Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 097
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Подочух, че поръчаните тестове за големите ученици са от тип бъркане в носа.
Та ще има ново пропищяване от родителите. Sweat Smile

Четох мнения, че тези тестове са по-сигурни като резултати от тези, които се използват за малките сега.
А пропищяване ще има със сигурност.
Аз общо взето си мълча по темата с тестовете в момента, защото нашето решение е докато не се види сериозен спад въобще да не мислим за присъствено. Влезли сме в някакъв учебен ритъм, включващ едностранна училищна връзка, уча.се, домашни и излизане на безопасни интересни места (включително включване дистанционно от там) и така я караме засега.

# 1 321
Подочух, че поръчаните тестове за големите ученици са от тип бъркане в носа.
Та ще има ново пропищяване от родителите. Sweat Smile
Бъркането било само в началото на носа, доколкото разбрах.
За такива тестове няма да се пищи. Ако е от носоглътката - тогава да, аз също не бих се съгласила на такъв.

Ваксинацията на учениците над 12 г. не е решение. Възможна е, но повечето хора не биха си ваксинирали децата, заради противоречивите данни за Файзер (най-вече миокардитите), който е единствено разрешен за тази възраст. Ако решат да рият в тази посока, ще направят голяма грешка, по-добре да се придържат към тестовете. Мое мнение, разбира се, никого не ангажирам с него.

# 1 322
  • София
Ами според мен ако няма нещо ново написано черно на бяло няма как да задължат да върнат вкъщи големите ученици от училищата, които са си осигурили тестове. Към момента законово е допустимо да ходят. Приказките по медиите нямат правна стойност доколкото ми е известно.

# 1 323
  • София
Не е проблем дали биха се ваксинирали учениците над 12, въпросът е, че не са ваксинирани в момента и няма да са ваксинирани тази учебна година.

Както казвах есента, до пролетта ще си повтаряме миналата учебна година. Нищо друго не е планирано.

# 1 324
Не се знае колко ученици имат право на ЗС заради антитела. Началото на учебната година без маски и без мерки направи доста в тази посока.
Нека най-сетне не се правим, че ваксинираните деца не съществуват, защото е обидно. Има ги и са го направили точно с надеждата, че това ще им донесе така желаната от всички нормалност.

# 1 325
Министърът каза 6 % ваксинирани и 4 % преболедували.
Ако статистиката е точна 10% е пренебрежимо малко.

# 1 326
  • София
Министърът каза 6 % ваксинирани и 4 % преболедували.
Ако статистиката е точна 10% е пренебрежимо малко.
Ако гледаме горен курс ще са други процентите, все пак поне половината ученици не могат да се ваксинират. Има паралелки и училища с 60-75% ваксинирани ученици от гимназиален етап. Предполагам, че и преболедувалите ще са повече там. Ама пак си смятат каквото им изнася, решили са ДО и точка. Съжалявам, че преди началото на учебната година никой не ми вярваше, а и на никой не му се щеше да вярва, за да можем да предотвратим това.

# 1 327
Това са официалните данни. Предполагам.
Само част от пъзела. Колко е останалото никой не може да знае в този момент.

# 1 328
Колкото и да се плюе по Денков и Кацаров, аболеваемостта наистина спада след затваряне на училищата. При справката за заболели деца, най-много са във възрастта 15-19г. Достъпна е, може да се види.  И по-добре да търкат още малко диваните, отколкото болничните легла. До скоро числата бяха страшни. Много е възможно при падане под 500 да се мине на ротация. Все пак и МЗи МОН трябва да отчитат интереса на всички-здравето и живота на другите деца и учители.

# 1 329
  • София
Колкото и да се плюе по Денков и Кацаров, аболеваемостта наистина спада след затваряне на училищата. При справката за заболели деца, най-много са във възрастта 15-19г. Достъпна е, може да се види.  И по-добре да търкат още малко диваните, отколкото болничните легла. До скоро числата бяха страшни. Много е възможно при падане под 500 да се мине на ротация. Все пак и МЗи МОН трябва да отчитат интереса на всички-здравето и живота на другите деца и учители.

Ако затворят дискотеките и заведенията ще падне още, ама някак това не им се прави. Приоритети. И заболеваемостта хубаво спадна предизборно, нали не очакваме, че това ще продължи и по Коледа вече ще сме песен. Това е временно и ще се омажем още повече зимата и без присъствено обучение.

# 1 330
... а само  ако бяха глобявали за дистанция и маски по плажовете...
Министерството на туризма също може да отчете интереса за здравето и живота на децата, но то се кани да да отвори зимния сезон така , както през лятото бе по морето - без маски, без дистанция и без нужда от ЗС по лифтовете и пързалките.

# 1 331

Пак ли трябва да обясняваме, както и Бояна е направила, че отново децата го отнасят! Защо?!?!Защото държавата не иска да плати пари за компенсации на работещите в заведения и дискотеки. И мен, както и Рейни, вече ме избива на агресия. А после ме питат що си такава?
И хайде холан... МЗ и МОН трябвало да отчитат интереса на всички - здравето и живота на другите деца и учители. Ще се разплача от умиление просто. Караме по силата на най-лекото съпротивление, съчетано с неясно за мен огромно желание децата да се видиотят и изпростеят тотално.

# 1 332
Гледах новините по БНТ.
Там чух, че Денков каза, че държавните и общинските училища нямат право сами да си купуват тестове. Частните училища обаче могат.

# 1 333
  • София
Гледах новините по БНТ.
Там чух, че Денков каза, че държавните и общинските училища нямат право сами да си купуват тестове. Частните училища обаче могат.
Не и преди да има заповед за това. Иначе могат, няма кой да ги спре, но за момента не могат. Заповед дали ще има и кога е абсолютна мъгла.

# 1 334
  • София
Мен ме изуми репликата ,че идеята за купуването на тестовете изтекла твърде рано. Това била грешката.

Общи условия

Активация на акаунт