Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 311
  • 753
  •   1
Отговори
# 225

Ето правила от ИУЧ за тезите!

# 226
Добро утрооо, момичета, хайде сега, рано - рано да ви сюрпризирам с нещо, което може да е полезно за някои от вас, а може би и за всички, тъй като търсех в нета тестове по География, реших да се поогледам и разровя по - така, иии, попаднах на ей това, пускам линк, някоя от вас може и да е попадала на тях, но за тези които не са, сигурно ще им се видят интересни.

https://www.smartest.bg/panfila/geografia-na-evropa-tematichen-kontrol-17252 - това е номер едно.

https://geograf.bg/bg/article/onlayn-testove-na-geograf-bg-plen-katalog - това е номер две, тук все още не сме го отваряли.

На мойто диване, като му отворих първия линк, взе че и хареса, и до втория изобщо не успяхме да стигнем. На първия тестовете са направени с доста въпроси, и са много интересни.

bobsi81, благодаря за споделеното.

# 227
  • София
Тони, много благодаря!
Тъкмо навреме ги пускаш, че днес ще правят тест по география. Господинът им прави смарт тест, в който не можеш да се връщаш на преден въпрос и винаги има от 5 неща (езера, реки, залив, връх) да ги подредиш на картата, но не общоизвестни, а такива дето трябва да си разгледал картата внимателно.
Децата си мислят, че могат да го надхитрят, но и Господинът не им се дава. Grinning  Винаги им дава по - завъртяни въпроси, та малко да се поизпотят над тях.

# 228
  • София
Моята я изненадаха с тест по география вчера. Не бяха свършили уроците за Европа. А тя си знае, че мине ли се всичко за континент, следва тест. Т.е. опрделено си беше изненада.

Уж се била оправила. Да видим.

# 229
Тони, благодаря за линковете. Нашият тест върху Европа мина, но може би ще има и други
Много оценки имат някои деца. АЗ  гледах вчера, че по 7 предмета се мъдри само по една и то още от входното ниво.

# 230
Моят е правил вчера изненадващо тестове по география и математика ИУЧ. По география се е справил и има 6, по математика - 4. Разглеждах снощи какво е направил. Преписал грешно едната задача в тетрадката. Решавал вярно, ама кел файда. Очаквано е обаче. На онлайн тестове по математика никога не се представя добре. Свикнал си е задачите да са пред него на лист и да решава, а не да ги преписва от монитор. По същото време и си е говорил по телефона със съученик, за да му помогне на него с контролното. Хем уж знае от миналата година, че докато помага на други, се разсейва и обърква своите задачи.
Котакът пък за два дни, два пъти му изключва компютъра по време на час. Катери се към прозореца, пътят му минава през компютъра и натиска с лапа копчето за включване или минава през клавиатурата. Кучето пък лае. Въобще идилия.

# 231
И нашият е днес, последен час, жалко че на някои им е минал вече, но не пречи да си ги правите, в тях има за всичко, даже и по - засуканите въпроси, и подвеждащи и какви ли не. Аз и другия го прегледах след това, и там не е зле, по определени теми са подредени.

ston, ако може да си ги принтне, и после само да препише, щом му е по - трудно като е смарт, макар че тогава ще изгуби време, една идея от мен, като иска да помага, може да остави телефона на високоговорител, и докато решава задачите да говори на глас какво прави, така другите ще слушат и пишат, а той само ще говори.

Отивам да уча БЕЛ, да видя как ще бъде този път, вчера тая по ФВС, от 22 деца в клас, само на 4 - ри не е писала оценка, на всички други им натряскала 2 -ки, значи все пак да съм доволна че предния път на диването е писала 3 - ката, ужас направо, такова нещо не бях виждала досега. Сега мойто ще си има едно наум, само да и кажа какво е станало вчера. Иначе и нашите оценки, повечето са от входното, ааа, забравих, в школо само по АЕ няма писана оценка, там все още стои празно, Joy.

# 232
  • София
Вчера правили изненадващ тест по математика (обявен е за сряда, но го пуснала по-рано). По това, което си е решавала в тетрадките, задачите са верни. Някои ги правила наум, защото били просто формула (т.нар. "задачи за тройка"). Дано не е объркала точно тях, нещо.
По биология също се засилила да им даде тест, но ѝ казали, че са правили вече по мат в предишния час и "се смилила", като го отложила за следващия път. Обаче изпитвала, всички мълчали, само двама-трима отговаряли. Обзавела се е с 6 за активно участие. На тест все нещо недочита, не разбира добре въпросите, така че са ѝ много ценни тези "активни участия".
Яд ме е малко на госпожата по БЕЛ. За пореден път домашните масово не били написани. Този път даже имали само тя и едно момче. Чела си го, похвалила я. Ами хубаво, ама не можеше ли там, някоя похвала в електронния дневник да сложи. А като е "пореден път с пълно и правилно домашно", като работи в час (на фона на половин клас "мъртви души", които само се регистрират като присъстващи), ами поощри ги малко тези деца! Ама не, тя пише оценки само на тестове. От началото на годината им само две оценки по предмет, който е всеки ден!
Тони, при нас географията явно предстои, та ще се възползваме от линка, мерси!

# 233
  • София
И аз благодаря за линковете! Има ли как тези работи да ги заковем на първа страница, защото са полезни, а изчезват бързо между многото постове?

# 234
  • Сф
Учителката по физическо е нанесла оценките от входните по норматив. Наборката е с 5ца ! Викам , бе каква е тая петица по ФВС, до миналия месец беше активен спортист. Помислих,че нещо се е лигавила в часа сега на ДО то. Не, вика , от норматива е.
70 та ми е  в трибоя на републиканското по лека атлетика 😂🤣🤣 мин.година. Не мога да спра да се смея 🤣🥳
 Сигурно само Ивет Лалова може да го покрие тоя норматив в училищата и то със шпайкове.. Стон, и твоят републикански шампион ли беше с 5 по ФВС?

# 235
Не ми благодарете, то ако не беше мойто диване, хич нямаше да ги намеря сигурно, миналата или по миналата год., пак така стана със онзи сайт по Гео., който пратих на Нинката да го метне, после сядам да търся по История, че или утре или в петък ще правят. А по БЕЛ им каза - контролно в петък. На днешния по Гео., се надяваме на 5, снощи тези които правихме, ги имаше повечето въпроси днес, каза че който не си харесва оценката, да се подготви да го изпита, каза даже и върху какво да учат. Изненадващото днес беше, че след часовете, си поговорихме с майката на съученик, и докато обсъждахме ФВС, и как тя се обадила за да говори с тая надувка, и после че им променила оценката, видиш ли мойто проверява в школо, като ми показа, чак не повярвах, буквално взех да търкам очи, мигах на парцали, променила беше оценката, сега вместо онази 3 - ка, има една хубава завъртяна 6 - ца.

мандаринка, при вас поне някои уч - ли оценяват труда, радвай се. При нас никой нищо не цени, уч - та по Мат. казала че щяла да пише оценки за участие и / или дом. раб., ако е направена вярно, да видим. Може да е само думи за стимул, както винаги.

skiorche, споко бе душата, ще ги сложат. А дотогава, ако се изгубят, свиркате, ще ги метна отново, запазила съм ги на специално място.

Сега да попитам нещо не по темата, одеве реших да измеря кр. захар на диването, показа и 6,8, сега и казах до колко часа да хапне, и на сутринта наново да и я измеря, ако пак са същите стойности, според вас, да я водя ли на изследване или да изчакам. Единствено се оплаква че все е гладна, да има чалъм, ще яде без прекъсване. И аз вече не знам какво да я правя.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 19:07 от Тони ♒🍀

# 236
Ако не е на гладно, 6,8 не е толкова притеснително. Провери я на гладно и вече според числото. И колко сигурен е глюкомера, защото може проблемът да е и в него. Така сверявахме глюкомер пролетес- даде над 1 разлика от една и съща капка кръв с лабораторен резултат.

# 237
Багодаря ra2, беше яла около 11 - 12 часа, препекани филийки с масло и сирене, и чай пи, и одеве този резултат, глюкомера е читав, не е ползван много, след нея и аз си я измерих, мойта беше малко над 5. Сутринта ще я мерим наново, и тогава ако покаже нещо в тези граници, направо направление и да я тетват в лабораторията. Дано да се разминем само с това, и утре сутринта всичко да е наред. Измерих я защото каза че е пак гладна, а не спря да го повтаря след като вече беше яла. Дано си останем само със този уплах.

# 238
Тони, нормално е да е гладна, те сега растат. Моите са на зърнена диета, каквото зърнат и е изядено 😆.

# 239
  • София
Тонка, не разбрах колко часа след ядене си мерила кръвна захар? Един час след ядене нормално да е към 8.

Общи условия

Активация на акаунт