Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 703
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Големият не е писал на чернова за преразказа. Правеше си някакъв план, но да напише целия преразказ и после да го препише - не. Час и половина имат за писане. Принципно нещата са на кантар. Хубаво е да имаш чернова и да си напишеш на белова редактирания преразказ, но от друга страна може и да не ти стигне времето.
Радвам се, че не ни се налага да гоним максимални резултати. Доста ми е спокойно така.

# 211
  • София
Е как пък децата ви все не учат и нищо не правят и са с такива резултати бре,хора?
Просто момчетата не се впрягат толкова много за училището и оценките. В класа ни са 8 момчета, като 5 до сега (завършен 6 клас) са били с успех над 5.50 , от които 2 с пълно 6 .
Момичетата от класа определено са по знаещи, но при момчетата някак схващането на материала е по-бързо. Имаме едно момиче, което е отличничка и много умно, но и доста се притеснява да не сбърка. Ето тази комбинация е убийствена и те изцежда психически - хем знаеш, защото много си учил , хем се притесняваш, че нещо май не ти е съвсем ясно.
Разбира се може при вас нивото на обучение и изисквания на учителите да са по-високи и това да изисква по-стабилно учене.
А защо скъсваш детето от учене по химия? Ще кандидатства с този предмет или за да има знания за бъдещото следване?
Писането на чернова на НВО незнам дали ще се случи при нас. Всичко, което изисква допълнителни усилия, при нас се спестява. Преписването от чернова на белова, за сега е в тази графа.

В нашето училище не сме получавали никакви декларации. Нито сега, нито в началото на годината.
Днес прочетох коментар на учителският синдикат "Подкрепа", че 87% от учителите не желаят да участват в процеса по тестване на децата от 1-4 клас. Това трябвало да се прави в домашни условия и да се дава декларация от родителите за,  един вид, истинността на резултатите от теста. Освен това, вземането на проби и правенето на тестове ги поставя на "първа линия" в Ковид кризата. Ако бъдат принудени административно , имат готовност за излизане на национален протест.
Та ще видим как ще се случат нещата.

# 212
Моят не учи много, но и няма топ резултати. Успехът му е около 5.5 Силен е там, където има логика. По математика е твърдо 6, въпреки че понякога допуска грешки от недоглеждане. По английски изкарва шестици върху граматика, четене, съчинения, но повече от 4 не може да изкара при изпитвания на думи. Той не учи новите думи сами по себе си извън текста, в който са били и затова, когато му дадат списък с думи за превод е доста безпомощен. Трябва да си ги представи в някакво изречение, ситуация, за да се сети какво означават.
По предметите, където има много подробности за помнене - история, география, биология - е абсолютно доволен от петица. По БЕЛ също се радва на петица. По химия и физика му е малко по-лесно, защото има доста логика и повече трябва да схваща принципи, отколкото да помни подробности.

# 213
  • Пловдив
Причината за химията е само една. Не схванеш ли нещо, след това спасение няма. Изпитвам на всеки урок.

# 214
Това го нямам, но имам решенията на Книга на ученика на същото издателство. Някой ако има нужда да свирка.
Имам също и абонамент за domashno.bg - решения на задачите от учебника, уч.тетрадка на доста от издателствата. Освен по математика, има ги и по физика и химия.

Ариана , много благодаря за идеята!
Доста на сметка ми се вижда. Ще се възползвам.

Ех, по математика много ни мъчат тези дълги записи на задачите. Често се случва да се допусне грешка и от там цялата задача... Иначе формулите са ясни.

По Химия май засега ни е най-интересно и лесно.

# 215
  • в очите на дъщеря ми
Цитат
Е как пък децата ви все не учат и нищо не правят и са с такива резултати бре,хора?
Момичетата от класа определено са по знаещи, но при момчетата някак схващането на материала е по-бързо.
Не мога да повярвам, че е възможно такова твърдение......
Явно затрудненията на прекрасната по физика и математика идват от пола и.....
Странно баща и също не китка по тези предмети....

# 216
  • София
Цитат
Момичетата от класа определено са по знаещи, но при момчетата някак схващането на материала е по-бързо.
Извинявам се , ако съм засегнала някого! Не ми беше такава идеята за полова разлика, въпреки че като го чета сега се е получило точно така.

# 217
  • в очите на дъщеря ми
Скрит текст:
Цитат
Извинявам се , ако съм засегнала някого! Не ми беше такава идеята за полова разлика, въпреки че като го чета сега се е получило точно така.
[/quote]
няма нищо и аз подскачам, като "ощипана госпожица", ма вече съм се качила на въртележката  иииии....

# 218
Тони, кое инфо имаш предвид?
Имам напредвид, за ситуацията в която сме, за това кой учител ще замества, кой ще отсъства по - дълго време, или пък за неща свързани с децата. В нашия клас има дете което се е заразило от близнаците със шарка ( има по - малки братчета ), някво хванало въшки, пак се крие, има контактни - крие се, та инфото в повечето случай изобщо не достига до нас.
Сутрешната закуска днес беше - съобщение от дъртата, да ходим да попълваме декларации, отидохме две мами, разбрахме за какво иде реч, и се прибрахме, писах в групата за да се уточни за какво ще се ходи, и който не е съгласен да не се разкарва до там. Точно да ви дочета, и в групата препратено съобщение от директорката, не зная колко е редно, но ще го пусна тук, за да не преписвам.

Уважаеми родители,
Във връзка с осигуряването на безопасна среда за учениците,които ще се обучават присъствено чрез провеждане на тестване в класната стая и,предвид недостатъчния ресурс от хора,които да проведат тестването,се обръщам към вас с молба за подпомагане на процеса чрез участието на доброволци.
       Условието за участие е наличието на зелен сертификат,или направен тест с валидност към момента.В случай,че желаете да се включите,но не отговаряте на условието и,ако сте съгласни да бъдете тествани в училище,заедно с учителите и непедагогическите специалисти ,ще Ви осигурим тест /като на децата/
       Моля,тези от вас,които желаят да подпомогнат тестването на децата за присъствено обучение,да се обадят на класния ръководител днес,за да осъществим организацията.

И какво става сега, търсим доброволци, явно и на учителите не им се занимава, а със сигурност не искат да рискуват, да се сблъскат с някой гневен родител. Съобщението е от директорката. Иначе се тупаме по гърдите, колко е добро училището, как сме на ти с технологиите, и другите му неща. Опре ли ножа до кокала, ще търсим доброволци които да отнесат негативите.

А днес определено не останах очарована от преподаването на урока по БЕЛ, нищо не успях да разбера, май ще си гледаме допълнително уроците от БНТ, дано от тях да стане ясно къде и какво. То и по Мат. ще се наложи май. Ужас е, питам го диването, такова ли им е преподаването на всички учители, а то горкото, погледна с един поглед, дето не може да се опише, и казва - мамо, даже е по - зле дори. Наистина май ще трябва да се радвам на това което изкарва като оценки, и аз да бях, нищо нямаше да разбера.

# 219
  • София
А ако родител помага на учителите и се окаже, че има коронясано дете, тогава този родител карантинира ли се? Да не се окаже, че отиваш да помагаш и не отиваш на работа от глупост.

# 220
И ние днес осъмнахме на ДО. Явно въпреки не тестването, стигнахме някой нехубав праг заболели. Анкети не са ни пускали, но ние малко с времезакъснение се движим. Ще се пиша доброволка, ако имат нужда. Сигурно ще съм от малцината със сертификат. Да видим само дали няма да съм единствената за тестване.

Иначе детето е готово за оформяне. Натрупа доста оценки по всичко и сега ДО-то ще му е спокойно. Само БЕЛ го мъчи, но то няма пълно щастие.

# 221
Хехе, мойта хубавица днес се е обзавела с двойка по рисуване.
Приветствам тази двойка и се надявам да й даде добър урок.
Куриозът е там, че има талант и рисува прекрасно, само дето много я мързи и подценява Изобразителното изкуство като предмет в училище. Рисунките се правят в последния момент в рамките на 10-15 минути, колкото да отбие номера и въпреки това винаги е изкарвала шестици. В случая двойката е заради неизпратена в срок рисунка. А я имаше нарисувана и дори първа я представи на господина още докато ходеха ПО в училище. Просто човекът сега им събира рисунките по ел.пощата.
Ами нека! Нека да се научи да си изпълнява ангажиментите. Аз сто пъти й казах, че заради несериозността й най-накрая ще й пишат 2 и то по рисуване.

# 222
Валя*, тук вече няма никаква информация, дали ще отбие номера, дали ще се карантинира или нещо друго. Просто искат доброволци които на своя отговорност да помагат.

*PipiLota*, много бързо сте ги натрупали, ние по повечето предмети сме все още с по една оценка.

utro77, то хубаво да се поучи от грешката, ама чак пък двойка за такава глупост, и то при условие че е направена присъствено, нали все пак я е видял таз рисунка, като иска и снимка, трябваше да я поиска без срок, ако я иска за украса, да я беше задържал. Няма нищо, ще си я поправи, няма да я бутне в успеха.

# 223
  • София
Тони, според мен причината да се търсят доброволци не е в това, че на учителите не им се занимава с тестове. Ако трябва един учител сам да направи 26-теста, ще отнеме много време, особено при децата от 1-ви до 4-ти клас.
Дъщеря ми е 3 клас и ще започнат присъствено, тъй като повечето родители са съгласни децата да бъдат тествани. Госпожата писа във вайбър групата, че моли двама ваксинирани родители да помагат в понеделник и четвъртък за тестовете. Много родители предложиха да помогнат. В крайна сметка, тестването не е задължение на никой учител и трябва да положим усилия, както учителите, така и родителите, за да можем да осигурим нормален учебен процес за децата, поне доколкото е възможно в тази обстановка.

# 224
Дoceгaшнaтa cиcтeмa пoкaзa, чe ниe нe мoжeм дa ocигурим бeзoпacнocт нa дeцaтa. Cтигнaхмe дo тoвa нaд 2000 дeцa дa ce рaзбoлявaт oт СОVID ceдмичнo. Cъздaдoхa ce уcлoвия зa възниквaнeтo нa eпидeмичeн взрив в училищaтa“, кaзa миниcтърът нa oбрaзoвaниeтo
Трябвa дa прeдпaзим, зaщoтo тe cъщo ce рaзбoлявaт и дoри губят живoтa cи. Дoceгa cмe зaгубили 17 дeцa. Aз кaтo миниcтър нa oбрaзoвaниeтo cъм длъжeн дa зaпaзя живoтa и здрaвeтo нa учeницитe и нa учитeлитe. Минaлaтa гoдинa 110 учитeля зaгубихa живoтa cи, нe иcкaм тoвa дa ce пoвтoри.
оттук: https://fakti.bg/bulgaria/627633-denkov-dokato-sam-ministar-nama … a-uchiteli-i-deca

Ето ги част от критите факти. Щом спират да ги крият - следва?

Общи условия

Активация на акаунт