Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 314
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
utro, дай моля те пример какво означава грешка в записа? Аз също я абонирах моята щерка. Ползва го за химия и физика (любимите й предмети🙃) За сега не съм гледала математиката там.

# 256
Сега изпитвам трудност по химия.
Ще помагам, кажи какво точно.

# 257
  • Mars Hotel
Мойта днес изкара 3 по музика. Рева цял ден после. 
От една страна, мисля, че си я заслужава, защото адски подценява тези предмети и никога не ги приема сериозно. Да седне да прочете урок - никога. От друга страна, смятам, че беше малко нечестно, защото я изпитваха на материал от входното ниво, т.е. от шести клас, а не това, което са учили тази година. Причината да я върнат толкова назад е, че нейният тест, заедно с на още две деца, били загубени и господинът решил днес да ги изпита устно. Писал им ниски оценки съответно.

# 258
bobsi81, много е лоша ситуацията при вас, дано има ефект това наказание. Определено на много деца нищо не им се прави. Не е виновно и ДО, тъй като има доста хора който учат или работят дистанционно, въпрос на навик е, тъй като ние сме от хората които сме свикнали със живия контакт, това много ни подтиска, а за децата си е направо кошмар.
Мойта засега, да чукна на дърво, си пише всичко, единствено когато им дадат нещо със по - дълъг срок, тогава иска да отлага, както стана по Химия, трябваше да напише нещо дадено в понеделник, обаче като я натиснах, ще не ще, вчера го написа, обяснила съм и че, ако иска да не губи време в писане през почивните дни, сега е момента да го направи, така или иначе, после не се знае какво ще стане. Винаги може да поискат да им се прати наново това което са писали досега. Вярно че си стоя вкъщи, и имам удобството да я контролирам, но съм сигурна че дори и да не беше така, пак щеше да си изпълнява задълженията, тя си знае че мама не си поплюва, и за най - дребното нещо може да наддаде вой чак до небесата и обратно, и явно това я държи нащрек.

Светлица, ма туй много гадно, това че ги е загубил, не означава че пак на това трябва да ги изпитва, поне според мен, можеше да зададе няколко въпроса от текущата материя и готово. Язък, само дето разваля редицата на хубавите оценки, дано по - нататък да реши да и я редактира, и да и сложи отлична оценка.

# 259
utro, дай моля те пример какво означава грешка в записа? Аз също я абонирах моята щерка. Ползва го за химия и физика (любимите й предмети🙃) За сега не съм гледала математиката там.

Погрешно беше написано условието - вместо 10а на втора беше написано 10ах. И в решението на тази задача имаше грешка - вместо 2а беше записано 20.

На всяка задача има бутон за докладване на грешка. Явно има защо.
Биват за подсказка решенията, но трябва и да се проверява да няма нещо сгрешено, както в случая.

# 260
  • София
Ааа ясно. Помислих, че не са спазили поредността в записването на решението на задачата.
Момичета, разбиращи от IT, моля за помощ.
Изнамерих тестове от седмокласната подготовка от школата на сина ми и ми се иска да ги дам и на дъщеря ми да ги изреши. Да, но трябва по някакъв начин да замажа заградените отговори. До този момент изхабих няколко лентови коректора, замазвам всички отговори, за да не си личи кой е бил заграденият и после пиша буквичките (А,Б,В,Г) на ръка. Накрая преснимам теста на ксерокс. Казано накратко -тих луд труд.
Дайте идея, ако ги сканирам и обърна в PDF, с каква достъпна и НЕплатена програма мога да “трия”/замаскирам?

Светлица, да не се впряга детето за 3-ката по музика. Тези хора съвсем откачиха. Музика и рисуване са предмети за разпускане, а не за тормоз. Моята свири на пиано и може би това я спасява, че понякога налучква отговорите, но не съм я видяла да отдели и минута за час по музика. Учителката е строга и изисква,  но в седми клас трябва да има приоритети, а те не включват нейния предмет.

# 261
Скиорче,
Не съм специалист... Ама ако аз щях да правя нещо такова... Не е ли най-лесно да снимаш, да отвориш с Пейнт, да мацнеш всички опции и да принтираш?

# 262
  • София
Ами не съм се сетила да пробвам с пейнт. Сега ще видя. Мерси за идеята!
Допълвам се: Намерих някакъв тул “draw” в уърда и криво-ляво -става:)))

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 12:56 от Skiorche

# 263
Може и да си го набереш на word, другият начин сканираш, отваряш го пак там и с маркиране да поправиш, ако искаш пробвай и това.

Аз пък да се похваля с уч - ката по ИИ и ТП, тая жена е върхът, какви идеи им дава, и не само идеи, дава им съвети, напътствия, днес вместо по ТП, да правят нещо, тя се зае от сега да им казва за НВО. Направи им кратко напътсвие за него, каза че директорката щяла да им го каже като почне втория срок, но тя я изпревари, каза им - че не е важно какви точки са изкарали, и да не се ориентират по тях, ами да си нареждат желанията според най - желаното, дори и да не им стигат точките. Дори и да не бъдат приети там където искат, да се борят до последно, никога не се знаело какво ще стане, говореше им и за едните и за другите училища, за момчетата спомена някои професии, които били много търсени, също така сподели че, някакви нейни познати искат да правят ремонт на банята, да но, трудно се намирали кадърни фаянсаджии, обърнали се били към някого си, той им казал че ще се наложи да почакат до февруари другата година, докато се появи свестният кадър, който чак тогава щял да бъде свободен. Абе кефи ме тази уч - ка. Определено си държи на думата, като каза че тази година повече компромиси няма да прави, наистина не прави, казва пиша двойка и я пише, като я питат защо, тя им казва, предупредих ви, повече няма да съм търпелива, ще се научите да бъдете изпълнителни, да си правите нещата навреме и точка, който не изпълнява и не ми прати снимка на заданието, получава две, който гледа да се скатае, ще получи и отсъствие, и това наистина го прави. Май това е един от учителите който наистина мога да похваля до сега. След малко сядаме да правим тетове по Ист. и БЕЛ за утре, последно препитване за днес, утре да видим какво ще ни поднесат двете кокошки.

# 264
  • София
Извинявам се за закъснението. Много ми е натоварено тези дни. Пускам знаците за редакция като снимка в скрит текст.
И понеже много бързах съм изтървала "с" -то в "словесна". Моля за извинение! Нямам време да преписвам наново, да снимам, да качвам, а телефонът ми забива и всичко се случва адски бавно. Ще си виси срамът ми в интернет, но поне да го скрия.
Скрит текст:

# 265
  • София
Горгонцола, означени са действията за корекция, нали? -т.е.  “вазовки стил” се пише с малка буква, а “Вазовото стихотворение” с голяма.

# 266
  • Пловдив
Горгонцола, означени са действията за корекция, нали? -т.е.  “вазовки стил” се пише с малка буква, а “Вазовото стихотворение” с голяма.
Да

# 267
А стига, бе! И специални знаци ли имало???
Ще ни побъркат тия хора...

# 268
  • София
Да, точно така.

А стига, бе! И специални знаци ли имало???
Ще ни побъркат тия хора...
Утро, според мен не са нещо особено тези знаци. Някои са интуитивни като човката и зачеркването. Според мен ако детето задраска с проста чертица главно "В" и отгоре напише малко или пък ако малкото "в" бъде директно поправено отгоре на голямо, или пък думата бъде разделена с вертикална черта също ще се признае. За сливането всички знаем как с една удължена чертица може да се слее дума. Така, че е малко преиграване, според мен, от страна на преподавателката. Въпросът е да няма звездички, стрелки, вмъкнати абзаци с означение от друга страница и т.н., все неща които могат да се счетат за знаци.

И да ви разсмея, че се сетих с това "вазовски". Слушам преди малко, моят чете теза, която са писали в час по литература и започва: "Посоченият цитат е от Иван вазовския роман..." учителката го прекасъва и го поправя, че е повест, а не роман. Ама що не го поправи, че се казва "Вазовата повест", а не "Иван Вазовската повест". Е тия глупости при него ме побъркват. И вече си мисля, че няма да успея да ги коригирам до края на годината. Защото той казва и: "Чинтуловското стихотворение". Колко пъти го поправях или не може да го запомни или не ми вярва. Понякога като му редактирам работите и обяснявам той ми казва: "Само да не ми пишат двойка заради теб"

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 14:51 от Gorg0nzola

# 269
  • София
GirgonZola, твоят юнак в минал живот е бил македонец.😂

Общи условия

Активация на акаунт