Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 863
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние си пуснахме една бърза анкета за тестването във Вайбър групата на класа на малкия. За десет минути вече сме  70% съгласни, а останалите просто още не са отговорили. Мисля, че няма да има нито един против, включително един родител, който е против всякакви мерки, маски, тестове, ваксини и изобщо е против всичко, свързано с ковид, за което може да е против. Joy

Колежки с малки деца в квартални училища, няма да казвам точно кои квартали, масово са против. Доводите им основно са, че ако се наложи да останат в карантина, няма да вземат почти никакви пари за 10 дни болничен, защото се осигуряват на минимална заплата по ТЯХНО ЖЕЛАНИЕ, по ред причини...
Очаквам това нещо да се повтори и в прогимназия и гимназия, в училища, в които е ясно от какъв кръг са учениците.
Знам, че звучи ужасно, но за съжаление сегрегацията на хората с определен социален статус ще задълбочи много от проблемите в обществото. Мисля, че това е и основна причина, у нас всички да са против всичко.
Искрено вярвам, че детето ми е попаднало в друга среда. Disappointed

# 136
  • София
И досега не е имало обезщетение, когато ОЕРС е по желание. Чудно ми е как някой може да си въобразява, че ще му плащат, за да си седи вкъщи по желание?
Моят тийн ми се примоли да не подписвам съгласие за тестване, защото вече не искал да ходи на училище. В къщи му било хубаво. В 12 клас е. Няма да стане тази работа. Аз ще подпиша съгласие, но като се замислих други родители може и да угодят на такъв каприз.
Да свършва това училище вече, че ми писна!

А и друго се сетих. За 18 годишните ученици кой ще подписва съгласие за тестване?

# 137
  • Пловдив
В интервюто по Нова, министърът каза, че ако положителният тест се потвърди , целият клас се карантинира. Но предполагам, че това ще се отнася за тестовете в четвъртък иначе няма логика.

Честно казано с това изискване за 50 % съгласие не съм сигурна дали нещо ще се случи..

# 138
Ние си пуснахме една бърза анкета за тестването във Вайбър групата на класа на малкия. За десет минути вече сме  70% съгласни, а останалите просто още не са отговорили. Мисля, че няма да има нито един против, включително един родител, който е против всякакви мерки, маски, тестове, ваксини и изобщо е против всичко, свързано с ковид, за което може да е против. Joy

Колежки с малки деца в квартални училища, няма да казвам точно кои квартали, масово са против. Доводите им основно са, че ако се наложи да останат в карантина, няма да вземат почти никакви пари за 10 дни болничен, защото се осигуряват на минимална заплата по ТЯХНО ЖЕЛАНИЕ, по ред причини...
Очаквам това нещо да се повтори и в прогимназия и гимназия, в училища, в които е ясно от какъв кръг са учениците.
Знам, че звучи ужасно, но за съжаление сегрегацията на хората с определен социален статус ще задълбочи много от проблемите в обществото. Мисля, че това е и основна причина, у нас всички да са против всичко.
Искрено вярвам, че детето ми е попаднало в друга среда. Disappointed

То общо взето е все едно, дали майката не иска да стои в карантина, защото болничният ще е като за минимална заплата, или защото работи в супер яката фирма, но шефът и няма да е окей да е често в карантина. Затова не съм съгласна точно с този довод.

Иначе предполагам, че повечето родители все пак ще се съгласят, освен тези, които наистина предпочитат да си оставят детето у дома, но едва ли ще са заради антиковид идеология, права на човека и ала-бала, особено ако нещата потръгнат.
Моята съседка например не иска, защото ако детето се разболее ще трябва дълго да го гледа у дома без да може да разчита на майка си, бабата на детето. Така и е по-удобно просто.

# 139
Дамата явно няма предвид родители които работят за заплата, а от там и средата...другата...

# 140
  • София
Ние си пуснахме една бърза анкета за тестването във Вайбър групата на класа на малкия. За десет минути вече сме  70% съгласни, а останалите просто още не са отговорили. Мисля, че няма да има нито един против, включително един родител, който е против всякакви мерки, маски, тестове, ваксини и изобщо е против всичко, свързано с ковид, за което може да е против. Joy
Офф, аз много се издразних на про-ДО коментарите в нашата вайбър група от рода на "Ама то не се знае това, не се знае онова". Ясно е, че дамата иска ДО и е ясно, че иска всички да са на ДО, а не само нейното дете, защото определено другите ще получат по-добро образование с ПО, ама да вземе да си скрие пропагандата някъде, защото не съм в настроение децата ни да стоят вкъщи до пролетта.

# 141
  • София
Тези хора новини не гледат ли? Кое не им е ясно? Тестове със слюнка два пъти седмично в училище, което е условие за присъствено обучение. Какво повече й е необходимо да знае? Пусни й това изказване на Фандъкова:
Съгласно правилата в момента децата ще се върнат в училище, при 50% желаещи, като за останалите вкъщи няма организация. Министърът на образованието признава, че учителят не може да работи едновременно присъствено и онлайн, а хибридно обучение може да се направи в много малко училища.
❗ Това на практика означава, че децата, които останат вкъщи няма да бъдат обучавани, те ще разчитат на помощта на родителите. Това е притеснително и затова е необходимо спешно да има информация за родителите.

# 142
  • София
Абе, моля ти се, санака - всичко им е ясно и/но са решили, че трябва да е ДО за всички и туй то. И се опитват всячески във вайбър да накарат колебаещите се родители да гласуват с "не" на анкетата, белки не минем 50-те%. Не съм вярвала, че във вайбър може да се води "предизборна кампания".

# 143
  • София
О, може и още как!
Аз днес също бях страничен наблюдател на такава, точно със същите мотиви-всички да останат онлайн, защото класните ръководители директно са зявили, че най-вероятно няма да има хибридно обучение, защото училището най-малкото няма Х броя лаптопи, за всяка стая по един...
Не виждам как ще излезем от тази ситуация изобщо!
За пръв път в живота си съм изключително доволна, че младежът няма по-малки брат/сестра...
Санака, за теб мисля, сестро! 😂

# 144
  • Бургас
вчера на пейките майките на малките казваха, че не са съгласни да ги тестват, защото искат да ги оставят онлайн. Правеха си сметка, че обезщетението за онлайн е 950 лв на месец - или нещо подобно. И за една майка в малко градче, тази сума е поооовече отколкото ако ходи на работа цял месец.
Така че ... не знам кой на какъв хал е с парите и с главата, обаче съображенията са най-разнообразни.
Ако напишат черно на бяло, че обезщетенията отпадат - може и повече майки да се съгласят

Какви са тези обезщетения?

# 145
  • София
Тези обезщетения са обвързани с доста критерии и условия за доходите на семейството.
https://coronavirus.bg/bg/617

# 146
  • Пловдив
Аз разбрах,че който не е съгласен родител  детето да се тества остава в ОРЕС.В нашето училище още миналата година имаше деца от начален етап,които така си завършиха годината,синхронно с класа от дистанция.Ако ми поставят условие за асинхронно,пускам молба към РУО да ми се осигури синхронно,докато бройките заболели не спаднат.Поне нашето училище има възможност да го осигури

# 147
  • София
Може да има възможност, но не е задължено. Поне според последните думи на министъра. Училището ще предоставя синхронно или асинхронно обучение "според възможностите си". Ако по този начин бъде възпроизведено в заповед, молба до РУО няма да помогне.

# 148
  • Пловдив
Ами не знам...за мен   това е извиване на ръце ако не може синхронно.Още повече,че няма да се тестват преболедували и ваксинирани,въпреки че и те се разболяват и сеят зараза.

Кому е нужно това разделение и каква е целта се питам?

# 149
  • София
Кому е нужно това разделение и каква е целта се питам?
Целта е да се облекчат учителите. Министърът каза, че не може да се клонират да преподават еднакво на 2 различни групи от ученици.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 20:32 от Аш

Общи условия

Активация на акаунт