Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 68 853
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Скрит текст:
Ако тестът е положителен няма как детето да се заведе на училище, защото предполагам, че всяко дете ще трябва да донесе и покаже отр. тест. Може да се поиска и заснемане как е направен теста вкъщи (ако се налага, на мен ми е прекалено).
Отделно че и аз не вярвам някой да излъже и пусне позитивно дете на училище.
Това постоянно хулене и очакване на най-долното от хората е по-стресиращо и от ковид и от всичко. Поне за мен. Все пак познавам и съм в прекрасни отношения и с родителите, и с децата при третокласника ми и не бих желала никого съзнателно да разболея. Вярвам, че е същото и за другите.
Не бих могла да живея в постоянно търсене на злина и предполагане на недобронамереност. И не го правя.
Стаматов обясни и защо тестването е най-добре да е веднъж седмично - всеки понеделник.
Ето: https://www.facebook.com/1440422464/posts/10227047895970235/?d=n
Този някой изобщо няма да си тества детето.

Все някого ще трябва да тества, защото детето трябва да представи валиден тест в училище. Ако го е страх да тества детето, защото може да се окаже позитивно, кого ще тества без такава опасност?

# 31
Да,  Cygnus, проблем ми е карантината, защото съм с малък ученик и от отсъствията зависи работата ми. Не съм се притеснявала да го кажа никога. И много хора са в същата ситуация като мен, но не получават разбиране, а само ирония и овикване.
И то дори и да признаят, че ще си оставят децата на ДО, при това положение.

Но ако все пак изпратя детето на училище с тестване (което едва ли ще направя), не бих го пуснала ако е позитивно. Както и преди не съм го пускала никога болно. Това ми беше поантата.

# 32
Те не вярват в тестовете, смятат, че всичко това е преувеличено и нищо не им пречи да кажат, ако теста е позитивен, че това са глупости, не показват верно и с чиста съвест(според тях) да си пратят детето на училище, особено ако няма видими симптоми За тях това си е здраво дете, трябва да е на училище, какви са тия глупости.
Четем се отдавна, знаем какво мислят хората.

Направят ли това, все едно връщат децата пак без никакви мерки в разгара на вълната. Не знам нормален човек как би си пратил детето в училище при това положение.

Скрит текст:
Скрит текст:
Ако тестът е положителен няма как детето да се заведе на училище, защото предполагам, че всяко дете ще трябва да донесе и покаже отр. тест. Може да се поиска и заснемане как е направен теста вкъщи (ако се налага, на мен ми е прекалено).
Отделно че и аз не вярвам някой да излъже и пусне позитивно дете на училище.
Това постоянно хулене и очакване на най-долното от хората е по-стресиращо и от ковид и от всичко. Поне за мен. Все пак познавам и съм в прекрасни отношения и с родителите, и с децата при третокласника ми и не бих желала никого съзнателно да разболея. Вярвам, че е същото и за другите.
Не бих могла да живея в постоянно търсене на злина и предполагане на недобронамереност. И не го правя.
Стаматов обясни и защо тестването е най-добре да е веднъж седмично - всеки понеделник.
Ето: https://www.facebook.com/1440422464/posts/10227047895970235/?d=n
Този някой изобщо няма да си тества детето.

Все някого ще трябва да тества, защото детето трябва да представи валиден тест в училище. Ако го е страх да тества детето, защото може да се окаже позитивно, кого ще тества без такава опасност?

Ще му хванат цаката, не се бой.

# 33
Има как да се хване цаката, няма да пиша, за да не давам акъл.
Ако всички бяха отговорни и си имахме доверие, щеше да е лесно, но тогава нямаше да я докараме до тук.

# 34
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Не знам черногледи ли сте или реалисти Simple Smile Аз пък май съм с розови очила и вяра в хората ... все още ...
Сряда ... пак не са се наработили цял ден и ще цопнат някоя заповед в 18-19 часА Simple Smile Поне такова предчувствие имам ...

# 35
  • Бургас

Е как кой. Никой. Капе се само реактив без проба и готово.

# 36
  • София
Има вече заповед. https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravi … m_date=30.03.2021

Е как кой. Никой. Капе се само реактив без проба и готово.
Така тестът ще излезе невалиден, а трябва да се представи валиден тест.

# 37
  • Варна
Има заповед вече, но не виждам да е уточнен начинът на тестване, поне в статията не пише:
https://www.moreto.net/novini.php?n=448809

# 38
  • София
Има заповед вече, но не виждам да е уточнен начинът на тестване, поне в статията не пише:
https://www.moreto.net/novini.php?n=448809
От заповедта разбирам, че на училище се връщат всички ученици, не само малките класове. Така ли е?

# 39
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз чакам да видя самата заповед, а не преразкази на журналисти ... Някой да има линк към нея?

# 40
Тия са ненормални, ще си останем в блатото месеци наред.
Не знам черногледи ли сте или реалисти Simple Smile Аз пък май съм с розови очила и вяра в хората ... все още ...
Сряда ... пак не са се наработили цял ден и ще цопнат някоя заповед в 18-19 часА Simple Smile Поне такова предчувствие имам ...

Не си с розови очила, но не отчиташ, че си имаш работа с хората, които смятат, че всички деца трябва да ги пуснем да се омешат, да го минат, да ни правят щит и подобни идиотщини.

# 41
  • София
Аз чакам да видя самата заповед, а не преразкази на журналисти ... Някой да има линк към нея?
Аз пуснах линк по-горе.

Уточнено е, че тестовете ще се правят в училище. И важи за всички ученици, не само 1-4 клас.

# 42
  • BG
Здравейте. Не видях инфо какво става с областите със заболеваемост над 750 на 100 000. При тях  също ли ще се връщат малките ученици или си остават на ДО? За по-големите уч никой нищо не казва.

# 43
  • София
Явно само с линк няма да стане - никой не чете. Joy Ето цитат от заповедта:

18. Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата във всички общини
с достигната 14-дневна заболяемост над 500 на 100 000 население.  
19.  Преустановяват  се  присъствените  учебни  занятия  на  50%  от  паралелките  в
училищата в общините с достигната 14-дневна заболяемост между 250  и 500  на 100 000
население. Присъственото обучение се осъществява по график, утвърден от министъра на
образованието и науката.
20.  Въведените противоепидемични мерки по т. 18 и 19 може да не се прилагат и
учениците могат да провеждат присъствени учебни занятия в съответните училища, ако са
изпълнени следните условия:
а)  създадена  е  организация  за  провеждане  на  място  в  училище  на  изследване  за
COVID-19 с бързи антигенни тестове два пъти в седмицата (понеделник и четвъртък) на
учениците  от  съответните  класове  (които  провеждат  присъствено  обучение) и  на
педагогическия и непедагогическия персонал, който участва в провеждане на присъственото
обучение,  с  изключение  на  тези,  които  разполагат  с  валидни  документи  за  ваксинация,
преболедуване или изследване;
б) в случай на несъгласие на родителите/настойниците/попечителите  за провеждане
на  изследване  за  COVID-19,  ученикът  не  се  допуска  до  присъствено  обучение  и  му  се
осигурява възможност за обучение от разстояние в електронна среда.

# 44
  • София
До колкото разбирам присъственото обучение няма да е задължително, тоест директорът ли решава?

Общи условия

Активация на акаунт