КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 642
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
Някой може ли да сподели мнение за кораба Sun на NCL?Не очаквам нещо невиждано,защото виждам,че корабът не е голям и леко стар,но реновиран.Споделете..

# 586
  • Варна
ориентировъчно може ли да ми кажете за двама човека колко джобни биха ни стигнали.

Поне на 90 % от местата се плаща с карти , буквално за зор/заман обменете  20 - 30 - 50 лв.

# 587
  • Пловдив
Elger,ами то фиорда е само Гейрангер. Била съм на подобен круиз, но без Ставангер ,вместо него беше Кристиансенд. Така или иначе, Гейрангер е ужасно красив фиорд и си заслужава много. Само гледайте кога влизате в него, обикновено е рано сутринта, а това е най-красивото. Ние бяхме с мъжО и излязох излезохме на палубата, той си беше забравил якето в каютата. Карахме се 2 часа кой да слезе да го вземе, никой не пожела. То е такава красота,че не ти се иска и миг да пропуснеш.... Измръзна и на следващия порт в Берген беше болен. Това юли месец 😀. След това съм гледала фиорди и в Нова Зеландия, но срещата за първи път с такава умопомрачителна красота  , е наистина страхотно преживяване. Що се отнася до Кил или Копенхаген, аз бих избрала Германия. В Копенхаген е много скъпо и хотелите са скъпи, от тази гледна точка. Полети до Копенхаген мисля са и по-нарядко, а до Германия си избираш до къде да летиш и после с влак . Все си мисля, че е по-удобно. Ние летяхме до Копенхаген, исках да го разгледаме и прекарахме няколко дни там. Та, варианта е Копенхаген само ако искате повече време там, иначе Германия.

# 588
Здравейте! Дали някой се е качвал на круиз от Варнемунде, Германия? Как се стига най лесно и къде точно спират круизните кораби , не мога да се ориентирам ?
Благодаря 🙂

# 589
  • Пловдив
На нас беше спирка Варнемюнде. То е всъщност  до Рощок. Виж в гугъл мапс ,  но кораба спря в самото Варнемюнде, съвсем на пешеходно разстояние от гара и прочие. От самия кораб рекламират ,че това е спирка Берлин 😅😅. Който е на над два.часа , до колкото помня. По картата Хамбург ми се вижда  по-близо. Влаковете в Германия са удобни и не скъпи, вижте откъде колко време ще ви отнеме и вземете билет до по-изгодния град.
Гледам, че от Хамбург Има Фликсбъс ,вероятно има и от Берлин, по-евтино, и това ви е вариант.

# 590
Здравейте и Весела Коледа! В чуденка съм кой круиз да избера- Roayl Caribbean Symphony of the Seas, били сме на почти всички пристанища от круиза Западно Средиземноморие или Източно Средиземноморие, заради Миконос, Санторини, но всички кораби там са стари и малки- Опера, Музика и т.н. Въпросът ми е заслужава ли си RC или да заложа на маршрута? 🤔

# 591
Никой ли няма впечатления от Норвегиън Sun?Чуденето ми идва от това,че ще е в началото на Март,ще е хладно в този район/Канари,Мадейра/и в дните по море незнам какво ще се прави?!Предполагам,че няма спа и вътрешен басейн,за външен ще е студено.Не,че съм кой знае какъв фен на басейните,а и дните по море са само 2..

# 592
  • Sofia
mim4eto_84, аз бих избрала маршрута.
Миналото лято бяхме по гръцките острови с някой  кораб от този клас- не са пък чак толкова гадни, нищо не ни липсваше, храната беше ок, чисто беше.

# 593
Здравейте, от дни чета темата, имам няколко въпроса и моля за отговор.
За първи път ще пътуваме с круизен кораб, избрала съм лека дестинация - Средиземно море, гръцки и турски острови, но се обърках от компаниите и корабите, които цитирате.
Може ли да ми препоръчате надеждна българска компания, чрез която да направя резервация.
Бих желала да ангажирам каюта с балкон, мъжът ми има клаустрофобия и може би ще му е дискомфортно в каюта само с прозорец.
По- изгодно ли е да се запазят места от сега за лятото или е по- добре месец- два преди заминаване?
Светли празници!

# 594
  • София
Здравейте, от дни чета темата, имам няколко въпроса и моля за отговор.
За първи път ще пътуваме с круизен кораб, избрала съм лека дестинация - Средиземно море, гръцки и турски острови, но се обърках от компаниите и корабите, които цитирате.
Може ли да ми препоръчате надеждна българска компания, чрез която да направя резервация.
Бих желала да ангажирам каюта с балкон, мъжът ми има клаустрофобия и може би ще му е дискомфортно в каюта само с прозорец.
По- изгодно ли е да се запазят места от сега за лятото или е по- добре месец- два преди заминаване?
Светли празници!
Здравей, аз имам само два круиза зад гърба си. И двата с MSC.Първия резервирхме от https://blue-seas.eu/.Всичко беше наред.Втория круиз от https://www.e-hoi.de/?&usersearch=1&cruisingareatyp=0&header=1,2 … AYASAAEgK1cvD_BwE.Има доста информация на първа страница, прочетохте ли я? Ето още една опция за резервация -https://crusit.bg/.Успех!

# 595
  • София
Здравейте, нашия круиз Ориент с Aidacosma приключи на 23.12. Бяхме голяма група от 3 семейства с деца. Летяхме с Уиз на 15.12 полета беше закупен до Абу Даби, но го смениха да кацне в Дубай, а връщането на 24.12 си остна от Абу Даби. От летището в дубай Т2 бях запазила предварително трансфер през приложението gettransfer.com за $64, а след като вече имах контактите на фирмата отново с тях уговорихме трансфера от Дубай до Абу Даби за полета на връщане за 105$ (това е цена за микробусче).
За първи път сме на круиз с Аида. До сега сме били веднъж с Costa, 3 пъти с MSC, и веднъж с NCL. Определено много ни хареса организацията на кораба. Кораба е доста голям, но не се усеща струпване на хора. Решението да има 5 бюфетни ресторанта е много добро и нито 1 път не е имало проблем къде да седнем или да се чака на опашка за храна. Всеки ден в програмата пише кои ресторанти работят и с какво работно време. Съобразено е и с маршрута например предполседната вечер кораба е на порта в Дубай и имаше отворен ресторант до 23.30 и дори след разходката на фонтаните и късното прибиране има къде да се вечеря. Освен това има Street Foot със дюнери и немски наденички до късно всеки ден. Храната беше превъзходна с голямо изобилие от всякакв екзотични плодове (досега не съм виждала такова разнообразие в предишните кораби) също винаги в ресторантите има сладолед, както и наливни бира и вино (за децата сок и безалкохолни) всичко това е включено в цената на круиза. Бакшишите също са включени. За цената просто наистина получаваш много добра услуга. Нашето семейство е с 2 деца на 6 и 8 и бяхме в вътрешна каюта с двуетажно легло. Децата не се таксуват и релано цената за 2ма е същата. Малкият ми син имаше рожден ден докато бяхме там и получи подарък изненада в каютата - настолна игра нещо като не се сърди човече тематично брандирано.

Направи ми впечатление, че в магазина се продаваше алкохол и може да си го вземеш за консумация в каютата, на прпедишни круизи задържат бутилките и ти ги дават на слизане...

Децата много се забавляваха в fun parka със въжени съоражения и пързалка, както и басейн с топки. Работи 24часа и е своободен достъпа. Има и 2 детски къта за бебета и по-големи деца, но там го взимат само, ако говорят немски или англ. език. Иначе може да се влезе с родител в определени часове.

Ние сме били и преди това на круиз в Дубай и сега съобразихме атракциите с децата. Бяхме до Градините, На сафари, на любимият ми плаж La mer, до закритият пазар в Madinat Jumeirah там има и коледен базар сега. Разбира се до мол Дубай и фонтаните.

Придвижвахме се само с таксита викахме си ги с приложението careem, ако нямаше наблизо от къде да хванем.

Важно е да се знае, че на круизния терминал Ние бяме на новия до марината има първоначална такса за такси 25 дирхама, но ако излезете на улицата отсреща и го викнете с приложението няма да ви я начислят. Тези дето седят на терминала се пазарят и не искат да ви качат, ако сте за дестинация наблизо въпреки тези 25 първоначална и ние си викахме таксита. Има опция да викнеп и голяма кола до 6 човека събира.

Определено ни хареса с Аида и може би ще направим и един европейски круиз с тях догодина.

Като цяло мога да разказвам много, но ако имате конкретни въпроси питайте.

# 596
  • Sofia
Trudi, в една група във ФБ много препоръчват oceantravel.bg

Вече много ги похвалихте Айде, кажете, моля откъде купувате техни круизи? Аз си ползвам 1-2 търсачки, в които не се предлагат и съответно никога не съм им обръщала внимание, а явно е трябвало.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 15:51 от Shantal

# 597
Shantal, ние директно през сайта на Аида резервирахме. Може и през някой от немските сайтове - https://www.kreuzfahrten.de/

# 598
Сега се върнахме от Карибите. Два круиза направихме , заради дългото пътуване, така и така стигнахме до там  14 дневен и 8 дневен направихме с     Royal Caribbean кораб Rhapsody of the Seas..  Две семейства с деца .  Изкарахме си прекрасно!  Относно Ковид нищо не са ни искали, само анкета попълнихме и това е. Нито тестове ни търсиха, нито ваксини.  Ако някой има въпроси съм на линия. Сега   гледам много хубави отзиви за Аида и виждам, че са на прилични цени. Само да питам бакшиша колко е при тях, че не намирам. На  Royal Caribbean беше 16долара на ден на човек. Да си направя горе-долу сметката.......И на немски ли само говорят на  корабите на Аида  или и английски ?

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 22:14 от Цвете7

# 599
  • На зелено
И аз съм резервирала Аида директно чрез техните оператори, защото пътувахме и с бебе. Спомням се, че имаше опция 48 часа безплатна канселация. В същия ден получих с 200 евро по-ниска от някой друг немски посредник. Звъннах на Аида и казах, че съм принудена заради по-ниска цена да канселирам и естествено те ми направиха въпросното намаление от 200 евро.

Общи условия

Активация на акаунт