КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 589
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Скоро и при останалите компании предполагам.

Да, MSC, RC и другите големи компании още преди 2-3 дни обявиха, че махат Санкт Петербург от маршрутите в Балтийско море за лято 2022 и ще го заменят с други пристанища там. Но за момента поне няма напълно да отменят круизите в региона.

# 106
  • Sofia
Поздрави от MSC Virtuosa!
Много експедитивно ни качиха, гледат всички документи, но с половин око - искаха ПСР от България + ПСР от летището.
На кораба на закрито е с маски, но на горните палуби не е толкова строго. Персоналът ми прави впечатление, че е зле с английския, явно и там има дефицити.
Една нощна снимка, колкото се може по-отдалеч

# 107
  • Плевен
Tari Tasartir, приятно изкарване! Чакам с нетърпение от още отзиви след като свърши круиза.

Хора, моля ви се кажете според вас до 02,04 когато е пролетната ваканция на децата от Аида дали ще махнат изискването за пълна ваксинация на всички над 12 г. и дали има някъде, където да следя тази информация на английски, че с тоя немски е голям зор? Толкова много ни се пътува вече!

# 108
  • Пловдив
Според мен в немски круиз не. Даже подозирам и повече време да има такова изискване по круизите , отколкото в самите държави. Немски, също и италиански според мен до лятото няма да променят това. Дано греша.
Тари, приятно изкарване!

# 109
  • Sofia
И аз мисля, че няма да отпадне скоро изискването за ваксини. Честно казано, повече ме притесняват тестовете преди качване.

# 110
  • Пловдив
И аз мисля, че няма да отпадне скоро изискването за ваксини. Честно казано, повече ме притесняват тестовете преди качване.
Те правят ли на качване или става с ПСР 48-72 ч. преди?
Щото иначе спокойно човек може с ПсР, правен в България преди качване на самолета да мине.Аз не бих рискувала тестове в чужбина, наслушала  съм се на кофти случки тук и там.
Ама има и смели хора, всеки знае за себе си.

# 111
  • Sofia
Различните компании имат различни изисквания.
Декември Карнивал даваха 48 ч., в които ние нямаше как да се вместим и затова канселирах круиза (а една седмица по- късно бях ковид-на).

В сайта на Дисни например пише:
“ Embarkation COVID-19 Testing: All Guests, regardless of age and vaccination status, are required to take a COVID-19 test (paid for by Disney Cruise Line and administered by Inspire Diagnostics) at the terminal before boarding.”

# 112
  • Sofia
MSC искат втори тест при пристигане - или на летището, безплатно, или на терминала срещу 42$. Обаче на практика не гледаха резултатите - нашите дойдоха два часа, след като се качихме на кораба.

# 113
и в крайна сметка колко важи зеления сертификат, защото за ЕС е 270 дни, но в Италия въведоха супер грийн с валидност 6 месеца и по тази логика на корабите им сигурно ще е само шест или греша???

# 114
  • Sofia
За MSC и авиокомпаниите към Дубай - 9 месеца от втора ваксина или бустер

# 115
а за Costa същото ли е?

# 116
  • Sofia
Прибрахме се след нашето пътешествие по Арабско море!
Тъй като няма много информация в темите за тези дестинации, ще споделя пресни впечатления, пък на някого може да са му от полза.

Корабът: MSC Virtuosa. Нов, голям (прекалено голям и кичозен за мен - пасажерите са 6500, не знам дали беше пълен, но си бяха доста хора). Обслужването - явно са си позагубили обучения персонал, трудно се общуваше с някого извън рецепцията, иначе се стараят, както винаги. На четири пъти ни надписаха сметката, трябва да се внимава и да се следи - коригираха я, но след рекламация от наша страна. Представленията в театъра бяха сведени до музика и танци, цирковите - отделно, платени.

Екскурзии и слизане на брега:
Дубай - използвахме BigBus да разгледаме града - двете линии, синя и червена, се обикалят за около 4часа, без да се слиза. Има автобус директно от терминала до Дубай мол, откъдето тръгват двете линии. Завериха ни еднодневния билет да важи и за още един ден, когато корабът се върна в Дубай, така че на практика го ползвахме два пъти. Това става на щанда на BigBus на самия терминал, ако се вземе такава екскурзия от кораба, няма опция билетът да се завери за втори ден. Обръщам внимание за тези, които искат да посетят Музея на бъдещето - да си вземат билети предварително, бяха разпродадени за седмици напред.
Sir Yani Bas (остров) - корабът спира на специален плаж, на който се пренасят всички активности за деня - барбекю, забавления, барове. Който иска да посети резервата с животни, трябва да си вземе екскурзия от кораба. Иначе няма как да се стигне до самия остров. Писах предварително на един от хотелите дали може да ни осигурят транспорт, но ми отказаха. Водата беше студена за мен, но имаше и желаещи да се къпят.
Абу Даби - тук исках да видя две неща: Лувъра и Бялата джамия. Имаше обявени шатъли до City Trade mall, но така и не видяхме служител или автобус. Предложиха ни на терминала да наемем такси за 4 часа, да ни кара където искаме, и това ни се видя най-изгодно и бързо. Излезе 120 долара за четирима, на фона на 78 долара/човек за BigBus, който и не ходеше до джамията.
Доха - за съжаление в Катар не можеше да се слезе от кораба без да си с екскурзия от там. Избрахме такава, която включва Националния музей на Катар -това беше важно за мен). Водиха ни и на местния пазар, болница за соколи, гледахме камили и коне.

Ще кача малко по-късно и по някоя снимка.

# 117
  • Бургас
Има ли тръгващи от Бургас за круиз от Истанбул 28.09 с MSC Fantazia ?

От сайта на msc как да видя колко струват бреговите екскурзии?

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 14:23 от mle4ko

# 118
Имаме фиорди за юни, дано успеем да ги направим. Сега планираме бордовите екскурзии. Дайте идея за Хаугесунд?

# 119
  • Sofia
От сайта на msc как да видя колко струват бреговите екскурзии?

Влизате с резервацията си в сайта и отивате на меню enhanced your trip или нещо подобно.
Там излизат всички допълнителни опции като екскурзии, пакети напитки и други надграждания.

Общи условия

Активация на акаунт