Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 51 635
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Тази новина ужасно ме шокира. Да почива в мир!

# 151
  • София
Национална мрежа за децата са инициирали петиция за връщане на децата в училище.
Давам линк, който иска да подпише.

https://www.peticiq.com/347603?fbclid=IwAR3VObV5h0EoIVNdpvi15H6b … uC_BonytCLkx8ec6M

# 152
  • Русе
Полезно за ДЗИ от 03.02. – 18.02.2022 г.

https://www.166su.com/index.php?module=pages&type=user&f … lay&pageid=43

понеже не мога да добавям нов пост след мой такъв, нито да редактирам първия пост, което не е много умно, да добавя, че май все пак ще има обучение на английски в Дания.

https://www.danbulstudy.com/bezplatno-obrazovanie-na-angliiski-v … E3jBN8cUAN7D6wqdE

Поинтересувах се, след като преди седмица срещнах позната ,чийто син завърши бакалавърската степен там тази година и продължава магистърска. Много е доволен. Момчето е чудесно и можеше да посъветва Светослав, стига да проявеше и най-малък интерес , само че такъв няма в моето дете. Както е да е- необходим е IELTS, доколкото разбрах, който обаче май тези дни трябва да се държи.  Само че било добре да се избере голям град, защото имало повече възможности за работа с английски език. Като при някаква работа, дори и по един час на ден получава 700 евро някаква субсидия като работещ студент.

Ние подадохме документи за ранно класиране във Военоморското. За сега твърди че там иска. Друг е въпросът , приятелите му когато тръгнат за София, дали няма друга песен да запее.

Минахме и родителската среща снощи. Но не ми се говори даже. На дванайсетокласниците най-малкият проблем им е ДОто. Ама да не нагазвам в темата. Както и да е, така или иначе тръгват от понеделник на училище. За мен е добре дошло, че започвам да се изнервям ,че и моят офис си е в къщи и ми идва в повече осигуряването на храна, предвид търсенето  през междучасията.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 17:37 от A m b e r

# 153
  • София
Момичета, наборите връщат ли се в понеделник.? След толкова приказки, нерви, безумици, накрая заветното решение за връщане. Изведнъж се оказва, че 12 клас били попълнили прословутите декларации ( който случайно бил удостоен с такава, през някой съученик, учител и пр) и всички били против! Нали са пълнолетни, родителите са безгласни букви и щастливото ръководство обявява, че няма да се учи в училище! Не зная какво да кажа. Защо и мен не ме попита някой ходи ли ми се на работа!

# 154
  • София
Моят син се връща. Още не е пълнолетен, но дори и да беше пак моето мнение щеше да има значение за него, а аз съм за връщането в клас. Ваксиниран е и има ЗС. В гимназията има 3 паралелки в 12 клас и само неговата се връща в ПО. Те са и класът с най-много ваксинирани.

# 155
Моята дъщеря учи присъствено още от 01.12.
Другата седмица започва цялото училище с изключение на четири класа, които явно не са дали съгласие.

# 156
  • София
При нас всички учат присъствено без учениците, за които родителите не са подписали декларация за съгласие за тестване в училище.
Виждам покрай моя колежка обаче какъв разкол е настанал на много места - в школо текат съвсем противоречиви и крайни родителски мнения, ученици се сърдят помежду си и на родителите си, че са си признали, че имат ЗС.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 15:19 от Prizma

# 157
  • Русе
В понеделник са на училище. Сами са си попълвали декларациите.Родителите само бяха уведомени, че ще пуснат на учениците декларации. Добре че почитам във форума да се подсетя да му напомня да си пусне декларацията за съгласие за тест. Другата седмица се кани да отиде да се изследва за антитела, защото август месец изкара нещо дълго и температурно в Слънчев бряг.  По принцип смята да се ваксинира - ама за сега отлага.

Не мисля, че от образователна гледна точка ще има някъкво голямо значение, но явно иска да се види със съучениците си. Преподавателите ронеха сълзи по "техните" деца на родителската среща. Някои мисля че бяха искрени, за други силно се съмнявам.

Малко съм скептична по отношение на подготовката им за ДЗИ по български. По английски съм по-спокойна. Тази година им преподават двама преподаватели, и говореха доста подготвено и разумно на родителската среща. По български обаче - след като каза, че и липсвали конкретни насоки за подготовката, все пак предложи да се обсъди закупуване на сборник. Като човек купувал солидно количество учебници и сборници, в случая съм скептична. Но каквото такова. Казала съм му, ако реши ще го подготвя, но не е от хората, които се тревожат за такива неща.

# 158
  • sofia
И двамата тръгват от понеделник. Прясно преболедували сме всички.
Наборът няма да са в пълен състав, до колкото разбрах.

# 159
  • Русе
Оказа се,че няма да тръгва от понеделник, наборът. След последната декларация от вчера, повечето от дванайсетокласниците отказали да тестват/връщат. Което ще им "спести" предполагам най-много една седмица още ДО, понеже заболеваемосста слава богу пада и предполагам най-късно до края на седмицата ще е под 500 и се връщат - няма не искам, няма не мога.
 Няма лошо хич, че се организираха с тестовете.Ще се извлече повече информация .  Така или иначе на този етап заболеваемостта пада и дано така да продължи.

Сетих се още нещо, което споделиха преподавателите по английски за матурата.За училището на Светослав ще бъде за B2, като езиково. Като ново отбелязаха отворени отговори върху тест да слушане . Есето не знам дали е ново.

# 160
  • столицата
Добре че е темата,та да понауча нещо за матурите. Ние имахме РС, на която нищо реално не научихме.
Моето дете прецени да не подава декларация за присъствено. Класът се връща от понеделник. Ще видим как ще е организирано за учениците,които са онлайн.

# 161
  • София
Моята не тръгва. Бясна е. От 16 ученика със сертификат, 6 не желаят да са присъствено. Съответно прецакват всички, които искат. От 9 дванадесети класа, три не тръгват.

# 162
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да не става дума за НТБГ, че точно там гледах как от 50 паралелки, само 3 от 12 клас не тръгват?

# 163
  • Русе
Моите и двамата тръгват. Имат сертификати. И двамата не искат. Свикнаха да лентяйстват у дома Sad
Не знам как е при големия, но видах при малкото, че от техните 12-ти класове, два тръгват.

Костюм за бала купихме, книжка взехме, решихме коя ще е втората матура и остана да избере точната специалност в СУ. Sunglasses

# 164
  • София
Моята тръгна още миналат седмица. Голямата част от децата са със ЗС, за цялото училище над 50% са със сертификати и само за 15 ученика не е дадено съгласие за тестване.
Щерката предпочиташе да си остане онлайн, защото и е далеч по удобно да стои цял ден по пижама, но и е наясно че това няма как да продължи дълго , а трябва да е по организирана и мобилизирана.. Трудно и е, става рано, пътува, този месец ще е много натоварен, но и през ум не ми е минало да я оставя вкъщи, когато училището е отворено.

Общи условия

Активация на акаунт