Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 835
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 90
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Дали има вече линк от пресконференцията, че аз съм я проспала ... Легнах за малко, че ми е много уморено ...

# 91
Имам някаква надежда този път по-рано от месец юни да ги върнат, ама не се знае какво ще ни сполети след изборите...

# 92
  • Бургас
Добре малките са с тестове, а от 5кл нагоре какво се случва? Пак по досегашнана схема ли? Ние от тази седмица сме на ротация. Тази седмица ДО, другата ПО. За след това не се знае.

# 93
Ако е положителен,трябва с ПСР да се потвърди.И тук е въпроса този ПСР безплатен ли ще е?
Представям си как всеки понеделник и четвъртък родителите ще тръпнат дали не трябва да си приберат детето,да си загубят деня по лаборатории и изследвания,чакане  и от там на резултат.Да не говорим,че може да са от карантина в карантина  ако има заболяло дете или преподавател.
Та  наистина тегаво и много стресово.
Все валидни опасения, да. За които пиша отдавна.
ПСР за потвърждение може да се прави по ЗОК, но трябва да има симптоми. А тук ще изследваме здрави деца. Така че всеки ще си плаща този тест.

За мен лично би било стресово това тестване и нямам идея как да се сдържа и да не го предам и на децата. За ДО имам помагач, но за позитивно дете в карантина нямам. Безизходица пълна.
И хиляди сме така.
Нито да лишиш детето от училище, нито да го пуснеш. 🥺
Денков по-скоро да пусне големите, повече родители ще се съгласят. При малките е трудно и с организация, и с опазване на психиката им. Така поне на мен ми се струва.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 19:58 от Анонимен

# 94
  • София
От година вече изпитвам чувство на обреченост! Който и да дойде, няма да се погрижи за децата! Няма!
Няма пари, няма желание, няма възможност... Нацията е разединена, всеки има вероятно своите доводи и право, отново основани на финансовото ни и икономическо положение.

# 95
А според мен ще се замотаят до 14.11 и никой няма да тръгне на училище. След изборите ще кажат новите да се оправят. Няма такъв хаос. Моето дете в момента е присъствено. На ротация са от вчера. Не ми е ясно заповедта какво казва за тези случаи. Продължават присъствено до петък. От понеделник - ще се тестват, или? Глупава се чувствам. Училището мълчи, но и те сигурно се опитват да разберат заповедта. А и все още не са ни питали за тестването. Голям хаос.

# 96
  • София
Кой го измисли това съгласие на 50%от родителите?!? Все едно казаха, че нищо няма да се получи от тези планове. Ако залагат граница, трябва да е по-малък процент съгласни родители (например 25-30 %) , защото така постепенно ще се съгласят и останалите.

# 97
И аз изпитвам такова чувство, но далеч не само за училището, а въобще не виждам как ще я караме, много бързо се влошиха нещата и не ми се вярва до Нова година поне да има някакво подобрение.  И плановите дейности в болниците спряха, и отделения преобразуват, което си е индикатор. Според мен за нормализиране на училището може да се мисли чак като се върнат пак болниците в нормално положение, иначе разпространението е много голямо и ше е низ от карантини и свободни часове в училище.
А училищните години си вървят и няма как да се върне времето, много тъпо.

# 98
  • Бургас
ПСР за потвърждение може да се прави по ЗОК, но трябва да има симптоми. А тук ще изследваме здрави деца. Така че всеки ще си плаща този тест.

Много ми харесва как тука на килограм се правят интерпретативни съчинения. Кой е казал черно на бяло, че всеки ще си плаща теста? Личните лекари тямат лимит за направление за ПСР и вече съвсем не е необходимо да имаш пълен набор от симптоми. Положителет бърз тест също е достатъчно условие да се отпусне направление за ПСР.

# 99
  • София
И това до кога? Докато минат изборите и дойде някой друг?
Заповедта е с действие за периода от 4.11.2021 г. до 30.11.2021 г. Или докато не я отменят с друга заповед.

# 100
Училището мълчи, но и те сигурно се опитват да разберат заповедта. А и все още не са ни питали за тестването. Голям хаос.
А при нас пуснаха анкета с уточнението, че всичко се решава в министерствата /здравно и образователно/, но да знаели какви са нагласите на родителите. Е, има ли смисъл от такива анкети?
И друго си мисля. Децата, които пътуват с училищен автобус, има ли смисъл да тестват чак в училището? След като минимум 30 мин са пътували заедно. Май една фирма ще спечели едни пари за едни тестове...Кой ти мисли за децата

# 101
Като не ги “хване”теста в понеделник, ще стане в четвъртък.
И изобщо в цял свят се правят на място в училище, и имат смисъл тестовете, само тук в България, меката на медицината и доцентите, смисъл няма.

# 102
Като не ги “хване”теста в понеделник, ще стане в четвъртък.
И изобщо в цял свят се правят на място в училище, и имат смисъл тестовете, само тук в България, меката на медицината и доцентите, смисъл няма.

Пълна безотговорност е да връщат децата в училище в този момент.  Дори и за 1-4 клас. Все едно с тестове или не. Няколко дни слушам лекари да призовават за пълен локдаун, защото положението е критично. Толкова ли не може да се изчакат две-три седмици да намалеят бройките на заразените. Всичко е заради изборите. Властите се оплетоха като патка в кълчища и всяка заповед е по-безумна от предходната. Никакво доверие нямам, че мнозинството от родителите, за които Ковид е просто грипче, ще правят коректно тестовете. Напротив. Властите нямат кураж да наложат затварянето и така ще преливаме от пусто в празно.

# 103
  • София
Е, няма да ги правят родителите, де. Нали това обсъждаме вече две страници?!

# 104
  • Западен парк
Не смея да пусна 10 годишната си дъщеря. Четирима колеги имам болни и всички позитивираха тестовете пет дни след първи симптоми. Преди това само отрицателни по два-три теста. При тези убийствени цифри в София, ако и училищните тестове са първоначално фалшиво отрицателни до 15 - 16-ти ноември всички ще са болни. Просто не смея да рискувам. Как да я изпратя в среда на вихреща се зараза и дечица на невярващи родители, неваксинирани, без маски и дистанция за шест - седем часа дневно? И колко време ще отнеме да се изпоразболеят 15 от 20 деца? Ден? Или 3 дни... А тя, милата, подскача и се радва като чу Денков да казва, че на 10-ти са на училище. Толкова трудно решение рядко ми се е налагало да вземам...

Общи условия

Активация на акаунт