Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 51 065
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • София
В РЗИ нямат хора. Сега в София регистрират по 1700 човека на ден. Абсурд да огреят. През октомври ми се обадиха в деня след положителния тест, който се падна в събота. В понеделник с мен се свърза кварталния да ми даде указания ако имам нужда от помощ какво на направя. В моя случай всички бяха много загрижени и мили. Но колежката ми по същото време попадна на един чичко от РЗИ, който й се накара, щото попита кой издава болничния на мъжа й като  контактен. Като цяло явно са много напрегнати и не могат да се справят с наплива 🙃

# 391
РЗИ ........... В моя случай всички бяха много загрижени и мили.....

Когато аз карах Ковид - март 2021, също беше така - обадиха ми се от РЗИ, кварталният, от общината - 2 пъти.
Бях много приятно изненадана от загрижеността - отговаряха на всички мои въпроси, предложиха помощ ако живея сама, ако всички сме карантинирани, доставка на храна и лекарства.
Честно казано, не очаквах подобно отношение и понеже винаги мрънкаме (масово), се радвам, че мога да споделя и нещо положително.

# 392
  • България, София
На мен още никой не е ми е звъннал. Разбираемо.
Март месец мин.година дамата, която се обади, беше много любезна и разбрана.

# 393
  • София
Кварталният даже ме разпитваше как карам, казваше ми непременно да си направя после прегледи, споделяше ми негов опит. Каза ми, че винаги когаго ми се наложи да изляза за лекар, ще ми пусне зелен коридор. Ей такива неща Simple Smile Нашият квартал е малък, но честно казано точно във всеобщото мрънкане и изнервеност не очаквах хората да са така истински загрижени, а не проформа.

# 394
  • София
На мен ми звъняха още на следващия ден. Не ми стана ясно защо на мен, при положение, че младежът е пълнолетен вече. Сигурно фигурираме в базата данни от преди. Наистина са много заети в РЗИ, с тия хиляди заразени. Добре че болните са относително малко. Предполагам, че и затова завареното положение карантинирани си остават по старите правила- кой ще се занимава да прозвъни на всички от последните 10-Ина дни, да им обяснява отново, да преправят хиляди документи…

# 395
На мен ми звъняха още на следващия ден. Не ми стана ясно защо на мен, при положение, че младежът е пълнолетен вече. Сигурно фигурираме в базата данни от преди. Наистина са много заети в РЗИ, с тия хиляди заразени. Добре че болните са относително малко. Предполагам, че и затова завареното положение карантинирани си остават по старите правила- кой ще се занимава да прозвъни на всички от последните 10-Ина дни, да им обяснява отново, да преправят хиляди документи…
На моите младежи данните в болницата, където правихме теста са вързани с моя телефон Wink Докато не ги поеме някоя заблудена девойка да ги дондурка, все на мама ще звънят!
Та когато ние боледувахме (август 2020) ми звъннаха на следващата сутрин, след като излече вечерта теста, даже предписание ми донесоха на 5тия ден... Любезни и внимателни, много информативни. Малката боледува края на октомври 2021, обадиха ми се на 9тия ден и на фразата "Имате ли нужда да обясня нещо за лечението?" се изсмях истерично... Ами аз ако не я бех лекувала до този ден, щяхме вече да сме се докарали до болница. Добре, че  ни е "в час" личната лекарка, та ни беше в неоценима помощ.
Май изкарахме омикрона преди 2 седмици, един + тест, 5 човека с еднакви симптоми вкъщи... Самоизолирахме се доброволно Wink Бележка за децата с "ОВИ - неуточнена".

# 396
  • sofia
peneva, как го изкарахте след като за втори път боледувате? По-леко ли беше?

# 397
  • София
Кога е абитуриентският бал на Американския колеж? Знаете ли?
Не успявам да намеря информация в сайта.

# 398
  • София
Виви, на 27 май.

# 399
  • София
Как на 27-и?! Не е ли на 28-и? Призма, сигурна ли си?

# 400
  • София

За 27 май знам. Да изчакаме Росита да каже.

# 401
  • София

За 27 май знам. Да изчакаме Росита да каже.
Леле, ако Росита каже 26-ти... Wink Heart

# 402
  • София
Ваче, а на нашите кога и къде ще е? На мен ми казаха, че имаме дата, ама 26 или 27 не помнел. Все някой щял да му каже като наближи.

# 403
  • София
Аз знам 2 дати за Американския колеж, засега.  25-ти и 28-ми.
28-ми води с два гласа дотук. Simple Smile

# 404
  • София
Ваче, а на нашите кога и къде ще е? На мен ми казаха, че имаме дата, ама 26 или 27 не помнел. Все някой щял да му каже като наближи.
Как бре! 25-ти Rolling Eyes Ама сега като написа тия работи я накарах да попита пак.

Общи условия

Активация на акаунт