КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 923
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Сърдечно благодаря на dundy_as за информацията. Върнахме се преди няколко дни от плаването с Wonder of the Seas - беше страхотно. Единодушни сме, пак ще плаваме. Всички опасения за морска болест и че ще ни е трудно да се оправим по терминалите се опровергаха. Направено е да се ориентираш лесно. Организацията е перфектна. Бяхме на две екскурзии от РК - до Рим и до Флоренция/Пиза. На другите пристанища слизахме сами и ползвахме отворените туристически автобуси или си се разхождахме сами. На отиване спахме в хотел близо до летището на Барселона с директен трансфер. Така си спестихме лутането вечерта. Хотелът предлага и трансфер до пристанището. На връщане спахме до Ла Рамбла. Много добра отправна точка за разглеждане на Барселона. Първа спирка на отворените автобуси е близкият площад Каталуния. Билетите им са за 24 часа, така че единият ден минахме по източната линия, а на другия - западната. Много е полезна Hola BCN картата - важи за всякакъв транспорт, включително до летището. За кораба - има всичко за всички. Не съм била на други круизи, но този го препоръчвам много - и за семейства с деца, и за по-възрастни двойки като нас.
Много се радвам, че съм била полезна и сте изкарали страхотно! Нормално е след това да се влюбите в круизите, и да ви се иска пак, и пак .... И може на някой , някога да се засечем Wink

# 256
Здравейте, може ли, който е ходил на този круиз да сподели впечатления.
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-dania-norvegia-germania-upxp?peri … 2ZpoZV_3m6MVVOEqc
Обмисляме го за дата 21.08. Интересуват ни препоръки, съвети и изобщо всичко което би ни било полезно. Ако има някой, който също го е планувал, ще се радваме да имаме и компания.

# 257
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-dania-norvegia-germania-upxp?peri … 2ZpoZV_3m6MVVOEqc
Обмисляме го за дата 21.08. Интересуват ни препоръки, съвети и изобщо всичко което би ни било полезно. Ако има някой, който също го е планувал, ще се радваме да имаме и компания.
И аз много му се чудя, и ми се иска... Грандиоза е страхотен кораб, много ни хареса на нас... Дано се включи и някой за маршрута.. Уиз имат полети до Копенхаген, макар че в този период не са от най-евтините...

# 258
И аз много му се чудя, и ми се иска... Грандиоза е страхотен кораб, много ни хареса на нас... Дано се включи и някой за маршрута.. Уиз имат полети до Копенхаген, макар че в този период не са от най-евтините...
Да, с Уиз ще летим предния ден и ще разгледаме Копенхаген. За връщане мислим след акостиране да хванем още същия ден обратния към София.

# 259
  • Sofia
Изпуснала съм он лайн чек-ин-а ,  съответно не ме допуска до никакви онлайн здравни въпросници и всичко, което трябва да попълня преди круиза. Някой с подобрен "разсеян" опит?

# 260
Момичета, мога ли да резервирам в сайта на Роял Карибиан от България?
Моля за препоръка за круиз в Източното Средиземноморие.

# 261
Здравейте, ще се качваме на круиз на Celestyal Crystal  от Солун. Въпросът ми е има ли къде да се остави лек автомобил на паркинг на пристанището? Да, на пристанището има паркинг, но това което успях да намеря е за месечен престои на цена 90 евро. Не успявам да намеря информация дали круизната компания предоставя платена услуга паркинг за пасажерите. Моля, някой, ако има опит да сподели.

# 262
Влизате  в пристанището завивате надясно и след 4-500м. е паркинга. По спомен около 40евро беше цената за 7 дена.
Весело изкарване.

# 263
Влизате  в пристанището завивате надясно и след 4-500м. е паркинга. По спомен около 40евро беше цената за 7 дена.
Весело изкарване.
Благодаря ви за отговора. От туристическата агенция (usit colours), от която купих круиза, казаха, че има паркинг, който е осигурен от Celestyal. Изпратиха цени, указания и схема, но те се разминават, с това което виждам в google maps. Също не могат да ми отговорят дали работи паркинга в неделя. За мен е важно защото в неделя пристигаме в Солун, тогава се качваме и съответно слизаме. Масово не работят в неделя паркингите в Солун. Вие паркинга показан на схемата ли сте ползвали?

Скрит текст:
Parking prices are the following:
Cars – 5,91€+VAT(24%) per day
Buses – 17,71€+VAT(24%) per day
The parking area will be inside the Port of Thessaloniki. Please refer to the attached map. Special attention should be given to the customers NOT to use other ThPA Parking areas as the fees in that case will be higher.
Invoicing/payment can take place through the following method:
Directly from the customer (cash or card payment) to the parking office (marked as “info” in the attached map). The procedure will be the following:
1.       The customer enters Thessaloniki Port from Salaminos street (see map) and presents his cruise ticket/itinerary to the security guard in the Port entrance.
2.       Following directions of the attached map he parks his car in the dedicated “Cruise Parking”, informing the parking office employee (highlighted as “info” in the attached map). He will be requested to provide his name, license plate, mobile phone and date and estimated time of departure. He will be given a ticket.
3.       Upon his return, he presents his ticket to the parking office employee. He pays the parking fee and he is ready to take his car.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 22:53 от bwbwbw

# 264
Да това е паркинга. Няма как да не роботи.

# 265
  • Горна Оряховица
https://crusit.bg/kruizi/3-dni-perlite-na-egeysko-more/izchislya … pe=6#terms-anchor
3 дни Перлите на Егейско море
има ли ходили на круиза да споделите впечатления?
"Искаме" да идем с децата /понеже няма кой да ги гледа/, но каютите дали ще са ОК за 4 човека според вас? Ходили сме до сега 1 път на круиз с голямото дете в Египет и стаята си беше за 2ма, но за като за кораб беше добре.
Гледам дати около средата или края на август. Късно се сещам сигурно цените сега са високи, но се чудим къде да идем за няколко дни.
Тръгва се от Атина, до там се чудим с колата ли...със самолет ли...? идеи?

# 266
https://crusit.bg/kruizi/3-dni-perlite-na-egeysko-more/izchislya … pe=6#terms-anchor
3 дни Перлите на Егейско море
има ли ходили на круиза да споделите впечатления?
"Искаме" да идем с децата /понеже няма кой да ги гледа/, но каютите дали ще са ОК за 4 човека според вас? Ходили сме до сега 1 път на круиз с голямото дете в Египет и стаята си беше за 2ма, но за като за кораб беше добре.
Гледам дати около средата или края на август. Късно се сещам сигурно цените сега са високи, но се чудим къде да идем за няколко дни.
Тръгва се от Атина, до там се чудим с колата ли...със самолет ли...? идеи?
Ние от години ходим с 2 деца, но винаги взимаме 2 каюти. В линка, който имате много ясно се виждат каютите. И са описани:"Стандартни вътрешни каюти с приблизителна площ около 11 кв.м." Ако вземете 2 каюти ви се оскъпява с 200Е.
За пътуването със самолет можете да вземете промоционални билети на ниски цени, следете ги. Ако ли не - и с кола може. Особено ако е по-комфортна. С децата ще трябва да си правите доста почивки, защото км не са малко. Но можете да направите 1-2 нощувки из Гърция. Въпрос на организация.

# 267
Здравейте, всички круизни компании ли изискват сертификат за ваксинация?
Благодаря предварително!

# 268
Аз мисля, че при Коста отпадна ковид сертификата, искат само  бърз антиген до 48 часа преди бординг.

# 269
  • Sofia
Освен теста, който за качване от Гърция трябва да е не по- стар от 24ч., за други портове- 48 ч.

Общи условия

Активация на акаунт