КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 581
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
  • София
...Ти къде гледаш оферти?
Почти навсякъде гледам, но все ми е най-добра цената във Вива вояж.
Признавам, че не съм обследвала цени за семейства с деца - нашето е вече голямо. Може би така има отстъпка за 3-ти и 4-ти човек и става добра комплексната цена.
Круизите около Дубай не са скъпи, а и там е много натоварваща цената на самолетните билети. За Канарите мисля, че Аида правят обиколки с тръгване от някой от островите - това също натоварва със цената на самолетните билети...
Разгледайте Принцес - имат добри оферти за април, май, юни.
Ние не сме пътували с Аида - немския на борда ме спира, а и колкото пъти ги обследвам - все цената е ужасна. това е моя опит, обаче. Вие сте по-знаеща с Аида...

# 91
радвам се че посъбудихме дискусията и взехме да правим планове/не че сме спирали/,но до сега четири круиза планирани с голямо желание и разпределени места за посещение се канселираха по различни причини но основната си е една и ние я знаем-КОВИД! И сега с тази ваксинация! Ок, направихме я но нали щеше да е за една година,уви не!Намалиха я на 270 дни даже, не девет месеца и това ме подведе при пресмятането и така увиснах с тези три дни. Ама няма да питам никой вече, писна ми. Звънкаш им на коста, чакаш 30 минути някой да ти вдигне още 15-20 минути разговор за канселиране, прехвърляне на депозити по новия круиз и така до следващото канселиране. Такава несигурност и динамика не е имало никога при круизите. Жалко е всичко, казвам ви честно май вече не ми се пътува на круиз с такива несигурности, рестрикции и прочие излишно напрежение.

# 92
  • Пловдив
Домино,чува се, че италианците ще махат мерки още от края на март . Ако това се случи , възможно е да нямаш проблем със сертификата, а са искат само тест на качване. Помисли си и изчакай малко...

# 93
  • Sofia
Обаче, ако не ги махнат там срока на практика е 6 месеца, не 9.
Всички започнаха да разхлабват, поне можем да се надяваме.
Само да не се разрази някоя война сега, че колко самолетни билети имам… това и в кръга на шегата, разбира се.

# 94
така е, не ни остава нищо друго освен да чакаме този луд, луд свят да се налудува-то не са пандемии, войни и регионални конфликти, терористични актове и да не забравяме катаклизмите на природата които също стават все по често явление. И докато чакаме ще гледаме...

# 95
НОРВЕЖКИ ФИОРДИ евтино! колко може да е според вас за този сезон 2022

# 96
  • Sofia
Уф, така като си го написал с тия големи букви реших, че си открил нещо за без пари и тамън ми трепна зажаднялата круизна душа и стигнах до края на изречението Simple Smile
Иначе идея нямам колко е добра цена, чакам да махнат тестовете и маските и тогава ще гледам.

# 97
  • Sofia
Почват да отпускат мерките.
Тръгваме на 05.03. живот и здраве! Емирствата и Катар. Засега само за Катар не пускат без екскурзия от кораба. Но докато заминем, може и там да отпуснат. Махнаха ПСР за Дубай и Абу Даби, дано и за Доха стане.
Не намерих по темите информация за тези дестинации или не съм права?

# 98
  • Плевен
Почват да отпускат мерките.
Тръгваме на 05.03. живот и здраве! Емирствата и Катар. Засега само за Катар не пускат без екскурзия от кораба. Но докато заминем, може и там да отпуснат. Махнаха ПСР за Дубай и Абу Даби, дано и за Доха стане.
Не намерих по темите информация за тези дестинации или не съм права?
Здравей! Ние по-миналата година бяхме точно от днешната дата в района. Благодарение на съветите от момичетата тук, бях много подготвена, за което още веднъж им благодаря!. Ако искаш на лично мога да препоръчам хотелът ни в Дубай, беше на удобно място, близо до метро и до пристанището и на хубава цена. Имахме 2 нощувки преди круиза. Ходихме на тур из Дубай, в пустинята, качихме се на Бурж Халифа, гледахме фонтаните. От кораба имаше безплатен шатъл до един мол на плажа и до Дубай мол. На връщане към кораба обаче за шатъла беше огромна опашка и много хора хартисаха и трябваше да се върнат с таксита, а хич не е близо. В Абу Даби с шатъла до Мол Световен Търговски център. От там си хванахме такси до Бялата джамия. Само внимавайте на връщане да кажете до правилния мол, че ние казахме, че трябва да отидем до Абу Даби Мол и после обикаляхме 1 час докато се ориентираме. Ако имаш въпроси пиши на лично.

# 99
  • Sofia
anyto,
Много благодаря, че се включи - ще пиша и на лично, но мисля, че и тук. ако споделяме информация, ще е полезно за повече хора.
Ако сте пътували 2020г., може би не сте били засегнати от рестрикции за слизане на брега. Мен ме интересува за Абу  Даби дали трябва да се регистрираме в тяхното мобилно приложение Alhosn, като чета, че това е задължително за пристигащите по суша.
В Доха слизахте ли от кораба? Има ли пак така шатъл от пристанището до някъде?

# 100
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
и дано е на добро, пътешествено и по вода

# 101
Здравейте, харесали сме тези два круиза на Карибите

https://www.royalcaribbean.com/cruises/itinerary/7-night-eastern … _mdt_shrdln__4645

И

https://www.royalcaribbean.com/cruises/itinerary/7-night-western … _mdt_shrdln__4645

Имам няколко въпроса относно кораба Symphony of the seas. Някой ходил ли е скоро? В какво състояние е , как е храната?
Също така обмисляме да са двата круиза заедно. Притеснява ме да не ни стане скучно на кораба? Това ще ни е първия круиз. И последен въпрос - как стоят нещата с интернета и с безплатния и с платения (цени, скорост) . Предварително благодаря!

# 102
  • USA
Била съм на Симфони, но преди Ковид и още го нямаше Кококей, вместо това спираше на Бахамас.
Скучно на мен не би ми било дори да съм и 3 месеца на кораба, но всеки си знае себе си, а и зависи от компанията.
Храната и състоянието на кораба, повече от отлични.
Интернетът беше платен и хубав, около 20$ на ден, мисля. За опция безплатен не съм чувала.

# 103
били сме на Оазис -а на моретата, който е по-малкият от това семейство на Роял. Затова се включвам за да кажа че на тези кораби нямам как да ви е скучно, те така са проектирани, че да бъдат самите те един ризорт /отделен курорт/. Имате всичко необходимо за забавление и вкусна храна, ако с вас има и деца те също ще бъдат приятно изненадани. Като добавите към това и спирката на отделни слънчеви пристанища и частния остров Коко кей- това е перфектната ваканция.

# 104
и след пандемията дойде войната, круизите отново пострадаха-предполагаемо се сменят маршрути ето официалното съобщение от една круизна линия:
In light of the recent attacks by Russia in Ukraine, we have modified six cruise itineraries that were originally scheduled to visit Russian ports this year. We appreciate the patience and understanding of our guests as we make these changes. All booked guests and their travel advisors will receive notice of the changes as soon as that process is complete. As always, we stand for peace.
В светлината на последните атаки на Русия в Украйна, променихме шест маршрута за круиз, които първоначално бяха планирани да посетят руските пристанища тази година. Оценяваме търпението и разбирането на нашите гости, докато правим тези промени. Всички резервирани гости и техните пътни съветници ще получат известие за промените веднага след приключване на процеса. Както винаги, ние отстояваме мира.
Скоро и при останалите компании предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт