Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 887
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 890
  • София
Никъде не е казано, че лаборантът ще е само един.
Видя се, че грижата изобщо не за децата. Всичко е политика, надцакване и мерене на его.

# 1 891
  • София
Чета и не вярвам на ушите си! Това просто не е истина! Значи пред МОЛ-а може да има изнесен пункт, но в училище не може. С бързи тестове в училище могат да се тестват всички ученици, но в лабораторен пункт не може. Решиха да улеснят учениците, че и по-евтини тестове да им договорят - на, ходете да висите пред лаборатория и плащайте колкото ви поискат. Няма такъв абсурдистан, честно! Рядко излизам от кожата си, но в момента направо съм бясна.

# 1 892
  • София
Малките в момента не се ли тестват вътре в училище? Поне аз с такова убежденше останах. Като пристигнат тестовете от МОН да не мислят навън да стоят по цели паралелки, докато ги тестват.
Сигурна бях, че няма да се получи с големите.
 Ще си стоят до коледната ваканция и после ще ги върнат на ротация. И миналата година беше така, само начален етап видяха училище.

Друг е смисълът тук... Идеята е, че може да се каже на родителите "осигурете еди-какво си" - дали еди-каквото си ще е екип за физическо, учебна тетрадка или тест - да, все се плащат от родителите, но училището няма отношение към това. Изисква се от всички, еднакво, на равно. Може и да се изисква от училището и да се организира В училището - но тогава трябва да се и плаща от училището / МОН. Независимо за какво става въпрос - учебници, чинове, сапун. В смисъл - не може ОТ училището, В училището да се създава организация на достъп, създаваща имуществено преимущество / пречка за част от учениците. Т.е. може да се осъществява на територията на училището и да се плаща от УН, но това означава плащащите родители да плащат и за тестовете на децата на неплащащите...

От друга страна, ако УН, а не училището, договори да се установи изнесен пункт ПРЕД двора, а не на територията НА училището, никой не може по никакъв начин да ги спре. Колко време отнема издаването на сертификата не зная, но няма как в пункта пред чалгатеката да е, примерно, 10 минути, пък в пункта пред училището да е 10 часа.

# 1 893
  • София
Добре де, тук всички се опитват да обяснят как нещо не може да стане...
Хайде да ви напиша бавно, защото някои и бавно да четете пак не разбирате, или не искате.
Първа смяна са само 8 клас (връщат се 70 деца). За нашия клас са 19 (от тях едно е с ваксина, две преболедували, две с антитела - за тези знам със сигурност, може и още да има), т.е. остават 14 най-много за тестване. Максимум 60... Нали не вярвате, че тези от втората смяна ще отидат в 7:30... Трима човека ще се справят с тестването за 30 минути. И това, че се говори за Испанската не значи, че ще се случи през училището. Учебниците, които ни купува настоятелството ги раздаваха вътре в училище.
Ако утре се случи нещо с присъствения учебен процес вече ще знам, че на някои по върховете не само не им пука за децата, а водят целенасочена политика срещу тях.

# 1 894
Да му се не види...Ако да речем някой анонимен дарител вземе, че осигури необходимото количество тестове за едно училище, примерно Испанската, за една година напред...И него ли ще отрежат? Щадящи. Отговарящи на всички изисквания.
Кати, имам чувството, че искаш да кажеш нещо, но не ти се получава. Не " посинявай" и тази тема.

# 1 895
  • София
Току що постнах това на стената на МОН. Не съм го редактирала, просто си излях душата:
Скрит текст:
Това, което се извършва с учениците в момента е повече от подигравка, то е геноцид. Образователен геноцид. В последните два месеца обличате управленското си безсилие в заповеди, които правят всичко възможно да НЕ се случи присъственото обучение на учениците. Първо се постави условие в училището да бъдат осигурени тестове, каквито отдавна на всички ни е ясно, че дори нямате намерение да осигурите за големите ученици. Някои държавни училища проявиха инициативност, хъс и доблест и бяха готови да закупят тестове за учениците от собствения си бюджет. Не само, че не ги подкрепихте, но и изрично им забранихте с последваща заповед. Защо? Заради едно крайно неграмотно, логически неиздържано и инфантилно становище на Стаматов, който не може или не желае да харчи от бюджета си за образование! Поставихте почти неизпълнимото условие за 50% ученици със сертификат. Намери се училище, което прояви смелостта и желанието да се опита да отговори на това почти неизпълнимо условие - Испанската гимназия в София. Не само, че в рамките на ден направиха анкета, стройна организация и програма, но и директорът извърши извънредни действия, за да улесни максимално учениците, като организира изнесен лабораторен пункт в училище, на преференциална цена, като по този начин спести на учениците си логистика и средства. И сега забранявате и това! Каква е медицинската логика? Каква е управленската логика? Има ли изобщо логика? Въпросите са риторични. Пред всеки МОЛ може да има лабораторен пункт, но в училище не може?! О, да, по-важно е да се ходи в МОЛ, отколкото на училище. Очевидно е, че правите всичко възможно, за да саботирате обучението на учениците. МОН не само не подкрепя, а пречи на образованието. Това е истината. Отвратена съм! Срам ме е от вас, срам ме и е заради вас! Срам ме е да живея в държава с такова некадърно управление. Срам ме е пред децата ми, че останах!
Кати, страшни тъпотии си написала! Без извинение.

# 1 896
  • София
Санака, как да го намеря този канал на МОН, когато ми го предложи вайбър го отсвирих, но.мисля и аз да им пиша, бясна съм.

# 1 897
Във вайбър не можеш.
Санчо, лайкнах тЪ тутакси.

# 1 898
  • София
Видях, благодаря.
Ама и във ФБ не виждам как да стане.

# 1 899

Ако пунктът е на тротоара, наистина би трябвало да няма проблем. Обаче дали е разрешено лаборатория да открива пункт на обществен терен, без да плаща.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 09:36 от Дъждец

# 1 900
  • София
И аз! Санака, прииска ми се да го копирам и да го постна и от мое име!

Дъждец, не може, и без разрешение от общината не може. Отвсякъде подпират, доколкото ми е известно.

# 1 901
Санака, нали в статията това са казали като аргумент? Аз наистина не разбирам какво се случва, не се заяждам. Ако юридически не е издържано, не може да няма да начин да се опълчите.

# 1 902
  • София
"Не бива" откога се счита за аргумент?

# 1 903
  • София
Все пак се надявам да е журналистическо недоразумение.
Макар, че съм настроена на революция...

# 1 904
Хм, може да е измислица наистина Open Mouth
Ако е така, се извинявам за смута, който внесох.

Общи условия

Активация на акаунт