КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 887
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
пътувайте смело, вчера се завърнахме от круиз с Коста - никой не ни е тествал или проверявал за ваксини, само поискаха бързия антиген, който бяхме направили в бг.

# 331
Разкажи повече, моля Heart

# 332
В този ред на мисли, откакто дойде пандемията не сме пътували никъде с изключение на Турция и не ми се е налагало да правя ПСР или антигенен с тази цел.
Нашият круиз започва в понеделник, като ще пътуваме предния ден по обяд(неделя). МСЦ искат ПСР или антигенен не повече от 48 часа преди качване, което ще е към 14-15ч. в понеделник. В такъв случай кога трябва да си направим тестовете? За да хванем срока, трябва да е не по-рано от събота, а в неделя няма от къде да взема резултати.

# 333
  • Пловдив
Проверете на летището. Там правят тестове. Идете по-рано и готово. Но проверете, че не знам, дано не са затворили лабораторията вече.

# 334
Не се бях сетила за летището! Благодаря!

# 335
  • София
Друг вариант Ви е лаборатория Рамус в Дружба. Юни месец си правих антигенен тест там в неделя, като резултатът излезе до 1ч. онлайн. Цената беше 10лв., за сравнение в лабораторията на летището беше 40лв. За ПСР не знам как стоят нещата. Проверете си най-добре предварително работно време, цени и до колко време излизат резултатите.

# 336
Проверих и пише, че ПСР е 69лв., а антиген 14лв. в сайта на лабораторията. Резултат до 2 часа. Ще им звънна да питам дали и летищната важи същата цена. Иначе не сме от София и вариант ми е само на летището. С бебе не ми се обикаля из София призори.

# 337
теста го направихме на летището, стана за 15 мин. цената е 45 лв. но нямаш грижи

# 338
Домино,би ли споделил как е организирано изхранването на кораба-ти сам ли си слагаш в чинията,както беше в
доброто старо време,или те ти подават желаното от теб и за вечеря има ли опция бюфет.Предварително благодаря за отговорите.

# 339
  • София
Проверих и пише, че ПСР е 69лв., а антиген 14лв. в сайта на лабораторията. Резултат до 2 часа. Ще им звънна да питам дали и летищната важи същата цена. Иначе не сме от София и вариант ми е само на летището. С бебе не ми се обикаля из София призори.

Конкретно тази лаборатория на Рамус в Дружба е в тази част на София, по път за летището, би трябвало да Ви е удобна. Ние точно така непосредствено преди полет се бяхме тествали, за да не обикаляме предния ден. Погледнете си я на картата все пак.

# 340
Хайде да ви го разкажа - изхранването в ресторантите е както преди на а ла карт меню, но е с баркод и си го сваляш на смартфона, между впрочем така е и на баровете ,вече няма менюта на лист хартия. Изключение някъде видях за бабичките правят дето не могат да работят със смартфони им дават един лист в ресторанта. На бюфета храната е зад преграда и ти посочваш от кое по колко искаш и ти сипват, няма проблем с количеството и асортимента. Персонала е задължително с маски а за пасажерите няма такова изискване. Слизането на пристанищата е свободно без задължителни екскурзии. Тематичните парти си ги има същите- бяло парти, сайлънт найт, музика от 70-те и пр. В театъра също си има представления. не правят тестове нито на качване нито по време на круиза или поне не съм прочел някъде да се изискват такива. Във вестника прочетох, че ако имате някакви симптоми или температура над 37.5 да не се явявате на изхода за екскурзии или да ходите с групата а да потърсите лекар. Не мога да преценя дали кораба е бил пълен на 100 процента или по-малко. Бяхме доста пасажери но струпвания не е имало особено. Изкарахме си един нормален круиз без никакви притеснения за ковид и прочие.  Бих отишъл отново на круиз към днешна дата.

# 341
Здравейте,

Планирам първи круиз, съответно тепърва чета и се интересувам. Като за първо такова приключение за сега ми допада "Пет гръцки острова и Кушадасъ", нещо подобно.
Първо защото не съм ходила в Гърция (колкото и странно да звучи Satisfied ), второ, защото островите ми харесват и искам ги посетя и трето, защото като гледам цените са доста приемливи (въпреки, че към момента намирам дати до края на октомври 2022).
Тъй като тук в темата сте доста запознати и с опит, ще се радвам да споделите дали този круиз е хубав, дали е подходящ за първи такъв (не че има голямо значение дали е 1-ви или 5-ти, но все пак) и знаете ли кога горе долу пускат офертите за пролет 2023 година и къде да търся най-изгодните такива?

Ще бъда много благодарна ако получа мнения и съвети.

Здравейте, според мен круизът е подходящ и съм сигурна, че ще ви хареса. Корабът не е нов и няма забавленията, които имат новите големи кораби, но в случая не мисля, че е важно. Маршрутът е такъв, че няма да имате много свободно време на борда. Предимството на това, че корабът е по-малък е по-малкият брой пасажери. Аз съм била на седемдневния круиз и много ми хареса. Не знам дали са си променили изискванията за качване на борда. Условието беше ваксинация и бустер, ако са изминали 9 месеца от ваксиниране, както и отрицателен тест за ковид. На борда се изискваше носене на маска в общите части. Това е линк към сайта на компанията https://celestyal.com/en-cy/new-embarkation-protocols-greece/.

# 342
На Селестиал храненето как е организирано? По класическия начин с бюфет и отделно ресторант със сервиране и меню?
Ако има класически - има ли запазена маса за целия круиз, или е на принципа настаняват където има?

# 343
Здравейте,

да споделя и за MSC. Имаше изискване за антигенен тест и ваксинационен паспорт за всички над 18 години. Дадохме разпечатани копия - само ги погледнаха. На борда, с маски беше само екипажът. Темепратури никой не е мерил, допълнителни тестове не са правени, никой от гостите не носеше маска. В театъра не се е спазвала дистанция и си беше плътно пълен. Имаше изискване да се запазва час за представленията, през приложението.  Бяха по три на вечер. Диспенсърите с дезинфектант мисля, че бяха повече преди пандемията. Като цяло, ако не се виждаха маските на екипажа - нямаше и да се сетя за Ковид.
 Всеки сам си слагаше храната в бюфета. В ресторанта - даваха ни хартиено меню и съответно сервират каквото си поръчаме. През приложението нямаше опция за поръчка.
За мен, корабът беше препълнен. На моменти в бюфета беше невъзможно да си намериш маса, тълпи тичат неориентирано с чинии, деца се тръшкат. Аз ли не бях в кондиция, не знам, но не съм много доволна този път.
На всяко пристанище се слизаше свободно. Партитата са същите. Общо взето, както преди пандемията.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 21:01 от cutrem

# 344
Здравейте,

да споделя и за MSC. Имаше изискване за антигенен тест и ваксинационен паспорт за всички над 18 години. Дадохме разпечатани копия - само ги погледнаха. На борда, с маски беше само екипажът. Темепратури никой не е мерил, допълнителни тестове не са правени, никой от гостите не носеше маска. В театъра не се е спазвала дистанция и си беше плътно пълен. Имаше изискване да се запазва час за представленията, през приложението.  Бяха по три на вечер. Диспенсърите с дезинфектант мисля, че бяха повече преди пандемията. Като цяло, ако не се виждаха маските на екипажа - нямаше и да се сетя за Ковид.
 Всеки сам си слагаше храната в бюфета. В ресторанта - даваха ни хартиено меню и съответно сервират каквото си поръчаме. През приложението нямаше опция за поръчка.
За мен, корабът беше препълнен. На моменти в бюфета беше невъзможно да си намериш маса, тълпи тичат неориентирано с чинии, деца се тръшкат. Аз ли не бях в кондиция, не знам, но не съм много доволна този път.
На всяко пристанище се слизаше свободно. Партитата са същите. Общо взето, както преди пандемията.
вие кой маршрут правихте

Общи условия

Активация на акаунт