За тези, които четат любовни романи № 40

• 60 145
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм 50% бургазлийка Smile Smile

Бях си изтеглила всички излезли книги на Мариана Запата по едно време, но така и не започнах нито една. Гледах доста книжни видеа на booktuber-ите, които следя, и мненията са супер полюсни, по-скоро са мудни книгите, както се беше изразила една потребителката в предните коментари. Харесва ми, когато главните не се "вземат" от глава 3, но обичам през цялото време да се усеща напрежението между героите, да се случват някакви неща не просто за пълнеж. Абе, не на всеки автор му се получава по този начин да предаде историята. Същото важи за читателите - всеки с вкуса си.

https://www.goodreads.com/book/show/58817631-running-wild  тази ми хареса много!

# 661
И аз и аз съм от Бургас:)))) а The wall of winnipeg and me някой чел ли я е и хубава ли е?

Въййй, много станахме Joy

Да, точно нея имах предвид в предния си коментар. Отново е slow burn. Те май всичките й са такива. Прочетох я на 2 пъти, направих си пауза от няколко месеца след първите 50% и после я довърших. Предполагам , че ако беше с бг превод нямаше да е така, но на чужд език чета доста  по-бавно и като добавим баааавното развитие на сюжета и почнах да се прозявам. Joy Вторите 50% бяха по-интересни. Главният герой ме дразнеше през по-голямата част от времето, не знам дали има даже подходяща дума , с която да го опиша, без да го обиждам много 🤔 , само нецензурни ми идват на ум. 😂 Може би мизантроп? Как ви звучи изразът Харесвам те колкото всяка друга ? Това е комплимент според него. 😂 Затова пък главната героиня е страхотен човек и е имала много тежко детство, което се разкрива постепенно в книгата и съответно с всяка следваща страница все повече се дразнех на действията на главния ни герой. Не че съм фен на сладникавите герои, или пък на разни алфа мачовци , но този не беше нито едното, нито другото, някакъв такъв апатичен и безразличен към околните, самодостатъчен си е. Иначе книгата съдържа две от любимите ми неща - фалшив брак и съвместно съжителство. Доста дълга е и има страхотни цитати , които съм си запазила. Но този главен герой..Rolling Eyes

Ето един цитат
Като дете научих по трудния начин колко скъпа е истината. Понякога тя ти струва хора в живота ти. Понякога ти коства неща в живота ти. А в този живот повечето хора са твърде големи скъперници, за да платят цената за нещо толкова ценно, колкото честността.

# 662
  • В къщурката на хълма на феите
Мнение за тази книга?

изобщо не я харесах, мисля, че вече я бях подарила на мойта съседка да се мъчи и тя с нея, още преди да я прочета до последната страница .. героите едни такива недоизградени, книгата уж много драматична, ама никакво основание за драма в нея, дали преводът, дали стилът на авторката не са окей, не мога да кажа, защото оригинал не съм чела, но и там ми куцаше и като цяло голямо разочарование за мен беше тази книга и няма повторя с тази авторка ..

# 663
Да си кажа и аз, от Бургас съм! Grinning
Не съм чела нищо напоследък, но се чудех на тази https://www.goodreads.com/book/show/59729132-waiting-to-score

# 664
  • в сърцето на един мъж...
Леле, ама вие сте готови за един литературен клуб Simple Smile
Аз съм на Сара Джио, Всички цветя в Париж. Докато се усетя и я бях преполовила

# 665
  • Варна
Аз съм от Варна.
Тая книга с кънките я четох и не ми хареса особено. Няколко месеца по-късно даже не си спомням какво беше.
Напоследък нещо съм зациклила и нищо не мога да си избера за четене. Искам нещо от типа на книгите на Ребека Райзин. Без много анатомични подробности.

# 666
  • София
Реших пак да се пробвам с Кристин Ашли – https://www.goodreads.com/book/show/52945081-after-the-climb

Ами не става. Седнали двама приятели в заведение, говорят си нещо, единият задава въпрос на втория, следват 2-3 страници размисли преди да отговори, след това чета размислите и страстите на втория относно отговора и това пак няколко страници. И това нещо се повтаря във всяка ситуация. Не мога да я издържа тази жена.
Някой може ли да предложи друга "Кристин Ашли", но без тези досадни описания, размисли и обяснения като за малоумни? Иначе сюжетите ѝ като цяло ми харесват.

# 667
  • Бургас
Прочетох  The Rake. Не е толкова дарк, като някой от другите книги на Шен. В края и е първата глава на Bad Cruz
by L.J. Shen. Започна забавно и вероятно ще продължа с нея. Успоредно чета и Сърцето не изгаря при пожар, трябва да е смешна, но хуморът е дебелашки и не ми е приятен. Разни пръдни и клозетни шеги не са ми по вкуса. На средата на книгата съм пък главният едва сега ааааааааха да я покани на нещо като среща - фалшиво гадже на сватбата на сестра му. Няма още романтика, искри ... нищо.

Като стана въпрос скоро за еротична литература, докато бях под карантина бях започнала ето тази поредица на Мая Банкс Breathless Series . Харесвам историческите и любовни романи, но това е друга бира. Това е .... нюансите не съм чела, ама да кажем Кройсфайър или ранната Кристина Лорен и Меган Марч. Мноооого секс, Целият сюжет около това се върти, прочетох първата, започнах втората и не успях да я довърша. Който чете на английски и харесва еротика, това е неговият човек. Май и другите и поредици са такива.

Разгледах и за книгите които чете Кристи за да видя дали имаме сходни вкусове /имаме/, но я хванах в малка измама. Отбелязала е в прочетени книга, която излиза след седмица A Brush with Love (Untitled series #1) by Mazey Eddings. Междувремено тя е отметнала още една книга и към момента е прочела 69 книги.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 16:41 от . Яна .

# 668
  • Бургас
Каква е идеята с отбелязването на прочетените книги?

Аз не мога да чета две книги едновременно, обърквам героите. Не че е много важно,де. Започвам Паднал Шут. Засега от серията най-много ми хареса втора книга , а най-малко четвъртата.
Тези от Сиела колко време изчакват преди да пуснат ел.книгата,след като е издадена на хартия? Упорито не си купувам Свалката, чакам я в ел.вариант или библиотеката да я купят,за да я прочета.

# 669
  • Бургас

Ами често забравям какво съм чела или пък, вижадм препоръка за автор, поглеждам книгите и виждам дали съм чела нещо от него и дали ми е харесало. Като се включиш в предизвикателството, избираш брой книги които да прочетеш през годината / 5,20, 50 .... колкото си искаш/ и в края на годината ти пправи статистика за твоята година в книги:
колко книги си прочел
колко страници
най-дълга книга,
най-кратка книга
с на-висок рейтинг от читателите на ГР
най-четена
най-малко четена

# 670
И аз и аз съм от Бургас:)))) а The wall of winnipeg and me някой чел ли я е и хубава ли е?

Четох я миналата година и много ми хареса, главните бяха сладури /главната още от самото начало, а главният когато спря да ръмжи и започна да се държи  като нормално човешко същество/. Главната е асистентка на главния, който е голяма футболна звезда, но пък никакъв го няма в социалните контакти. Общо взето се държи ужасно с хората и с главната също, докато тя не го напуска. Тогава той й прави оферта за фалшив брак с цел получаване на гражданство /той е канадец и визата му изтича/, на която тя не може да откаже и така започва историята им. На мен лично ми беше много интересна.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 18:51 от mi666i

# 671
  • София
Скрит текст:

Аз не мога да чета две книги едновременно, обърквам героите. Не че е много важно,де. Започвам Паднал Шут. Засега от серията най-много ми хареса втора книга , а най-малко четвъртата.
Тези от Сиела колко време изчакват преди да пуснат ел.книгата,след като е издадена на хартия? Упорито не си купувам Свалката, чакам я в ел.вариант или библиотеката да я купят,за да я прочета.
И аз.Relaxed

# 672
  • Варна
Забелязала съм че Сиела пускат ел.книгите си след някоя от промоциите им на 50%.

# 673
Да пусна това тук

# 674
  • София
Има един филм за Джейн Остин “Да бъдеш Джейн” .Разказва се за истинския живот на Джейн и как пише книгата “Гордост и предразсъдъци” .
Тази история има ли я на книга?

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 00:25 от ketito

Общи условия

Активация на акаунт