КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 694
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • Плевен
Бяхме с Крузит.бг за 3 нощувки от Пирея, с водач и транспорт от София. Тогава го предпочетох тъй като не бяхме ходили на круиз, не бяхме пътували със самолет и не знаех дали ще ме е страх, затова реших, че гръцките о-ви са добър вариант и наистина всичко беше супер. Но това беше преди 7 години. Вече имам 8 круиза и отдавна всичко си организирам сама - нощувки, самолети, трансфери и това дава огромно отражение върху цената, тъй като сме 4-ма и пътуването с агенция и организирано оскъпява значително.

Dundy, разбира се, пиши ми на лично.

# 556
Анито,благодаря за споделената информация,аз съм много притеснителна и сама няма да се оправя,затова искам организирано.И да се оправя, предварително много ще го мисля и ще се тревожа и ще си проваля евентуално почивката.На този етап така...ако отидем, понатрупаме опит може някога и аз като теб сама всичко да си организирам.
П.П.Аз вече имам един круиз,но пак не се решавам сама..

# 557
Привет, някой може ли да ми каже как стои въпроса с гладенето на борда? Питам специално за MSC, ако има значение.

# 558
На Коста не беше позволено да се пуска ютия (имаше знак, не съм и носила такава) , иначе имаше ценоразпис за пране и гладене и не беше скъпо.
Даже в приложението излизаше често и оферта за една торба дрехи пране и гладене, 30 евро ли нещо такова, .

Ама аз така подбирах дрехи, че не се налагаха да се гладят 🤗

# 559
  • На зелено
И аз съм писала подробно ревю за Аида Нова с малко дете, но в тема от 2019 🙂. Гледахме тази година пак, но за Козма, ако не бъркам името.

# 560
Момичета,какво ще е времето в началото на Март ,дестинацията е Канарски острови?И още еди въпрос имам ,какви са приблизително цените на пакетите с напитки?Предполагам,че има различни видове пакети колко горе -долу струват?

# 561
  • Sofia
В момента сме на Селебрити, премиум пакет напитки е $119, обикновения е $89 на човек, на ден и се счупват да ме убеждават колко ми е изгодно да си купя.
Времето- какъвто ви е късмета.

# 562
Шантал,благодаря за инфото,но какво включва единия пакет и какво другия горе долу?
Горе-долу в този ценови диапазон ли вървят цените на пакетите,аз основно се интересувам за Норведжиън.Ако някой има инфо нека ми каже..
Леле,сега виждам ,че това е цена на ден...това е страшно много.

А,ако съпругът ми вземе пакет напитки и аз ли трябва да взема,т.е. какъвто пакет има единия,такъв и другия.Може ли единия да има ,а другия-не.На мен примерно не ми трябва.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 09:28 от Morello_lips

# 563
Ние за това не сме взимали пакет, предвид че не пием алкохол или производните му изобщо. (costa)

Сутрин на закуска така или иначе дават кафе и вода/сок, на обяд също има вода, а на вечеря ни носиха бутилка 1.25л вода.
Само на рождения ми ден и съответно в другото ни посещение в гурме ресторанта, поръчахме и винена дегустация (само 1, която разделиха за двама ни), тъй като аз не пия вино по принцип.
В баровете вечер сме си взимали по 1 коктейл и това е...
Те са между 8-11 евро, не е кой знае колко скъпо.
Всъщност големите бутилки вода - са единствения пакет, който купихме, тъй като искахме да имаме и в каютата.
30 евро беше за 10 броя ли, не помня вече.
Преспокойни ни стигнаха за 7 дена круиз.
Изобщо не ни излизаше сметката, ако трябваше да взимаме и пакети напитки.

Иначе ни предлагаха пакет 100Е за мисля 7 дни, неограничени напитки.

# 564
  • Sofia
Morello_lips, по - евтиния пакет включва по- евтин алкохол, например водка Абсолют, не Грей гус, или червено Джони, вместо Маккалън и т.н.
Не можете да купите само един пакет, купува се за всички имащи право да консумират алкохол в кабината. Освен това, не можеш да купиш пакет за отделни дни, примерно дните, в които си изцяло на вода- да кажем, че тогава ще обикаляш барчетата цял ден, ще пиеш различни напитки и ще ти излезе сметката.  
Ние сме трима- двама възрастни и дете, което значи минимум $240 на ден. Не се ограничаваме по абсолютно никакъв начин, поръчваме си бутилка вино за вечеря, коли, бири, нормално кафе и повече от $150 не са ни чарджили на ден.
На кораба, на който сме в момента имаме опция да запазваме кабана на една от палубите, $250 е за дните, в които корабът е по цял ден на вода (и $100, когато спира на порт). Абсолютно самостоятелна, прилично уединена, може да се ползва от 9 до 9 ч., включва бутилка шампанско, определен обяд, който ти сервират, минерална вода, нас не ни таксуваха и останалите напитки- коли и бири, които поръчахме. 100 пъти предпочитам да дам 250 долара за това, вместо за пакет напитки.
Ако някой има интерес към този тип глезотийка, оставям линк със сбита информация:
https://thepointsguy.com/guide/cruise-ship-cabanas/amp/#norwegia … uise-line-cabanas

Поправям се, $109 е премиум пакета, не 119.

# 565
Момичета,благодаря ви за подробната информация,поразясниха ми се нещата за напитките.Това,че ще е началото на март обаче ме навежда на мисълта,че времето ще е хладно и примерно няма да става за плажуване на кораба.

# 566
  • София
Търся препоръка за труиз в района на Карибите, с включени повече острови.
Кой период и коя компания да гледам?

# 567
  • Sofia

Имате ли визи? Ако да, изборът е неограничен откъм възможности. Има значение колко пари сте склонни да похарчите, колко дни искате да бъде круизът, имате ли някакви задължително желани острови…
За търсачка на мен най- удобен ми е сайтът vacationstogo.

# 568
  • София

Имате ли визи? Ако да, изборът е неограничен откъм възможности. Има значение колко пари сте склонни да похарчите, колко дни искате да бъде круизът, имате ли някакви задължително желани острови…
За търсачка на мен най- удобен ми е сайтът vacationstogo.
Визи имаме.
Най-малко време с най-много острови - нещо такова се върти в главите ни.
Все време не стига за всичко, което ни се иска.

# 569
  • София
През Ноември бяхме на MSC DIVINA: Маями, Ямайка, Колумбия, Панама, Коста Рика, Маями. Круиза беше 10 дни. Хареса ни. Маршрута е регулярен.

Общи условия

Активация на акаунт