КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 646
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Цвете, бакшиши допълнително не се начисляват на Аида. Всичко е включено в крайната цена без значение дали от техния сайт се резервира или от някой друг.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 19:15 от besyto

# 601
Дами, много ще съм благодарна, ако пускате и конкретни оферти за круизи Simple Smile В момента събирам идеи за пътуване в края на юни или началото на юни Simple Smile

Весело посрещане на Нова година Simple Smile

# 602
Trudi, в една група във ФБ много препоръчват oceantravel.bg

Вече много ги похвалихте Айде, кажете, моля откъде купувате техни круизи? Аз си ползвам 1-2 търсачки, в които не се предлагат и съответно никога не съм им обръщала внимание, а явно е трябвало.
И аз след нашия круиз от Дубай с Аида преди 2 год си ги следя. Много бяхме доволни. За цената да не говорим. 600 евро беше за външна каюта. Но сега такива цени няма и Аида с доста по- скъпи от MSC и Коста. От seascanner резервирах и там са най- добри цените…

# 603
  • София
Аз от този сайт запазвам https://www.seereisedienst.de/ На Аида круизите са по-евтини от МСЦ специално за Ориента балконите са под 600 евро на човек. Децата са безплатно, бакшитите са включени, даже има и напитки по врмее на хранене което го няма при другите компании.

# 604
Мисля да резервирам с Коста Смералда Средиземноморие през априлската ваканция. Корабът дали има достатъчно забавления за деца на 7 и 11? Притеснява ме, че пързалките и басейните са външни и е възможно да е твърде студено за тях в началото на април и децата може да скучаят.
Редактирам си поста, тъй като ми пратиха имейл, че цената вече не важала и ми предлагат за 1718€ да резервирам.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 12:16 от besyto

# 605
За много години!
Днес слизаме от Коста Смералда.

2 в и 2 деца на 8 и 15. Запазих през немците cruise24.de.,вътрешна каюта. Дадоха ни вътрешна ,но за инвалиди.Огромна с няколко гардeроба, само банята беше колкото стандартна вътрешна каюта.
Изключителен кораб,  много чист, с много забавления и за малки и големи. В нито един момент не усетих, че пътувам с кораб. Улучихме страхотно време и през първите 4 дни бяхме по бански на палубите ,а децата в акварарка. В джакузито не пускат деца под 16 г.
Храната  беше много добре приготвена в бюфета и в ала карт ресторантите.
Вечерните програми също бяха добри , а в Новогодишната нощ партито което бяха организирали в Колизеума беше невероятно.
Много сме доволни, децата плакаха като слязохме преди малко.
Питайте каквото ви интересува друго.

Аида отдавна ги загглеждам, но добрите цени са в неподходящи за мен периоди. Продължавам да ги следя и дано се качим някой ден.
Следващия ни круиз е MSC Virtuosa от Хамбург. Запазих от Viva voyage.на много добра цена.

# 606
А кои кораби имат аквапарк?

# 607
  • София
Искам началото на 2024 да направим круиз в Азия. Тази територия ми е много непозната и ще се радвам да прочета някакви насоки и впечатления.

# 608
  • Пловдив
Искам началото на 2024 да направим круиз в Азия. Тази територия ми е много непозната и ще се радвам да прочета някакви насоки и впечатления.
Два пъти съм била , с начална точка Сингапур. Единия път Тайланд и Камбоджа , другия път дреги спирки в Тайланд,  Куала Лумпур, Пенанг. Какво ви интересува? Сингапур е много удобно начално пристанище, заслужава си и да го разгледате няколко дни. За Тайланд си бяхме направили визи предварително, за другаде не трябваха. Нищо особено или различно от европейските пристанища, приготвяте си програма или вземате екскурзии и всичко е 6. Пак бих отишла, този път с Виетнам.

# 609
  • София
Два пъти съм била , с начална точка Сингапур. Единия път Тайланд и Камбоджа , другия път дреги спирки в Тайланд,  Куала Лумпур, Пенанг. Какво ви интересува? Сингапур е много удобно начално пристанище, заслужава си и да го разгледате няколко дни. За Тайланд си бяхме направили визи предварително, за другаде не трябваха. Нищо особено или различно от европейските пристанища, приготвяте си програма или вземате екскурзии и всичко е 6. Пак бих отишла, този път с Виетнам.

Ами и аз не знам какво ме интересува. Чудя се какъв маршрут да избера. Кой месец е по-добър Януари-Февруари или Март. Вие с коя компания сте били, гледам Айда Майн шип и Норвежците. Тепърва ще проучвам кой какви маршрути предлага. И аз мислех нещо с тръгване от Сингапур или Банкок да бъде.

# 610
  • Пловдив
Ами единия път с Норвежци ,а 2020 с Роял Карибиън. Банкок не е удобно пристанище, защото пристанището е на повече от 2 часа от Банкок. Та придвижването е или с шатъл, има и специални таксита (не бяха много скъпи, тогава проверявах ,защото се чудех дали да разглеждам с екскурзия или самостоятелно). А Сингапур пристанището е в града, има спирка (последна) на Метрото, излезеш от метрото и покрита алея те води точно до кораба. Абе всичко са го измислили Сингапурците, тази държава е удивителна.
Бих ти препоръчала януари или февруари, когато тук е студено,няма такъв кеф там да си на жега, докато у нас е -10 градуса. Март ми се вижда неудачно. Ние единия път бяхме от 3 или 4 януари, другия път от 10. Пътувахме на 01.01 за Сингапур, тогава са и евтини полетите. Иначе до 15.01 са си цифра. Може би виж и това , също има значение.  Макар че вече цените за Азия са високи:(.

# 611
  • София
Здравейте. От доста време си мечтая за круиз и тази година се надявам най-сетне да го осъществим. Заложих на сигурно и запазих круиз от крузит - гръцки острови, Кушадъса и Хайфа с МСЦ Музика. Обаче ми останаха някой въпроси:
1. Запазих външна каюта с прозорец, но с възпрепятствана гледка. На дек 8 сме и срещу прозореца има лодка. Безкрайно зле ли е това? Прозорецът ми трябва само за светлина. Изкуственото осветление ми действа клаустрофобично.
2. С две деца сме на 7 и 10. От тези легла, който се смъкват има ли възможност да паднат? Звучи глупаво, но малката ми дъщеря спи доста неспокойно.
3. Не сме си купували пакет напитки. Вода дали има подходяща за пиене или пък някакъв пакет на този кораб. Аз не успях да открия.
4. Екскурзиите - защо на сайта на MSC на всички пише sold out? За Йерусалим ни се иска екскурзия, защото е далеко от Хайфа. За  Ефес също се замислям. Някой ползвал ли е?  А на Санторини дали ще можем да се оправим сами с лифт и кола под наем или градски транспорт?
5. Пирея с наша кола- има ли удобен паркинг. Гледахме, че са далеко от порта. Имат ли трансфер като по летищата?

Благодаря ви предварително!

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 19:09 от TEREZA83

# 612
В Пирея паркирахме в Полис парк.
Точно на круизния Терминал е.

# 613
  • София
TEREZA83, бяхме с МSC МUSIСA точно в такава каюта.Има светлина, тъй като лодките не са плътно една до друга.За детските легла не мога да кажа нищо, бяхме двама възрастни, но по мое мнение каютите на този кораб са доста по-малки в сравнение с по- новите кораби. За водата - ще ви предложат като се качите на кораба всякакви пакети, но може да си наливате в шишета вода от машините в бюфета.За Санторини ще се справите самостоятелно без проблем, кораба спира в морето и трансфера до брега е с лодки.От там посоката е ясна- нагоре.Може лифта, може и по стълбите.Зависи какво искате да видите, съветвам те предварително да прочетеш за пристанищата какво държите да разгледате и дали е удачно да взимате екскурзии.Ние навсякъде разглеждаме сами, с градски транспорт, пеша или с тур. влакчета правим обиколка на градовете.От твоя маршрут съм била само в Санторини.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 11:03 от Trudi

# 614
Здравейте, честита нова година с пожелания за незабравими пътешествия. Има ли варианти, програми за качване от България :Бургас, Варна? Ако има кой ги предлага?

Общи условия

Активация на акаунт