Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 816
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 75
При условие, че си осигурил ( а май даже още не са закупени) тестове, които да покриват нуждите само за начален етап и само за един месец...Мисля, че неразбориите тепърва предстоят.

# 76
  • София
Sanaka, връщат децата с тестове, когато заболеваемостта падне до 500 на 100К ли?
Не, когато се качи над 500. Но тестове няма, процедура няма и тн.

# 77
  • Пловдив
Това, че ще са на място тестовете, ще е добре, да видим дали ще са достатъчно.  Дали ще се появи  не знам, аз досега съм правила само от другите с клечката, тия нали са с плюнка.

Общо взето, тегава работа ни чака.
Ако е положителен,трябва с ПСР да се потвърди.И тук е въпроса този ПСР безплатен ли ще е?
Представям си как всеки понеделник и четвъртък родителите ще тръпнат дали не трябва да си приберат детето,да си загубят деня по лаборатории и изследвания,чакане  и от там на резултат.Да не говорим,че може да са от карантина в карантина  ако има заболяло дете или преподавател.
Та  наистина тегаво и много стресово.

# 78
ПСР личния лекар ще назначи, обаче другото за карантините за другите деца  От класа си остава проблемно. И ако децата са  в карантина, а родителите не са, как ще ходят тия хора на работа, и те и колегите им ще се побъркат, а да не ходят не всички могат.

Поредното безумно политическо решение.

# 79
  • Пловдив
И защо тестовете няма да важат за тези със зелен сертификат,при положение ,че и те се разболяват и заразяват?

Значи децата ще тестваме,а половината учители не?
Още не е имало брифинг.

# 80
  • София
Sanaka, връщат децата с тестове, когато заболеваемостта падне до 500 на 100К ли?
Не, връщат с тестове всички. Вече няма разделение между 500 и 750. Предходната заповед е отменена. Съвсем отделен въпрос е кога ще имат готовност за тестове.

# 81
  • Бургас
И това до кога? Докато минат изборите и дойде някой друг?

# 82
  • Варна
Ами сега като всички са дистанционно как се оправят родителите на малките? Едва ли хипотетичната карантина на класа е по-проблемна. В крайна сметка все ще затихне тая вълна и ще спрат тестването.

# 83
Не знам, нашите близки малки сега ги гледат баби докато са на ДО, дете в карантина обаче няма как да го тропосаш на баба...
Хората тъкмо се нагласят и те измислят нова дивотия.

# 84
  • Пловдив
Ами сега като всички са дистанционно как се оправят родителите на малките? Едва ли хипотетичната карантина на класа е по-проблемна. В крайна сметка все ще затихне тая вълна и ще спрат тестването.
За мен проблема не е толкова кой ще го гледа детето,а това ,че може да са за дълго време затворени без право да излизат.В нашето училище имаше класове от начален етап,които се карантинираха 2 пъти вече,и  все болни деца и то  само за месец и половина.Реално  ще са си затворници,без право на разходки в парка,планината....Ми тая детска психика до кога ще издържи,то маски,то тестове,без право да излизат.

Брифинга започна

# 85
Денков говори само за 1-4. клас при заболяемост над 500 на 100К.
Прогнозна дата на завръщане при доставени навреме тестове - 10. ноември.
Други лица ( медицински специалисти, родители, медиатори, педагогически и непедагогически персонал) със зелен сертификат ще помагат на класните ръководители за тестването.
В понеделник и четвъртък в началото на деня се отделят 30 минути за тестване на 1-4. клас.
Допълнително възнаграждение за педагогическия и непедагогическия персонал, помагащ за тестването.
Чух и нещо за минимален праг и родители, но докато превключа от ТВ на стрийм изпуснах точните думи.
Тестването ще е в класната стая. Децата ще са с маски, които ще свалят само докато правят теста.
При положителен тест, детето влиза в процедурата, описана в насоките. Отделяне на класа, обаждане на родителя, информира се личният лекар и се следва описаната процедура.
Тестовете са избрани от Министерство на образованието. Два конкретни теста от един и същи тип с отделяне на слюнка в контейнерче. За децата със СОП тестването ще е вкъщи. Негативният тест ще се представя при довеждане на детето в училище.
Ако дете е отсъствало, тества се в първия ден, в който отново започва да посещава училище.
За по-големите ученици ще се предприемат действия, ако методиката сработи за начален етап.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 19:34 от Анонимен

# 86
  • София
Трябва да има писмено съгласие на поне 50% от родителите в класа, за да се мине към ПО. Става дума само за децата от 1-ви до 4-ти клас.
Изобщо няма да се случи нищо съществено. По-големите щели да ходят ако някога малките тръгнат успешно.

# 87
Сега почват писмата с анкетите през Школо...

# 88
  • София
Жалко! Още една провалена година за гимназистите. 😞

# 89
  • Пловдив
Жалко! Още една провалена година за гимназистите. 😞
И прогимназия.Голямата ми дъщеря е 7 клас.Присъствено и е първия срок на 5 клас ,и около  месец и половина  на 6 клас.Не ми се мисли на матурите какво ще е...

Общи условия

Активация на акаунт