Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 947
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 210
Напоследък явно съвсем няма логика... Никъде 🥴
"За" тестване съм и го заявих, но не подадох декларация. Няма и да подам на този етап. Майка ми е в болница, много приятели и познати са по болниците... Кой ще оцелее не е ясно 😢
Трябваше да тестват децата преди месец още, не сега! Да тестват всички деца!
Сега првдизборно показват загриженост Уж за образованието и работещите родители... Пълни глупости!
Иначе съм се заявила доброволец да помагам за тестването на малките, ваксинирана съм и мога да отделя час време два пъти седмично.
При нас родителите са 50/50,като само половината са заявили намерението си ✌️

# 211
  • София
Гледам новини -  94% от родителите в 107 ОУ са дали съгласие за тестване на децата. Е, вече съм напълно убедена, че от училище до училище има огромна разлика.

# 212
Това е моето училище, Ламби Кандев.
Хубаво, че родителите са в голяма степен разумни, което не бих повярвала, като знам какво се засели последните години в района, както и да е.

Не очаквам в което и да е училище да има нисък процент съгласни, независимо къде е. Вероятно ще останат несъгласни само най-екстравагантните. Процентите ще бъдат високи в повечето училища според мен.
Не всички  съгласни обаче ще пуснат децата веднага.
Така си мисля.

# 213
Iris, в класа на малчо за момента сме:
3ма родители, които няма да подадем декларация за съгласие за тест, само заради сегашната обстановка.
1 е против тестване (не е посочил мотиви).
5 са за тестове и присъствено сега.
1 се колебае, изчаква мнозинството.
Това сме 10 от 21 общо.
Кой крив и кой прав 🤕
Аз съм готова и да си уча с детето у дома ✌️

# 214
  • София
Амин, получихме вчера късно вечерта и днес сутринта декларации за съгласие с неинвазивното тестване за децата начален курс, които да върнем подписани в Школо до утре, а с реален подпис ще ги чакат като/ако идем в училище.
Сега следим колко родители са съгласни, за да знаем дали въобще има шанс, а после ще чакаме указания и организация.
Класовете са 25+ деца.

# 215
  • Варна
Е да де. Ние живеем на 5 минути от училище. Моят става буквално в 7 - 7:05, вкарва закуска до 7:20-7:25 и се изстрелва на училище. Да не е ял половин час преди теста означава да отиде гладен и жаден. Другата опция, да става в 6:30, за да закусва дори не подлежи на коментар. Ако се тестваха вкъщи поне това неудобство щеше да отпадне, но така... Не знам, песимист съм относно реализацията на идеята, въпреки че съм за тестовете. Другото - и на мен от клипа ми се сториха прекалено сложни за изпълнение. Все пак някак допускам, че децата ще се научат сами да си ги правят в някакъв момент.
Оф, браво, 30 минути са ви по-важни от качествено обучение.
За съжаление масово тези, които отказват, разсъждават точно така, как така ще им пипат детето, как така ще го карат да се тества, как така, ще го държат гладно, как така ще му създават огромния дискомфорт да стане 30 минути по-рано.
Другата част под подобни извинения крият истинската причина - страх от карантина.

Лиляна,
айде да престанеш с глупостите и нападките!!!! Сто пъти досега съм заявявала ясно и категорично, че съм ЗА, ЗА, ЗА ТЕСТВАНЕТО В УЧИЛИЩЕ!!! Нещо не уцели кого да нападаш! И не ме е страх от карантината!Преживях я веднъж, ще я преживея пак!!! Аз , за разлика от други се тествах и се карантинирах мооментално! И си спрях детето от училище още преди теста! Та айде да не ми приписваш малоумни съображения! Просто коментирам, че частта с неяденето и непиенето е неудобна и ГАРАНЦИЯ, АМА ПЪЛНА ГАРАНЦИЯ няма да се спазва, което ще компрометира резултатите! Много по-удобно, логично и адекватно е детето да се тества вкъщи със ставането си.  Така няма и да се губи време в училище, няма и да има излишни контакти!
Освен това в момента НЯМА да си пусна детето присъствено дори с тестове, защото за мен е прекалено опасно. Също съм си заявявала мнението нееднократно и категорично, здравето и безопасността са с предимство пред т.нар. качествено присъствено обучение. Никого не карам да е на моето мнение, аз моето дете ще го пусна присъствено и няма да имам нищо против да го тестват, ако щат и всеки ден, когато сметна за БЕЗОПАСНО! Ай сиктир, писна ми от тъпи, малоумни нападки! Няма да се оправдавам на НИКОГО за решенията, си, най-малко на теб, ясно ли ти е?

# 216
  • София
Усещам как пак ще стане хубава работа, ама българска.

# 217
При нас само 5 майки ще подават декларация, останалите изчакват заради обстановката.
Против тестовете твърдо са само 4-5.
Засега сме онлайн цялата следваща седмица. Явно всеки петък ще си правим ми мини родителска, за да се броим 🙄

# 218
  • София
Аз не съм разбрала, че всеки петък ще се броим.

# 219
Аз не съм разбрала, че всеки петък ще се броим.
Това в класа вътрешно... Не сме го решавал официално, ама май така излиза  поне за начало...

# 220
  • вкъщи
Вместо да се регламентират и регулират нещата, настъпо тотален хаос и неяснота , разногласия между родители, огромни трудности за директори и учители. Тестването е обречено на провал, вижда се преди да е започнало.
Мен ме тревожи много и фактът, че в новата заповед пише за големите ученици-до второ нареждане. Писна ми от днес да утре да нареждат и да сме в тотално неведение и неприятно попарени от поредната приумица на МОН или другото министерство.
Горките ми/ни деца. Отново загубена учебна година, трета подред. Болно ми е много, но лошото е, че вече дори не се ядосвам. Единствено ме успокоява фактът, че децата ми поотраснаха и се оправят сами в ОРЕС.
Съседчето първолаче и майка му  след седмица онлайн са отчаяни, жената е пред напускане, баби нямат.

# 221
  • София
Аз не виждам особена неяснота и не разбирам защо тестването трябва да е обречено на провал. Тестване като тестване. Трябваше още от началото на годината да го въведат.

# 222
Аз имам срокове на работа и трябва да ги спазя, глобите са солени и не мога да си ги позволя. Дъщеря ми е в първи клас. Няма на кого да я оставя. Ще се пръсна от притеснение. И не мога да реша как да се справя със създалата се ситуация.

# 223
  • София
Вместо да се регламентират и регулират нещата, настъпо тотален хаос и неяснота , разногласия между родители, огромни трудности за директори и учители. Тестването е обречено на провал, вижда се преди да е започнало.
Мен ме тревожи много и фактът, че в новата заповед пише за големите ученици-до второ нареждане.
В коя заповед го пише това? Кое е до "второ нареждане"?

И аз не разбирам защо тестването да е обречено на провал.

# 224
Много ми се иска да  се надявам и родители и деца да свикнат с тестването, а то да даде така желания от всички резултат- безопасно ПО. Давам си сметка,че ако не стане чудо не седмици, а с години  всички ще бъдем заложници на правата на неваксинираните и що се отнася до право на достъп до лечение на болести извън ''единствената'', и на достъп до обучение, и до право на достъп до спорт, и до какво ли още не...
 За поредна година живота и здравето на много хора е под въпрос с прекратяването на плановия прием...
Много ми се иска да не повтаряме предходните години,но с още по-лоши рекорди.
Много ми се иска да чета тук мотивирани родители и учители за да се измъкнем заедно от спиралата, в която ни въртят .

Общи условия

Активация на акаунт