Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 078
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Аз и в една друга тема писах, че бих участвала в залагане в колко класове ще съберат 50% ваксинирани/преболедували. Smirk Предположения?

# 1 546
Eдна дама беше задала много добър въпрос към министъра - Какво правят децата в класове където 50+% искат ДО, защо и деца, които не желаят ДО  насилствено остават в тази форма, а дали не може да се обединят от 2-3 класа желаещите за присъствено и да си ходят в училище. До 11 клас изключае ПГ учат едно и също почти и едва ли е голяма драма да се съберат във временна паралелка желаещите ПО
Така или иначе ДО се очертава по-дълго от ПО за големите и има смисъл да разместят класовете..
Но НЕЕЕ по-лесно е да си бъркаш в носа  и да чакаш бурята да отмине!

# 1 547
В нашия клас няма нито едно ваксинирано дете.

# 1 548
  • София
Това просто е поредната гавра с деца и родители. Поставят се все по-неизпълними условия, за да замажем, че изобщо не сме готови да върнем децата в училище безопасно, защото толкова си можем. Държат се точно като в оня виц: търся си очилата, за да си намеря Пирамема, тогава ще се сетя къде ми е Виаграта и ще те скъсам от секс. Laughing

# 1 549
Аз все още съм на мнението си от преди няколко дни.
Докато осигурят тестове за големите, или стойностите ще спаднат под тези, позволяващи ротация или изцяло присъствено, или ще дойде коледната ваканция, или ще има ново правителство. За какво да бързат.
Може би с лека перефраза. Подхвърлят разни трудноизпълними идеи, докато или стойностите ще спаднат под тези, позволяващи ротация или изцяло присъствено, или докато дойде коледната ваканция.

# 1 550
С това изказване, че големите ще са на училище при 50% със зелен сертификат, директно се казва, че големите могат да са в училище ако родителите им платят теста в лаборатория!
Тия верно си реват за сезиране на комисията за защита от дискриминация!

# 1 551
Да, те не търсят решение как да върнат деца ПО, а търсят начин да ги задържат възможно най-дълго ДО. Аз така виждам нещата

# 1 552
С това изказване, че големите ще са на училище при 50% със зелен сертификат, директно се казва, че големите могат да са в училище ако родителите им платят теста в лаборатория!

Не става ли дума само за сертификат от ваксинация и преболедуване.

# 1 553
  • София
Няма ли международна организация, която да се намеси? Не знам, това е гавра с родителите и е престъпно вече! Пълна подигравка!

# 1 554
  • Отвъд алеята зад шкафа
Днес сутринта написах гневно съобщение до директорката в нашата гимназия, с упрек, че не правят нищо, дори анкети към родителите за закупуване на тестове и колко деца имат зелени сертификати.

Получих отговор и ....пуснаха анкети към родителите. Според мен водата ври вече силно и капакът на тенджерата скоро ще избухне!

Ето отговорът:

Здравейте госпожо .........,

Вчера имаше он-лайн съвещание на директорите на софийските училища. Бяхме информирани, че МОН е превело средства на МЗ за провеждане на търг и закупуване на тестове за учениците.

Предложението, което правите, е напълно основателно. Ще информирам класните ръководители да проверят колко от учениците имат зелен сертификат и колко от родителите биха пуснали децата си на училище, при положение, че се тестват два пъти седмично.

Струва ми се, че няма да има голям успех кампания за закупуване на тестове от родителите, още повече, че има поет ангажимент от МОН това да бъде направено централизирано и на по-ниска цена.

Благодаря Ви много за ангажираността, уместните предложение и Ви желая приятен ден.

# 1 555
Сертификат нали се получава по 4-ри начина
1) ваксинация - срок 1 год
2) преболедуване - срок 1 год
3) тест за антитела -срок 3м
4) PCR или антигенен тест - валидни 72 или 48 часа
т.е ако не си ваксиниран и не си боледувал (легално или нелегално) ти остава само един вариант тестване.
За едните деца на място за сметка на държавата, за другите деца в лаборатория срещу мин 10 лв..

# 1 556
Абсолютно, може би трябва някаква международна организация да се сезира,  за да спаси децата ни от собственото ни правителство

# 1 557
  • София

Не става ли дума само за сертификат от ваксинация и преболедуване.
Да, поне така е разпространена новината - само със сертификат за ваксина, преболедуване или антитела.

# 1 558
Че то това е още по-абсурдно - малките влизат с антигенен тест направен от самите тях, а големите не могат с лабораторен тест да влязат в училище!

# 1 559
  • вкъщи
Чудех се до къде ли ще стигнат.. Ами ето на. Все по невъзможно осъществимо става едно от основните права на българските деца да получат достъп до нормално образование.
 Вече дори не се ядосвам,сили не ми останаха.

Общи условия

Активация на акаунт