни караха да се събуваме, за да се уверят, че сме се избръснали. Е, имало момичета, които лъжели 😅
Моли, прекрасно усещане е. С времето ще стават все по-интензивни. А на мен толкова скоро ми е всичко от предната бременност, че имам усещането, че не съм спирала да бъда бременна. 😅 Миналата година бях, тази пак.
Краси, с теб сме, момиче! Всичко ще е наред! Утре ще чакаме да пишеш как е минало всичко. ❤️

# 179
И аз мислех мъжа да помага, но той заминава за Плевен. Аз в петък ще вляза в болницата и в събота сутринта ще е процедурата. Благодаря ти 🥰🥰

Общи условия

Активация на акаунт