Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 968
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
При нас пък такава каръщина с тези ЗС! Дъщерята преболедува К-19 миналата есен, официално, с регистрация в РЗИ, карантина, лечение и т.н. Сещам се аз на 8.11.2021 да търся в здравния портал сертификат - и, ядец- изтекъл на 7.11.2021...
Тест за антитела направих в началото на октомври - 570 bau/ml. Обаааче, тогава още не се издаваха сертификати за тях. И сега - нищо.
Ако все пак стартира тази невероятна възможност за ПО, ще я водя да я бодат отново, ама ми се искаше поне веднъж да не прекарваме 2 часа на опашка пред лаборатория..

# 1 711
  • София
А ако ти пуснат запитване от училището да отговориш в рамките на два часа има ли сертификат и какъв, какво ще отговориш? Joy

# 1 712
  • София
Аз мисля да заведа моето утре за тест за антитела. Оказва се, че деца, минали го преди 7-8-9...-12 месеца, имат завидно количество антитела. Вероятно са се бууствали по естествен път през лятото и в началото на учебната година. 🙄

Санака, точно това обсъждахме снощи с представител на това училище. Пращаме им актуализация на данните в реално време. Трябва да проверя дали анкетата ни не може да се попълни втори път...

# 1 713
За антитела планират след НГ да са безплатни/ с направление. За момента цените поне във Варна са 20-35лв
1ЕГ Варна - ни вопъл, ни стон за ПО, анкети за сертификати и тестване..

# 1 714
В гимназията на СМ (2АЕГ София), днес в час на класа са им правили анкета за ЗС. От 24 деца - 12 имат! 3 ваксинирани, останалите преболедували и с антитела. Много съм изненадана, защото досега не са били в карантина, но може би са го карали лятото или през всичките предишни месеци ДО! Имаме 50% ЗС! Дали може неговия клас да се върне?
Явно има някакво размърдване

# 1 715
В нашия клас всички, които са се изследвали са получили ЗС. За да стигнем 50% обаче трябва  още 3 хлапета да се решат да идат до лабораторията иначе си оставаме всички у дома. Ако им го изискваха за в МОЛ-а или кино ...но за беля ....
Честито и от мен!

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 15:42 от mamamari

# 1 716
  • София
В гимназията на СМ (2АЕГ София), днес в час на класа са им правили анкета за ЗС. От 24 деца - 12 имат! 3 ваксинирани, останалите преболедували и с антитела. Много съм изненадана, защото досега не са били в карантина, но може би са го карали лятото или през всичките предишни месеци ДО! Имаме 50% ЗС! Дали може неговия клас да се върне?
Явно има някакво размърдване
Ами, честито!

# 1 717
  • София
А ако ти пуснат запитване от училището да отговориш в рамките на два часа има ли сертификат и какъв, какво ще отговориш? Joy

Пуснаха ми. Отговорих - НИКАКЪВ. Изразих готовност за тестване
Но ако се раздвижи нещо, хващам я под мишничка и в лабораторията за антитела

# 1 718
  • София
На нас са ни писали, че най-късно утре сутринта ще имаме информация за организацията на учебния процес през следващата седмица. Това за мен означава, че тези, които съберат 50%, от понеделник са на училище.

# 1 719
  • София
Лейди, не трябва да чакаме нещо да се раздвижи, за да направим каквото трябва!
Взимай я, води и правете тест. Ние сме тези, които трябва да се раздвижим.
Ако всеки чака да се раздвижи нещо и да пуска тестове, скоро няма да стане, защото всъщност колкото повече ЗС се появят, толкова по-голяма е вероятността да се раздвижи нещото...

# 1 720
  • София, в момента в любимото ми село Железница
При голямата няма никаква информация. Там предполагам, че може да се върнат, защото са преболедували голяма част от децата. Днес класната на малкия ни запита за сертификати. Резултата и 1/19. 7не са отговорили, но е ясно, че няма да стигнем 50%. Смятам другата седмица групово да се тестваме за антитела. Голямата го кара преди 13 месеца - не съм сигурна, че ще има достатъчно, аз преди 30 дена, а дребния от 2-3дена спя да кашля(него въобще не съм го изследвала за нищо). За него не съм сигурна, защото има и асма, ама да проверя как са нещата.

# 1 721
  • София
Права си, Слънце. Определям си съботата за целта

# 1 722
За съжаление е рано да си честитим, защото не съм видяла нищо черно на бяло. От училището няма нищо официално, няма пусната анкета в Школо. Писах като инфо, че все пак може на повече места да се достигнат заветните 50%. Надеждата е винаги на дъното на кутията!

# 1 723
# 1 724
Дори да се съберат 50% в една паралелка, връщат само тези деца със сертификат, нали?
Останалите ще трябва да се ваксинират или да правят и плащат през ден лабораторен антигенен тест, ако искат да учат присъствено.
И двете ми деца са със сертификат за преболедували, а при голямото има шанс да се съберат 50% сертифицирани в паралелката, но май ще чакаме падането на бройките и ротацията.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 17:10 от Ulia

Общи условия

Активация на акаунт