Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 824
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Чудя се ако от класа са съгласни само 2-3 родителя,дали ще  се направи и ПО и ДО ....

Очаква се след малко брифинг на Денков.

# 61
  • Варна
Не вярвам да са съгласни само 2-3-ма. Колкото и да мрънкат повечето против тестването желанието децата им да са присъствено ще надделее.

# 62
Понеже повечето родители не искат децата им да бъдат тествани, кой ше им преподава ДО? Учители без сертификати ли?! Grin
Поредната безумна заповед

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 05:15 от Г-жа Малдини

# 63
  • София
Да, най-сериозният въпрос, който се повдига, е как ще съчетаят ПО с ДО.

Къде ще се излъчва брифингът?

# 64
  • Варна
С един лаптоп в класната стая. Класната на сина ми от миналата година всеки божи ден преподава дистанционно и присъствено, защото имаме дете в ОРЕС. Съответно ако някой друг е болен или отсъства по друга причина може да се включи дистанционно в часовете.

# 65
  • София
Да, то друг начин няма, освен ако не назначат двойно повече учители, което няма как да стане. Малко половинчато ще е това ДО, но пък пълно щастие няма.

# 66
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако тестът е положителен няма как детето да се заведе на училище, защото предполагам, че всяко дете ще трябва да донесе и покаже отр. тест. Може да се поиска и заснемане как е направен теста вкъщи (ако се налага, на мен ми е прекалено).
Отделно че и аз не вярвам някой да излъже и пусне позитивно дете на училище.
Това постоянно хулене и очакване на най-долното от хората е по-стресиращо и от ковид и от всичко. Поне за мен. Все пак познавам и съм в прекрасни отношения и с родителите, и с децата при третокласника ми и не бих желала никого съзнателно да разболея. Вярвам, че е същото и за другите.
Не бих могла да живея в постоянно търсене на злина и предполагане на недобронамереност. И не го правя.
Стаматов обясни и защо тестването е най-добре да е веднъж седмично - всеки понеделник.
Ето: https://www.facebook.com/1440422464/posts/10227047895970235/?d=n
Този някой изобщо няма да си тества детето.

Все някого ще трябва да тества, защото детето трябва да представи валиден тест в училище. Ако го е страх да тества детето, защото може да се окаже позитивно, кого ще тества без такава опасност?
Никого - ще капне малко вода, вместо слюнка Sad

# 67
Чудя се ако от класа са съгласни само 2-3 родителя,дали ще  се направи и ПО и ДО ....

Очаква се след малко брифинг на Денков.
По коя ТВ?

# 68
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако тестът е положителен няма как детето да се заведе на училище, защото предполагам, че всяко дете ще трябва да донесе и покаже отр. тест. Може да се поиска и заснемане как е направен теста вкъщи (ако се налага, на мен ми е прекалено).
Това постоянно хулене и очакване на най-долното от хората е по-стресиращо и от ковид и от всичко. Поне за мен. Все пак познавам и съм в прекрасни отношения и с родителите, и с децата при третокласника ми и не бих желала никого съзнателно да разболея. Вярвам, че е същото и за другите.
Не бих могла да живея в постоянно търсене на злина и предполагане на недобронамереност. И не го правя.
Стаматов обясни и защо тестването е най-добре да е веднъж седмично - всеки понеделник.

Все някого ще трябва да тества, защото детето трябва да представи валиден тест в училище. Ако го е страх да тества детето, защото може да се окаже позитивно, кого ще тества без такава опасност?
Бе, не съм сигурна, че контролната линия ще се появи в този случай. Не би трябвало. Но ме заинтригувахте и ще взема да пробвам. Не че вече има практическо значение, но от чисто любопитство.

# 69
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Бе, не съм сигурна, че контролната линия ще се появи в този случай. Не би трябвало. Но ме заинтригувахте и ще взема да пробвам. Не че вече има практическо значение, но от чисто любопитство.
Според мен ще се появи - ама пробвай и кажи де Simple Smile

# 70
  • Пловдив
Брифинга трябваше да е по БНТ,но тъй като свършиха новините,казаха,че може да се проследи на сайта им.Но не съм сигурна,че изобщо е започнал.

# 71
  • София
И аз мисля, че контролната лента не би трябвало да се появи ако няма телесна течност. Би трябвало да открива специфични агенти, според вида на течността.

# 72
  • софия
Хванали са се за престилките и играят на "Бели пеперудки"затова не излъчват брифинга.

# 73
Това, че ще са на място тестовете, ще е добре, да видим дали ще са достатъчно за всички ученици.
 Дали ще се появи  не знам, аз досега съм правила само от другите с клечката, тия нали са с плюнка. Според мен не би трябвало нищо да се появи.

Общо взето, тегава работа ни чака.

# 74
Sanaka, връщат децата с тестове, когато заболеваемостта падне до 500 на 100К ли?

Общи условия

Активация на акаунт