КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 935
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Благодаря за прекрасната тема! В сайта на MSC са публикували, че ваксини не се изискват за гости до 18 години. Информацията дали е актуална?

Доколкото виждам е напълно актуална. Преди 3-4 дена проверявах и се изискваше ваксина за всички над 12 години.

In addition, all Guests over 18 years old must:

Be fully vaccinated with at least two doses of vaccine (for Johnson & Johnson a single dose is accepted). Guests will need to show an EU Covid Digital certificate or equivalent valid documentation. A booster dose is not required but strongly recommended.
OR

Have recovered from Covid-19 within the last 6 months. Guests will need to show an EU Covid Digital certificate or equivalent valid documentation.
OR
Have received only one dose of vaccine and have also recovered from Covid-19. Guests will need to show an EU Covid Digital certificate or equivalent valid documentation.

# 301
Здравейте! След проваления ми първи круиз през 2020г. заради Ковид с МСЦ Дивина, обмислям да резервирам нов.
https://crusit.bg/kruizi/6-dni-italia-malta-ispania-frantsia-umui
Какво мислите и има ли някаква уловка, защото аз подобна цена За каюта с балкон до сега не съм виждала. Ще бъдем и със синът ни, който е на 1г.
Също така от толкова много информация взех да се обърквам. Какви са в момента изискванията на МСЦ за качване на борда? Имаме ваксини и двамата, но сертификатите са изтекли. Трябва ли ни бустер?
Благодаря предварително!
“Уловката” или по-скоро неудобство е, че пристанищата на отплаване и пристигане са различни. И съответно разходите за транспорт до/от пристанището са по-големи!

# 302
  • До морето
Миналият ноември бяхме с МСЦ из Средиземноморието. Не взехме пакет напитки, тъй като бяхме 4ма с децата, които са 18+,  в една каюта. И трябваше да платим 4 пакета, ковто беше над 1000 евро. Всяка вечер по една бутилка вино и бутилка вода в ресторанта, след което коктейли или бири, по някое кафе или капучино следобедите, излезе значително по евтино. Виното беше 27-35 евро, вода 3,50, коктейл 6 или 8 евро  кафе 3 евро. Иначе вода от диспенсъри има навсякъде,  сок, топли напитки в бюфета на закуска.

Здравейте как през ноември на средиземноморски круиз? Могат ли въобще да се използват външните съоръжения на кораба?

# 303
Миналият ноември бяхме с МСЦ из Средиземноморието. Не взехме пакет напитки, тъй като бяхме 4ма с децата, които са 18+,  в една каюта. И трябваше да платим 4 пакета, ковто беше над 1000 евро. Всяка вечер по една бутилка вино и бутилка вода в ресторанта, след което коктейли или бири, по някое кафе или капучино следобедите, излезе значително по евтино. Виното беше 27-35 евро, вода 3,50, коктейл 6 или 8 евро  кафе 3 евро. Иначе вода от диспенсъри има навсякъде,  сок, топли напитки в бюфета на закуска.
Бяхме срвдата на ноември

Здравейте как през ноември на средиземноморски круиз? Могат ли въобще да се използват външните съоръжения на кораба?
Бяхме в средата на месеца, всеки ден ставаше за плаж, дъжд имаше 1 ден, тогава отмениха пешеходната ни екскурзия в Генуа. Но джакузи и в дъжд може да се ползва.  Във външния басейм рядко влизаше някой от най смелите. Но вътрешния го ползвахме. Дали е било късмет, но дневните температури бяха доста приятни.
Пожелавам и на вас хубав ноември!

# 304
  • Бургас
Здравейте! След проваления ми първи круиз през 2020г. заради Ковид с МСЦ Дивина, обмислям да резервирам нов.
Какво мислите и има ли някаква уловка, защото аз подобна цена За каюта с балкон до сега не съм виждала. Ще бъдем и със синът ни, който е на 1г.
Също така от толкова много информация взех да се обърквам. Какви са в момента изискванията на МСЦ за качване на борда? Имаме ваксини и двамата, но сертификатите са изтекли. Трябва ли ни бустер?
Благодаря предварително!
  Здравейте!И аз много го гледах и накрая го платих!Това за мен ще е изпълнена мечта от пет години гледам круизи и все не смея,Е вече е налице,дано всичко е наред!От агенцията казаха,само тест е изискването за МСЦ не се изисква ваксина от две седмици!Аз платих каюта без прозорец,,като има вероятност да ти направят ъпгрейд на каютата!

# 305
Здравейте, темата ми е изключително интересна. До момента не съм ходила на круиз, но ми е голяма мечта. Та в тази връзка съм харесала един, който вероятно бих осъществила следващата година. https://oceantravel.bg/bg/pochivki/pochivki-garciya/petzvezdna-p … nya---5-noshtuvki Дайте своето мнение - доколко е подходящ като за първи път, какво като разходи и условия не е споменато, изобщо всичко споделено би ми било полезно. Благодаря предварително!

# 306
Това не е круиз,а континентална почивка с възможност за разходки с кораб.

# 307
Благодаря предварително!
  Здравейте!И аз много го гледах и накрая го платих!Това за мен ще е изпълнена мечта от пет години гледам круизи и все не смея,Е вече е налице,дано всичко е наред!От агенцията казаха,само тест е изискването за МСЦ не се изисква ваксина от две седмици!Аз платих каюта без прозорец,,като има вероятност да ти направят ъпгрейд на каютата!

Днес направих запитване и аз, надявам се в понеделник да се похваля с резервация!
Това за ваксините сигурно ли е? Ние имаме, но от ноември и сертификатите изтичат този месец.

# 308
  • София

Благодаря предварително!

Днес направих запитване и аз, надявам се в понеделник да се похваля с резервация!
Това за ваксините сигурно ли е? Ние имаме, но от ноември и сертификатите изтичат този месец.

Актуална информация за изисквания за пътувания търся винаги от официалните сайтове. За MSC например  тук-https://www.msccruises.com/en-gl/MSC-Health-And-Safety-measures.aspx

# 309
Здравейте,

Планирам първи круиз, съответно тепърва чета и се интересувам. Като за първо такова приключение за сега ми допада "Пет гръцки острова и Кушадасъ", нещо подобно.
Първо защото не съм ходила в Гърция (колкото и странно да звучи Satisfied ), второ, защото островите ми харесват и искам ги посетя и трето, защото като гледам цените са доста приемливи (въпреки, че към момента намирам дати до края на октомври 2022).
Тъй като тук в темата сте доста запознати и с опит, ще се радвам да споделите дали този круиз е хубав, дали е подходящ за първи такъв (не че има голямо значение дали е 1-ви или 5-ти, но все пак) и знаете ли кога горе долу пускат офертите за пролет 2023 година и къде да търся най-изгодните такива?

Ще бъда много благодарна ако получа мнения и съвети.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 13:41 от georgievraia

# 310
  • Sofia
Всеки един круиз в Европа (в нашия случай) е подходящ за първи.
Лично за мен, гръцките острови (и не само), са идеални за обиколка с круизи.
Оферти излизат често, но трябва редовно “ровене” по всевъзможни сайтове, в първия пост има огромен набор от предложения. Бонус е, ако не сте обвързани с ученически ваканции и официални празници.

# 311
  • София
Здравейте!
Началото на Януари дали е подходящо време за круиз на Карибите?

# 312
Здравейте!
Началото на Януари дали е подходящо време за круиз на Карибите?
Да, идеално е

# 313
  • Sofia
“For sailings departing from the US, at home tests are acceptable and do not need to be supervised.”

Това имате ли представа как точно “работи”?

п.с. От сайта на Селебрити е извадката.

# 314
  • София
“For sailings departing from the US, at home tests are acceptable and do not need to be supervised.”

Това имате ли представа как точно “работи”?

п.с. От сайта на Селебрити е извадката.
Четох по форумите, че си снимаш резултата, или го носиш със себе си и го показваш - снимката, или самия тест.
Става дума за домашни тестове - даже не са уточнявали марка.
Силно се надявам да отпадне и това, или поне Принцес и те да го въведат! Worried

Общи условия

Активация на акаунт