КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 682
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
В такъв случай трябва по- близките, за да не губите време в път- Кий уест, Бахамите, Куба, Ямайка, Доминикана…
Гледайте все пак да има разумен престой, за да успеете и да видите нещо.

# 571
  • София
Благодаря за съветите.
Колкото повече чета, толкова повече въпроси имам.
Дано някой може да ми отговори.

Celebrity Cruises добра компания ли е?

Като се избира каюта какво е важно? На кой деск е добре да бъде - 7, 8, 9 или?
В предната или в задната част на кораба е за предпочитане?

# 572
  • Sofia
Celebrity са хубава компания, около нивото на Holland America, според мен.
За най- добри се считат кабини в средата на кораба и на по- високите палуби.

# 573
  • Бургас
Shantal, за високата палуба знаех, ама защо в средата на кораба? Аз гледам все за по-към предната част на кораба, ама и аз не знам защо де. Simple Smile
Аз продължавам да гледам и да се моткам за Норвежки фиорди. Тъй като реших, че ще вземем и децата задължително, според вас Holland America Line дали ще им хареса или ще е пълна скука за тях (17 и 14г)?

# 574
  • Sofia
Уж най- малко клати в средата.
За децата- дъщеря ми е на 14 и единственото, което я “мотивира” да пътува с нас е, че има места, на които не е била и ѝ е интересно да ги види, но ако можеше да бъде в компанията на приятелите си, щеше да е много по- доволна.
Нскоро ни каза, “ако може да си изберем някоя по- тъпа дестинация за пролетта, тип Малдиви”, защото иска да е с приятелите си ваканцията и да не я изкушаваме.

Нещо съм много активна, всеки втори пост е мой, извинявайте ☺

# 575
Вчера слязохме от Аида Нова. Беше фантастично. Уцелихме хубаво време и успяхме да плажуваме в Пуерто дел Росарио, Фуертевентура и Арецифе, Ланцероте. Имахме желание да се спуснем с тобогган във Фуншал Мадейра, но като стигнахме до мястото към 11 имаше вече опашка от поне 200 души и се отказахме. Може и повече да са били, но се ужасихме от дължината ѝ. Предполагам по-рано ще са по-малки опашките, така че, ако случайно посещавате Фуншал и искате да се спуснете го имайте предвид. На кораба посетихме допълнително два от платените ресторанти - Teppanyaki. Заплатихме по 39€ за възрастен, а децата за безплатно, но менюто им беше спагети или чикън нъгетс. Все пак децата се забавляваха доста. Имаше атмосфера, но храната не струваше. В другия Time Machine - храната беше вкусна, но самото шоу не беше нещо особено и определено не си струва, ако не сте немско говорящи. Преди да го посетим от съпорта и рецепцията ме увериха, че ще се забавляваме и това, че не знаем езика не е пречка. Заплатихме по 24.9€ за възрастен и 9.9€ за дете. Напитките бяха включени, докато в японския се заплащаха допълнително. Въжената атракция беше доста забавна и на моменти страшна за мъжката част от семейството. Водата в басейните и пързалките беше топла и гледахме максимално да им се насладим. Като цяло има доста забавления за децата и няма да скучаят. Вече плануваме следващото приключение. Двоумим се между круиз или седмица в Мадейра, тъй като много ни хареса там.

Допълвам се - от 12.01.2023 Аида няма да изискват вече антигенен тест преди качване на борда за пътувания под 15 дена.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 17:40 от besyto

# 576
  • Пловдив
Страхотна новина, Беси!
Благодаря за инфото, ще следя и Аида, щом е френдли за децата!
Не съжалявай за тобогана, не си заслужава цената 😀. Мадейра ми е любимото място на Земята и откакто стъпихме за първи път от круиз, сме ходили 4 пъти, другият месец ще е за пети път.
Весела Коледа на всички!

# 577
Вчера слязохме от Аида Нова. Беше фантастично. Уцелихме хубаво време и успяхме да плажуваме в Пуерто дел Росарио, Фуертевентура и Арецифе, Ланцероте. Имахме желание да се спуснем с тобогган във Фуншал Мадейра, но като стигнахме до мястото към 11 имаше вече опашка от поне 200 души и се отказахме. Може и повече да са били, но се ужасихме от дължината ѝ. Предполагам по-рано ще са по-малки опашките, така че, ако случайно посещавате Фуншал и искате да се спуснете го имайте предвид. На кораба посетихме допълнително два от платените ресторанти - Teppanyaki. Заплатихме по 39€ за възрастен, а децата за безплатно, но менюто им беше спагети или чикън нъгетс. Все пак децата се забавляваха доста. Имаше атмосфера, но храната не струваше. В другия Time Machine - храната беше вкусна, но самото шоу не беше нещо особено и определено не си струва, ако не сте немско говорящи. Преди да го посетим от съпорта и рецепцията ме увериха, че ще се забавляваме и това, че не знаем езика не е пречка. Заплатихме по 24.9€ за възрастен и 9.9€ за дете. Напитките бяха включени, докато в японския се заплащаха допълнително. Въжената атракция беше доста забавна и на моменти страшна за мъжката част от семейството. Водата в басейните и пързалките беше топла и гледахме максимално да им се насладим. Като цяло има доста забавления за децата и няма да скучаят. Вече плануваме следващото приключение. Двоумим се между круиз или седмица в Мадейра, тъй като много ни хареса там.

Допълвам се - от 12.01.2023 Аида няма да изискват вече антигенен тест преди качване на борда за пътувания под 15 дена.
Чудесна новина за антигенния тест! Къде мога да я прочета ?

# 578
Трябваше да уточня, че информацията е от фейсбук група на Аида- Aida Kreuzfahrten. Има линк, който води към този блог - https://mein-schiffberater.com/blog/kreuzfahrten-in-2023-wieder- … chraenkungen/9721.Предполагам, че скоро новината ще се появи в сайта на Аида.

# 579
  • София
Пак въпроси от мен.
За този примерен круиз, на колко от портовете ще ми трябва задължителна екскурзия, за да видя нещо повече!

Гледам едновременно три посоки за круизи и станах разногледа - Норвежки фиорди, Южна Америка и Кариби, като последната посока май ми образува най-много въпроси.

ПП  Добре ми беше, като изобщо не надниквах тук, а си правя традиционни пътувания със самолети, влакове, автобуси и тук-тук. Smiley

# 580
  • Пловдив
Не излизат портовете.
Ще ги напишеш ли?

# 581
  • София
Не излизат портовете.
Ще ги напишеш ли?

Тръгване от Маями и връщане в Маями и както следва останалите спирки и часовете престой:

1   Miami, United States    - тръгва в 17:00
2   Ocean Cay MSC Marine Reserve,Bahamas -    07:00 - 16:00
3   At Sea    -   -
4   Ocho Rios, Jamaica -    08:00 - 16:00
5   George Town, Cayman Islands -    07:00 - 15:00
6   Cozumel, Mexico -  10:00 - 18:00
7   Аt Sea    -   -
8   Miami, United States - 07:00   - пристига

# 582
  • Sofia
Аз корабни екскурзии не купувам. Всъщност съм взимала веднъж, в Тунис, защото ми се стори много … като в кв. Факултета, примерно.
Ако има нещо, което държим да видим на непешеходно разстояние, или взимаме кола под наем, или местен гид- често тези опции излизат по приемливи като цена, особено, ако сте с две деца и трябва да платите корабна екскурзия и за тях. Освен това сте си сами, гледате каквото ви се гледа, спирате където ви се спира, съобразявате се единствено с часа за връщане на кораба.

Eiger, много зависи какви са ви интересите. В Козумел например, около порта е много приятно и може да прекарате деня там. Да отидете на плаж, да се гмуркате с подводница, да купонясвате в някой бар… Ако ви се разхожда до Тулум, трябва да прецените как да стигнете до там, защото пътя е над 2 часа в посока. Или, ако ви се прави сеноте тур.
На другите портове също има избор.
Оушън кей е частният остров на МSC и там със сигурност не ви трябва нищо, всичко е на едно място.

# 583
  • София
Shantal, много благодаря за разясненията.
Изобщо не обичам нищо организирано, затова и круизите все остават някъде назад. Следващата година почти съм се навила да пробвам някоя от трите посоки, които ми допаднаха.
Прочетох и за различните компании, но не винаги свободното време съвпада с маршрут на по-добра круизна компания, но надявам се да не е от оромно значение.

Да попитам и за друг маршрут - Норвежки фиорди.
Начална точка Кил или Копенхаген е по-добра - с по-удобен достъп и повече полети?

Тези точки достатъчни ли са, за да се наслади човек на фиордите? Нямам време за 12-14 дневни круизи.
- Кил, Копенхаген, В открито море, Хелесюлт, Гeрангер, Берген, Ставангер, В открито море, Кил
Кораб - Costa FIRENZE

# 584
Момичета, резервирах една ваканция, не е точно круиз, но се спи през цялото време на кораби в Копенхаген, Осло ( другите градове не ги помня), но са скандинавски...та искам да питам колко пари са ми необходими за джобни. Купуваме само храна и евентуално някой музей, пет дни е, има май и три закуски, но ориентировъчно може ли да ми кажете за двама човека колко джобни биха ни стигнали. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт