Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 50 958
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ели, не знам за каква книжка става въпрос, но сигурно всякакъв сборник би свършил работа. Единственото изискване е да бъде употребен по предназначение  с достатъчна продължителност. 😅 У нас има прочутия “Паскалев”, но я е решил 20-ина задачки, я- не. И още някакви, пак от баща му, но все толкова непипнати. Та и да вземем нов сборник, освен ако не започна да го бия по главата с него, не виждам за какво ще послужи.
В особено кръвожадно настроение съм, щото вече “Омммм”, не върши работа и скоро ще избухна!

Нищо не се е чуло при нас за ДЗИ, твърди, че не са му писали от училище.

# 661
  • Русе
Всяка година издавали сборник със задачи за КСК. Той ходи на уроци ама...

А сега постоянно ходя до София и да ида да го взема.

# 662
В сайта на ФМИ има теми от минали КСК. Възможно е точно те ( или поне част от тях) да са включени във въпросния сборник. Въпреки, че форматът тази година е различен, смятам, че по същество задачите няма да са много по-различни, като изключим може би някои от настоящата ПП.

# 663
Моят дванайсетокласник е в същото лежерно състояние. Непрекъснато му напомням, че трябва сериозно да се подготвя. В момента аз съм по-заинтересована от неговото кандидатсване от него. Умен е, но оставам с впечатлението, че не си дава много зор.

За подаване на заявлението, все още няма информация от нашето училище.

# 664
  • София
Ние ще имаме РС в понеделник само за ДЗИ. Сигурно от вторник ще се подават заявленията. Нашето училище никога не бързат с документите. Може би ще изчакат да са присъствено 12 клас, че да не им се мотат и те в училище.

# 665
И при нас в Школо има съобщение за подаване на заявление за ДЗИ заедно с писмо от директора и формуляр. Хубавото е, че срокът е до 14.02., когато отново ще учат присъствено.

# 666
  • София
При нас още няма нито информация, нито някакво действие по отношение на ДЗИ. Синът ми каза, че са питали учителя по история и той им казал, че още е рано. Чудя се кое му е раното и кога ще е моментът?

# 667
  • sofia
При нас още няма нито информация, нито някакво действие по отношение на ДЗИ. Синът ми каза, че са питали учителя по история и той им казал, че още е рано. Чудя се кое му е раното и кога ще е моментът?
Вече имат съобщение.

# 668
Може да е коментирано някъде, но да попитам, прочетох и първа страница, фейсбук не ползвам:
1.ако се държи ДЗИ по някакъв предмет(различен от БЕЛ и професиналния) и се изкара оценка.
Тази оценка записва ли се в дипломата или се вписва в отделна притурка към дипломата?
Тази оценка участва ли в изчисляването на общия успех от дипломата?

# 669
  • София
Никое ДЗИ не участва в изчисляването на общия успех от дипломата.

# 670
  • София
Нищо не се е чуло при нас за ДЗИ, твърди, че не са му писали от училище.

Моя даже ме пита за какво заявление му говоря и дали съм добре Angry
В школо или от класната на вайбър нищоо, пълно затъмнение. Започвам да се притеснявам, че нищо не са им казали , аз пък от тук разбрах за заявлението ама не разбрах срока. И сега се притеснявам да не изпуснем нещата .
Кажете ми до кога е срока и ще дебна, дано се събудят от училището и ни информират .

# 671
  • София
До 10 февруари е срока за заявлението.
 Моята го пусна на имейла на училището. Сега ще звъня да проверя дали всичко е наред, защото тя повече нямало да се занимава, изпълнила си била задължението. 😃

# 672
И при нас (СМГ) няма никакво инфо за заявленията, добре, че е форумът, да съм в час с графика.

# 673
И при нас няма информация все още. Смятам да пусна запитване до директора.

# 674
Четох писмо-отговор на министъра на образованието до омбудсмана!
В него пише , че към дипломата за средно образование ще бъде приложено Удостоверението за завършен първи гимназиален етап  със съответните оценки.

Във втора колона на СУ пише изпитите ДЗИ, които трябва да се държат.напр.Дзи история, ДЗИ Бел.На профилираните с история им е даден коефициент 3, на другите 2.

В трета колона пише оценките, които правят бала. напр.по История от диплома за средно.
В първи етап до 10 клас оценката по история фигурира, после историята само за изучаващите профил.
 И училите история и неучилите ще държат ДЗИ(различен вид).
Откъде идва оценката на този, който не е учил  след 10 клас история, след като Удостоверението за първи етап ще е към дипломата?
Само, за да има оценка по история ли държи ДЗИ история? Принуждават го.

Общи условия

Активация на акаунт