Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 51 622
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • столицата
А аз очаквам Велина направо да се похвали за взет устен. Знам, че резултатите са през март,но неофициално устните са ясни веднага. И също очаквам инфо

# 106
  • София
Съучениците, които са вече минали, изглежда не са съвсем наясно. Днес треперех повече за теста и подскачах при всяко подсмърчане на колега, мислейки как ще се опазим до 24. А късането дали се обявява веднага, с оглед на това, че става безпредметно явяването на писмения?

# 107
  • София
А аз очаквам Велина направо да се похвали за взет устен. Знам, че резултатите са през март,но неофициално устните са ясни веднага. И също очаквам инфо

Ами официално  или не, Галимар - в 35-то специално не са им казали дали минават (без значение дали с В2 или С1).

Пожелавам успех на явяващите се в 35-то и 73-то  Simple Smile

# 108
Стиснати палци и от мен! Явяването на устен преди писмения и на мен не ми се струва удачен вариант. Може да се пренавие човек, а и винаги предстоящият писмен ще му е в главата.  Отделно си е предпоставка за по-голямо орязване… Обратният вариант не случайно работи години наред.

# 109
  • столицата
Да не би идеята да е да се спести явяването на писмен на несправилите се с устния? С оглед Ковида и т.н.

# 110
И на моят син госпожата е казала, че няма да узнаят дали са взели устния. Всички се явяват на писмен. Което малко ми е странно и на мен. Като не си се справил -  не се хабиш за писмения и толкова.
Относно поредността нямам мнение. Според мен писмения е по-леката част.

# 111
  • България, София
Привет!
Малко се отнесох за инфото, но дано не е късно.
Вчера устният изпит е минал спокойно. Всички са били добронамерени.
Двама души им се е падала една и съща тема.
На моята девойка е била Migration, както и на момчето преди нея.
Всичко ще бъде наред! Стискам палци!
Успех!

# 112
  • София
В 35-то една тема се е падала даже на трима.. Някак не си го представям, един блесхен  със съответните аспекти  за всичките трима (или двама) ли е или? В предишни години всеки си беше с отделен блесхен на различна тема.

За мен е тъкмо обратното - доста по-тежка е писмената част на изпита.  Устният, в едната му част, е малко "предварително наизустен". А за другата част имат  време за подготовка, май 20 мин бяха. Тоест на прима виста говорят само по зададени от комисията допълнителни въпроси.

# 113
  • София
Някои набори ходят на изпити, други- на първата фотосесия от поредицата "Абитуриенти"....Simple Smile

# 114
  • София
Някои набори ходят на изпити, други- на първата фотосесия от поредицата "Абитуриенти"....Simple Smile

Да! Grinning
Снимките бяха миналия понеделник и вчера ги получиха. Албумът ще е по-късно. Едва си измолих две снимки. Не искаше нищо да ми дава. Скръндза! Сакън да не го покажа на някого.
Мирта, много ми хареса твоят младеж. Отива му прическата и изглежда възмъжал.

# 115
  • България, София
Пенсионирана русалка, имат доста аспекти по конкретната тема. По спомен около 10, като имат възможност и сами да си формулират аспект. Говорят само по 3 или 4 по избор, като комисията може да задава въпроси.
Подготовката по първата част е 20 минути.
Втората част е изложение по папката и отново се отговаря на въпроси, свързани с темата.

И аз мисля, че писменият изпит е по - тежката част.

Фотосесия са планирали между устния и писмения изпит.

# 116
  • София
Да, Велина, те аспектите винаги са си били много, въпросът ми беше друг.  Може и тримата поредни да изберат примерно еднакви аспекти.И тогава хем комисията слуша що-годе еднотипни аргументации в поредни пъти, хем задава и относително  еднакви странични въпроси по останалите незасегнати аспекти.. Simple SmileМалко е скучно за тях, за децата няма  никакво значение, те не говорят едно пред друго, че  някой да заимства идеи от друг..

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 14:46 от пенсионирана русалка

# 117
  • България, София
Така е. Не знам защо така са го решили.

# 118
  • sofia

Да! Grinning
Снимките бяха миналия понеделник и вчера ги получиха. Албумът ще е по-късно. Едва си измолих две снимки. Не искаше нищо да ми дава. Скръндза! Сакън да не го покажа на някого.
Мирта, много ми хареса твоят младеж. Отива му прическата и изглежда възмъжал.
Благодаря! Всички много са пораснали и възмъжали. Вече истински мъже. На мен най ми хареса снимката, на която са петимата приятели. Дано и занапред останат приятели и да продължат да се срещат и общуват.

# 119
  • София
Благодаря за информацията и палците  .
Отново встрани  от по-приятната тема за албуми и  балове (засега доста абстрактна, доколкото не се чува нищо по нея при сина ми), да потвърдя, че атмосферата на устния е била предразполагаща, изпитващите са се държали добронамерено. Не съм толкова наясно с етапите и детайлите на самото провеждане, а това, което получих като информация, се свежда до "нищо не се знае и дори ориентировъчно нещо да се подразбере, в никакъв случай няма да е преди да е минал писменият изпит". Disappointed Relieved  Разбирам, че би могло да се повлияе по някакъв начин на  представянето на писмения, но все ми се струва човешко да се "отпусне" по едно "минаваш" , "добре", "зле", "не успя"(не дай си , Боже). Последното би спестило доста излишно напрежение от  явяване на писмения, ако си скъсан на устния... Здраве да е! 
    Имало е дете, което по здравословни причини не се е явило, но синът ми твърди, че ще му се даде втора възможност, ще видим, дано. Продължавам с треперенето за втория тест за Ковид на 23.11., при поголовното разпространение напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт