Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 898
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 165
С какво точно ще пречи на другите, ако учителката си включи звука и камерата, да виждат децата от къщи дъската и да слушат урока в клас?

# 166
  • София
Толкова ваксинирани са болни в момента, че не е много логично да не ги тестват, ама както и да е.
Е то идеята е с тестването да ги накарат неваксинираните да се ваксинират, което също не е лош резултат.

Иначе е факт, че заразата се вихри с пълна сила и тестването на всички би помогнало да се ограничи темпото на разпространение.

С какво точно ще пречи на другите, ако учителката си включи звука и камерата, да виждат децата от къщи дъската и да слушат урока в клас?
нямах предвид това, а протеста срещу връщането на децата в училище.

# 167
  • BG
Ако ще се правят тестове сутрин в училище, може би часовете трябва да започват половин час след сегашното разписание-15 мин за вземане на проба на всички деца и 15 мин за отчитане на резултата. Иначе ще им остават 10 мин от първия час. Или да изместят така излишния час на класа като първи единия ден за тестване.

# 168
  • София
Денков каза вчера, че че се правят в първите 30 мин от деня, като дните на тестването ще са с променен график. Вероятно ще намалят часовете с по 5 мин, като с тестването няма да ощетяват никой предмет/час.

# 169
Сега слушам, че Стаматов се жалва, че очаквали близалки, които се правели по-лесно.
Според мен децата за нула време ще научат  как да си правят тестовете сами, включително накапването на реактива.

# 170
  • София
Аз не знам Стаматов какво не е разбрал, като Кацаров отдавна каза, че ще са неизнвазивни тестове със слюнка.
Днес ми е много черен Стаматов. Той по принцип ми е, но днес много!

# 171
  • София
И Стаматов, и Манолова и всички, които саботират с изказванията си връщане към нормалността и намаляване на тежките случаи Imp

Естествено, че децата ще се научат да правят тестовете сами. Да се рисува с четка, чаша и водни бои натюрморт да не е по-лесно?

# 172
  • София
Бе, аз на 3 години го научих да си издърпва кожичката на пениса, когато се къпе, на един елементарен тест ли няма да го науча на 11? Joy

# 173
# 174
По принцип най-удачните тестове бяха с близалките, но нали родителите рвенаха, че трябва да е неинвазивно - близалките все пак влизат в устата. Нищо, че тази уста дъвчи цял ден китайски химикалки, които се търкалят навсякъде. Друго си е теста.
На мен лично за дете в първи клас не ми е много ясно как ще се справи не само първия, ами и следващите пъти. Отделно си представям как ще става пробоотделянето и от какво разстояние ще се плюе в пликчетата. Мазало от всички страни. Но ние сме си виновни.

# 175
  • София
Като не искат, тогава децата ще плюят и ще размазват всичко.

За малките наистина ще е трудно. Те не могат две последователни действия да направят като хората - учителката казва "извадете тетрадка две и отворете на страница 10 и започва пет минути ровене и шумене и накрая пак половината не са готови.

# 176
  • Варна
Боршош  при Биляна Гавазова в Тази сутрин - Тестовете трябвало да се правят у дома, нямало друго решение. От сто кладенеца вода извади. Родителите не били измамници, никой нямало да си прати болното дете на училище и т.н., така щели да бъдат доволни всички. Ами не е наред този човек, или в някаква паралелна реалност е. Ако ще ги дават по къщите- по-добре да си спестят този разход.

# 177
И аз мисля като Боршош.
Освен всичко друго, не разбирам натиска за тестове на всяка цена и превръщането на училищата в лаборатория. И то най-често идва от хора без деца в начален курс, които за момента няма да са потърпевши, но просто … искат и тропат с краче.
Можеше като миналата година да пуснат децата при спад в заболеваемостта и толкова. Образованието е безусловно право и ценност, ако щат всичко друго да затворят не ме интересува вече, но това трябва да е осигурено без тестване и друга принуда. Достатъчно е, че вече клекнахме и нормализирахме маските при децата.
Да, знам, сега следват личните нападки, които нито ще чета, нито ще им отговарям.

# 178
  • Бургас
Ние от 2.11 сме на ротация. От 2.11 половината са онлайн, после от 08.11 другата половина. Вчера в късния следобед получаваме съобщение в Школо, че от 16.11 всички ще са ДО. ОК, обаче тази сутрин рано рано пък получаваме нова заповед, че от 08.11 всички са онлайн. То беше очевидно, че всички ще минем ДО и обстановката е динамична, ама защо трябваше всеки ден да се бълват заповед след заповед. Създава се усещането, че въобще нямат идея какво правят. Още прди 2-3 седмици беше ясно, че нещата ще стигнат до тук. Обаче ние нали сме първенци по чакането на последния момент.

Освен всичко друго, не разбирам натиска за тестове на всяка цена и превръщането на училищата в лаборатория.

Тестовете не са на всяка цена. Нали народа ревеше, че иска присъствено. Тестовете осигуряват някаква сигурност, че средата ще е безопасна. Сега във Фейсбук крайно се промениха настроенията. Хора, които до вчера роптаеха за присъствено, сега не искат да си пуснат децата на училище, заради тестовете. Ами няма угодия.

# 179
  • София
За тези тестове не е ли споменаваше преди, че трябва да са на гладно?
Сега това не се коментира.

Общи условия

Активация на акаунт