Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 921
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 815
  • Пловдив
Тези, които остават ДО, как ще се провежда ДО. Синхронно с ПО? Защото ако е така, ДО направо го отпиши......И тестовете? ПО прави тест, за проверка на знанията, присъствено, ДО прави тест вкъщи. Чудесен безпорядък.

# 1 816
От много уж "елитни" училища няма никакъв хабер, шапка им свалям на Испанската в София! От Испанската във Варна получих благодарствено писмо, че съм загрижена за ситуацията и да си гледам в Школо за промени в нея Simple Smile, щели да си помислят по предложенията ми за анкета каква е картината в класовете, вече 3 дни явно мислят, но не стигат до решение. Децата сами се организираха и си направиха анкета за класа, нямат 50%, така че ще са си на ДО. При нас днес заболеваемостта е 555/100000, вероятно другата седмица ще падне под 500 и ще започнат да връщат някой и друг випуск на ротация.

# 1 817
  • София
Браво на испанската!
Да се надяваме, че и нашите работят в тази посока! 😉
Дазел, чети!
Със сигурност ще е синхронно, те на практика правят ротация. Часовете, в които учителите са с класовете в ОРРС няма причина да са асинхронно.

# 1 818
  • Пловдив
Пловдив е под 500 на 100 000 ,но само ни уведомиха,че от понеделник обръщат смените и всички са ОРЕС от 5 до 12 клас.От директора ли зависи дали да има ротация?

Анкети за ЗС изобщо не са пускани....

# 1 819
Област Пловдив или община Пловдив? Защото има значение.

# 1 820
  • Пловдив
Област Пловдив или община Пловдив? Защото има значение.
Хм,не се бях замислила,че данните може да са за цялата област,а не за община Пловдив.Като се замисля има общини в областа,които се върнаха изцяло присъствено,явно в големия  град ще почакаме още...

# 1 821
  • Пловдив
Да, чета. ДО синхронно с ПО ще е едно голямо нищо за тези, които ще останат ДО.....Каквото видят и чуят.....То пародията е пълна.

# 1 822
..... В нея пишат само любителите на ПО на всяка цена. Бъдете здрави.
Наистина много уважавам мнението Ви, но след началото на тази учебна година ''без маски и без мерки'' ваксинирани или не не останаха сред нас хора, които не са се сблъскали с болестта. Факт е , че   всяко познато дете изследвало се за антитала  покрива нужното количество  за ЗС.
При това положение кому е полезно затварянето им  у дома и кого точно ще опазят?
Най-уязвимите- възрастните продължават да се шляят на раздумка из пазари и хипермаркети с неправилно поставени маски, а до дни стартира и зимния сезон . Обявено е, че в кабинките няма да е нужен ЗС ...
 Междувременно часовете за психолог са заети  за повече от  месец напред,  учениците масово са с увредено зрение и наднормено тегло. Липсва информация колко от щастливите майки напоследък не са навършили пълнолетие. Политиците под натиска на хората с права превърнаха децата  в затворници.
 Някои от нас си бяха въобразили, че като станат достъпни ваксините и всички ще се ваксинираме за да върнем нормалността за децата си. Направихме го, но не се получи така. Месеците станаха почти  година, а краят на това не се вижда...и надеждата се превръща в отчаяние, а търпението и разбирането в гняв.

# 1 823
  • София
Дазел, нищо не четеш.
Фран, връщат се класове от 8, 9 и 10 клас ( от тези випуски по два класа са останали ДО),  всички 11 и 12 клас са ДО. Децата, които остават в къщи от присъствените класове са прибавени в групите на класовете ДО.
Тестове ще се правят в изнесена лаборатория на територията на училището в понеделник и четвъртък от 7.30 до 12.30 (първа смяна са само 4 класа при този вариант), започват в осем. Мисля, че ще тръгнат нещата. Шапка им свалям.
А от моите любимци 91 НЕГ ни вест, ни кост. (Не че се бутам голямата да е присъствено).
Разбираш ли? Учителите ще имат отделни часове ДО, а не ДО с ПО.

# 1 824
А ще успеят ли в тази изнесена лаборатория да тестват децата до започването на часовете?
Аз мислех, че се тестват в класната стая едновременно.

# 1 825
  • София
Тъкмо и аз влизах да похваля Испанската, въпреки че нашият клас остава онлайн, но това не е по вина на училището, а просто не събрахме 50% /за малко Frowning1 /. Страхотна организация: класовете, които остават ДО ще учат изцяло и самостоятелно онлайн, като към тях се прибавят учениците от присъствените класове, които остават вкъщи /дано вече е станало ясно за тези, които не четат внимателно/; организиран е изнесен лабораторен пункт за тестване в сградата на самото училище, като са договорени тестове за цена 10 лв. /разбира се, остава възможността и правото за всеки да се тества самостоятелно на друго място по негова преценка/.
ПП Най ми хареса как завършва заповедта на директора: "Контрола осъществявам лично." Joy

# 1 826
Тоест са договорили лабораторен пункт, както беше пред дискотеките и някои събития, плащаш и се тестваш, правилно ли разбирам?

# 1 827
Браво на 164то за организацията на всички нива. Хайде да повлекат крак.
Няма как да има знак на равенство между по и до, ако не се разделят потоците, както са го организирали в Испанската.

# 1 828
  • Пловдив
Да, аз уж така го разбрах, но не можах да си представя госпожата по математика,  примерно, как ще бъде на двете места едновременно, ако не е синхронно. Освен ДО да са с други учители. Ега ти, направо ми брокира мозъка от толкоз простотия. Rolling Eyes

# 1 829
Заповед № РД 09-4666/26.11.2021 г. на министъра на образованието и науката относно организиране на образователния процес за всички ученици от училищата на територията на Република България.

Заповед № РД-01-973/26.11.2021 г. на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 1.12.2021 г. до 31.03.2022 г

Общи условия

Активация на акаунт