Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 715
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И по БЕЛ ли са бели листове? Без редове? Олеле майко 🤔!

# 151
Не, по БЕЛ за преразказа си има редове, спокойно!

# 152
Хм, сега ми давате идея набора да ходи на уроци по математика с тетрадка с бели листове. 😊

# 153
Това с белите листа не звучи никак добре. А ако са и малък брой листа, тогава става страшно. И това ли трябва да тренираме, че другото ни е малко?!

# 154
Броят на листовете се е променя през годините (увеличава се броят на тези за чернова).  На последното НВО по МАТ бяха 3 белова+4 чернова.

# 155
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ау Дидева, това не го знаех. Не го помня от голямата. Това ще е страхотен проблем. Ние се учим да пише в редовете в 7-ми клас, а сега ще трябва и на бели листа.

# 156
Здравейте мили набори и мами.Ние от днес сме до най сетне, имаме математиката два часа едно след друго ще седя и ще слушам как ще ги нарежда математичката че е леко груба.Имам да ви разправям и за технологии и предприемачество,докато бяха присъствено правиха 4теста всеки час.Нооо на телефона който няма телефон 2,който нещо му бъгне2,който няма батерия 2. Попитахме господина пълен Перко защо ,като са присъствено правят тест онлайн.А той като гракна ,че подготвял децата за дигиталния живот който престой,и видишли помагал им за новото училище.Ами питам аз как аджеба и помагаш,като си ги напълнил с двойки и кога предаде този материал че ще даваш тест всеки час.Ще берем ядове ейй.Оплакахсе и неми олекна но само да сме здрави пък квото такова.Бъдете и вие здрави всички

# 157
  • София
Броят на листовете се е променя през годините (увеличава се броят на тези за чернова).  На последното НВО по МАТ бяха 3 белова+4 чернова.
А могат ли да пишат на гърба на теста от първи модул? Както и на условията от втори модул?
Моят също пише грозно и криво.
Най-много се дразня на сбутания знак минус между цифрите и малкият му размер. Плюсовете са килнати и сходни с х.
Ако реши може да пише и четливо, но нещо е сърдит на курса по математика Stuck Out Tongue Winking Eye  и това не се случва. Госпожата е малко рязка , а той не обича учители дето се/му карат. Нещо не се сработват май Angry

# 158
radost17, лелееее, ма то при вас още по зле от при нас, подайте оплакване, това е своеволие, никой не може да ме задължи да предоставя лично мобилно устройство, ако аз не искам детето да има такова. Нито пък детето е длъжно да ползва личните си такива за тези цели, щом настоява да е под тази форма, е длъжен да подсигури устройство на което да работят децата. А и какви са тези тестове всеки час, и то 4 на брой, и това е недопустимо.
Сбирайте дружина, при директор да ходите,
срещу учителска неправда, вой да наддадете,
че утрешния ден, децата ще страдат,
няма да могат, кой където иска да учи,
да учи и да сполучи. Успеха ще пада,
покрай него и те, и ние, видиш ли таз гад мръсна,
реже като със секира, сече глави, без да му мига.
 Туй в момента ми дойде таз муза, не се сдържах, не е нещо кой знае какво, но наистина трябва да се вземат мерки, ако за някое дете точно по този предмет оценката няма да му е важна, ще има деца които ще разчитат и на нея, както казва учителката на нашите по ИИ и ТП, идват деца които учат висше, и я молели да им каже и покаже как да направят и нарисуват нещо си, иска ли им от училището, а видиш ли те забравили какво - що трябвало да се прави.

# 159
Тони,какво да се събираме всички ги е страх,че директорката е нова и този индивид е от нейния антураж .Точно, когато ще им трябва дипломи ще ги измъчат.

# 160
Пробвайте се, ако тя не вземе мерки, отивате нагоре по стълбицата, предполагам че поне при теб, другите родители не са от мълчаливите, ако беше при мен, тук ние сме друга бира, всеки ще си замълчи, ще си дърпа чергата към себе си, и ще разчита някой друг да оправя несгодите. Обаче ако и вие сте като нас, явно ще трябва да се спасявате по единично, ако има възможност да преместиш детето, макар и сега, в друго училище, не се колебай, направо направи прехвърлянето. Един ще направи, втори, трети, като почнат да се отписват децата, може и да се промени нещо, макар че тогава няма да има смисъл за вас.

# 161
Нашият учител по ТП двойки не пише. Който не знае, не работи и т.н. просто получава тройка. Моят син е от тези с тройките, когато са онлайн, защото по този предмет тогава съвсем нищо не пише.
Показал е вчера един преразказ на учителката по БЕЛ. Тя му дала съвети. Най-хубавото е, че всичко което му е казала се припокрива и с моите забележки. Значи в правилна посока работим. Похвалила го, че се занимава само вкъщи. Добре е минало, не го е изяла 🤣
Светна ми преди малко похвала по английски за оригинални идеи и малко по-късно шестица.  Имаше интересно домашно. Да опише най-любими гледка, звук и вкус. Съответно най-омразни такива и още нещо имаше. Разбира се всичко любимо описа с гледка и вкус на шоколад. Любимият звук му бил, когато му звънне телефона с покана от приятел да започнат игра. Най-омразният звук бил, когато го събуждам сутрин за училище, а най-неприятната гледка - учебниците му. Доста се затрудни с неприятния вкус. Накрая реши, че най-гадни са смокините. И още някакви работи имаше. Умираше си да се хили, докато ги мъдреше снощи. Предполагам, че с голям кеф си ги е чел днес пред класа.

# 162
  • Сф
Ние сме с нов учител по ТП. Един нахъсан плейбой младок, с Инстаграм и тн .Надут! Децата обаче не го харесват. Моята вече има забележка че не е подготвена за час, някакви чертежи май. Ех, къде ни е готиния чичко Sad По рисуване -нова. Вече не рисуват всеки час, някакви задачи тъпи от учебника дава като презентации.
Днес изненадваща 15 минутка по математика. Това за 1 ви път откакто я знам госпожата. Децата са се изпопретиснили. Моята каза," решавах нещо, ама дали е верно.." Мани, мани. Simple Smile

# 163
Дидева, благодаря за разяснението! Ще трябва и в тази насока да се работи явно.

# 164
Открих някакво издание с подробно решени задачи от учебника на Архимед по математика.
Някой има ли го? Чудя се дали да го поръчам, че въпреки уроците моята почти всеки ден ме пита по нещо...

https://matematikazateb.com/store/7-klas-arhimed-algebra-i-geome … vochnik-1-12-klas

Общи условия

Активация на акаунт