Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 51 071
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Наше приятелско дете - девойка също си има всичко вече. Рокля + чанта + обувки. Всичко е купено от един голям сватбен салон в София. В сайта харесала една рокля, но на място избрала друга. Видях снимки и пуснах малко сълзи.  Толкова красива и пораснала ми се стори - вече почти жена.
Отхвърчаха тия деца. Да са ни живи и здрави. Heart

# 421
  • София
А, девойка. Моята няма нищо, дори не знае какво иска. Първо беше гащеризон, сега е панталон и бюстие... В неделя ще излезем поне да мери нещо, пък дано ѝ се избистри. За фризьор и гримьор пък абсурд - тя се гримира много успешно, пък за косата - щяла само да си поднови синия цвят да е наситен и блестящ.
Сигурно ви е странно, ама аз претръпнах след 5 години в училище по изкуствата. 😃

# 422
  • София
И нашето приятелско дете, за което писах, учи в училище по изкуствата. Simple Smile
И сменя цвета на косата през няколко месеца. Сега е червенокоса, ама един друг нюанс на червеното, не като преди няколко месеца. Преди това беше руса. Поне се придържа към класическите цветове на косата. Simple Smile

# 423
  • Чикаго / София
peneva_a и аз бях със силни болки в гърба, като карах Ковид Декември месец. Много странно ми беше, за пръв път така ме болеше целия гръб.  И лека Т 37.2-37.5 за няколко дни.

Аз предполагам, че Дени ще е с кецове. Официални обувки не я виждам да обуе, пък и честно казано, не виждам смисъл да купувам такива, като знам, че после няма да ги погледне повече. Да си ходи с кецовете - хем удобно, хем практично, а и аз я харесвам тази мода Simple Smile

# 424
  • София
Ох, Ваче, аз пък толкова харесвам момичешки официални роклички с кецове! Ама не дълги рокли като за опера, а по-младежки, закачливи. Навремето гледах "Здрач" като излезе. (Не питайте защо и аз не знам! Grinning ) Та мацката накрая отиде на бала с къса официална рокля и кецове. Толкова да ми хареса! Може вече да е било модно, може тогава да е започвало, но ми се стори супер свежо. Аз харесвам и мъжки костюм с тениска вместо с риза, та не съм за пример. Grinning
Ами ще ти пратя снимка значи... дълга рокля няма да сложи моята, то не ѝ и седи де... Сашето, обаче се харесва с токчета и ако не са прекалено тънки и високи може и да търчи с тях. Ще видим, засега има само идеи за тоалета. Ще допуска да е и с токчета, и с кецки.

Лютиче, той човека си е бил спокоен, така и така ще плаща всичко, а вие сте го стресирали, че и дрехи трябват Simple Smile))))
mst, браво бе! И пробен грим даже.. при нас да ви кажа под секрет ми помага една близка приятелка. Тя е супер готина, организирана, млада и Сашето я харесва. Тя ще ни заведе навсякъде и ще уговори, прическа, грим, маникюр... Двете са Овни, да сблъскат рогите и да се разбират какво що... обаче аз съм си консерва. Точно за кецките им мрънках. Сигурна съм, че те ще надвият, ама нейсе.. Wink

yovanka, интересно ще ми е да я видя Simple Smile Малвина Simple Smile Сашето изобщо отказа да бъде облечена със стандартните бални рокли, сатен и дантела. Направо ме хваща страх дали ще се получи хубав тоалет, обаче после си казвам, че детето си ми е красиво всякак, а с приятелката ще изберат със сигурност нещо инетерсно и оригинално.

# 425
  • София
И аз съм фен на кецовете. Както за момчета, така и за момичета, също и на тениските вместо риза под сакото.

# 426
  • София
Хахаха, щом толкова майки харесваме кецки с официални дрехи, със сигурност е old school. Наборът е над тези неща, но малкият редовно ми обяснява какъв съм бумър. Скоро се опитвах да пробутам на Дребен един обикновен черен пуловер със средно сини, леко широки дънки и бели кецове. По мое мнение изгеждаше страхотно. Категорично отказа да се облече така: "Погледни ме, приличам на Стив Джобс!" Виж, наборът няма проблем дори да прилича на Стив Джобс в хипарските му години. Grinning

# 427
  • София
Хахаха, щом толкова майки харесваме кецки с официални дрехи, със сигурност е old school.
Значи аз съм направо преди олдскула Wink

# 428

Относно СУ, моята информация е, че за повечето специалности приемни изпити няма да има. Ще се кандидатства с оценките от матурите и общия успех от дипломата...?
  Вземат оценка от матура по профилиращ предмет. Съответно ако не са такъв профил, няма да държат такава матура и остава изпит

Извинете ме за въпросите, обаче ми е пълна каша.
Дъщеря ми се е насочила към графичен дизайн. БЕЛ и английски са й профилиращи предмети в училище. Обаче иска да държи матура по БЕЛ не по профила, а на общо основание. Тогава какви са вариантите? Остава само да кандидатства с матурата по профил английски?

# 429
  • Русе

Дъщеря ми се е насочила към графичен дизайн.
къде. Как е балообразуването

# 430
В Софийски. Ето тук е балообразуването - Списък по факултети. Графичният дизайн е почти накрая

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … redno_obrazovanie

# 431

Относно СУ, моята информация е, че за повечето специалности приемни изпити няма да има. Ще се кандидатства с оценките от матурите и общия успех от дипломата...?
  Вземат оценка от матура по профилиращ предмет. Съответно ако не са такъв профил, няма да държат такава матура и остава изпит

Извинете ме за въпросите, обаче ми е пълна каша.
Дъщеря ми се е насочила към графичен дизайн. БЕЛ и английски са й профилиращи предмети в училище. Обаче иска да държи матура по БЕЛ не по профила, а на общо основание. Тогава какви са вариантите? Остава само да кандидатства с матурата по профил английски?

На общо основание не може доколкото съм запозната. Щом предметът е профил, се кара профилираното ДЗИ.

# 432
Дъщеря ми се е насочила към графичен дизайн. БЕЛ и английски са й профилиращи предмети в училище. Обаче иска да държи матура по БЕЛ не по профила, а на общо основание.
Тя  няма избор дали ДЗИ по БЕЛ да е върху ООП или ПП. Всички се явяват на ДЗИ БЕЛ ООП. Ако иска да положи ДЗИ БЕЛ ПП, трябва да го посочи като такъв по желание, т. е. трети или четвърти.

# 433
Значи вариантите за кандидатстване са:
1) със заявен допълнителен БЕЛ ПП или
2) матурата по английски, която не е допълнителна в нейния случай, а задължителна?
В Езикова е, нито сме имали родителска среща на тази тема, нито нищо...
Вие сте ми надеждата Hug

# 434
  • Русе
Последно докато го нищихме и тълкувахме, няма как да се яви на ДЗИ БЕЛ ПП по желание. В конкретния случай само с матурата по английски може да кандидатства. Обаче ако искате да сте изчерпали всички възможности, най-добре е един конкретен въпрос към МОН. Като го задайте възможно най-конкретно, че да не влязат в безмислени обяснения и случаи, които не покриват конкретния. С една дума - може ли да се яви на матура по ПП, без да го е учила като профил.

Общи условия

Активация на акаунт