Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 899
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 830
  • София
Кои две места? Първият час е ПО с даден клас, в следващият е ДО с друг клас. Сяда си в кабинета, отваря си тиймс и си преподава. Няма кой знае каква сложнотия.

# 1 831
  • София
Шапка им свалям на "испанците" и аз. Браво и за контрола на директора !

Дазел, децата оставащи на ДО са прикрепени към класове изцяло на ДО и ще следват тяхната програма - няма простотия ...

# 1 832
При нас няма шанс да се върнат - днешната анкета показа 1 дете с изтекъл сертификат за преболедуване, т.е. без и 2 деца с антитела, достатъчни за сертификат, ваксинирани 0. Ще чакаме тестовете - за тях за момента събираме 50% съгласие. Първият срок го отписвам.

# 1 833
  • София
Във ФЛ да докладвам, освен малките, постоянно ПО ще са само 9-ти, 11-ти и 12-ти клас. Другите на ротация през седмица с тестове за наша сметка, но по отношение на сертификатите в горен курс 50% от учениците имат ЗС. Просто при нас не се провежда никога дистанционно за част от класа, затова ги въртят и тестват онези 50% без ЗС.

# 1 834
За съфорумката, която се чудеше, защо в Пловдив не се връщат на училище.
Заболеваемостта е 522.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vrushtat-vsichki-uchenic … isustveno-1162390

# 1 835
Ако тълкувам правилно, според т. 3  от заповедта на МОН от днес има промяна: ако 50% от децата имат зелен сертификат - връщат цялата паралелка присъствено. Tака ли е?

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 20:05 от Ulia

# 1 836
  • BG
Аз не разбирам на какво толкова се радвате. Връщане на ученици без тест, разчитайки само на ЗС - въпрос на време е, и то не много дълго, да се озовем в ситуацията, в която бяхме.

# 1 837
  • Пловдив
Да, аз уж така го разбрах, но не можах да си представя госпожата по математика,  примерно, как ще бъде на двете места едновременно, ако не е синхронно. Освен ДО да са с други учители. Ега ти, направо ми брокира мозъка от толкоз простотия. Rolling Eyes

Санака ти го обясни 50 пъти... Два класа остават изцяло ДО, понеже не събират 50% ЗС. От другите няколко (колкото и да са) класа учениците, които няма да посещават ПУ, се разпределят м/у тези 2 класа и посещават занятия синхронно заедно с тях.

Това означава разместване на учебната програма. Половината клас са ПО, другата половина ДО е с променена програма, за да се напасне към часовете на останалите изцяло ДО.. Ми хаос си е. Детето няма да е децата от неговия клас. Дано поне учебният материал да върви заедно. Изпитването? Едните ПО решават тест, другите ДО го решават. В различно време, еднакви тестове? Кой от кого ще преписва верните отговори.

# 1 838
  • European Union
Утре ще чета заповедите пак, че чак сега смогнах и вече бавно мисля. Но ако някой е схванал, може ли да ми обясни дали има промяна в ротациите.
Преди беше така: при ротация присъствено учат 1-4 клас и половината от другите класове. Сега това важи, само ако 1-4 клас се тестват, тогава не влизат в бройката и присъствено тръгват половината от другите класове. Ако 1-4 не се тестват, а учат присъствено, тогава могат да тръгнат само два класа от 5 до 12. Оплетох се май.

# 1 839
  • София
Аз не разбирам на какво толкова се радвате. Връщане на ученици без тест, разчитайки само на ЗС - въпрос на време е, и то не много дълго, да се озовем в ситуацията, в която бяхме.
Не мисля, че шепата ваксинирани и преболедували ученици ще окажат чак такова чутовно влияние над заболеваемостта.

# 1 840
  • София
Скрит текст:
Да, аз уж така го разбрах, но не можах да си представя госпожата по математика,  примерно, как ще бъде на двете места едновременно, ако не е синхронно. Освен ДО да са с други учители. Ега ти, направо ми брокира мозъка от толкоз простотия. Rolling Eyes

Санака ти го обясни 50 пъти... Два класа остават изцяло ДО, понеже не събират 50% ЗС. От другите няколко (колкото и да са) класа учениците, които няма да посещават ПУ, се разпределят м/у тези 2 класа и посещават занятия синхронно заедно с тях.

Това означава разместване на учебната програма. Половината клас са ПО, другата половина ДО е с променена програма, за да се напасне към часовете на останалите изцяло ДО.. Ми хаос си е. Детето няма да е децата от неговия клас. Дано поне учебният материал да върви заедно. Изпитването? Едните ПО решават тест, другите ДО го решават. В различно време, еднакви тестове? Кой от кого ще преписва верните отговори.

Хайде-хайде. Никакви драми няма, никакви промени в програмите, никакви хаоси и ужасии. Просто част от децата от даден клас за известно време посещават часове с деца от друг клас. В англо-подобните държави понятието "клас" изобщо е условно, класове се събират различни по всеки предмет, при това се променят на всеки срок - а сроковете са 4 на брой. Като гледам не са се побъркали масово. Спокойно, няма да се побъркат и нашите. Не е удобно (според мен лично, не ми беше особено комфортно), не е практично - но и чак драматично не е.

# 1 841
Maлко страничен въпрос - Нали уж ограниченията щяха да отпадат  за магазини, танци и тн при заболеваемост под 250/100хил, а в новата заповед такова нещо не виждам... Дано само аз не го виждам, че иначе зле, много зле ..

# 1 842
Ми оставете ни малко да се порадваме, де.
Кога друг път ще видим например подвижна лаборатория в испанската гимназия (евала на директорката).
НПМГ няма ли да последва примера? Ушагелов с какви нагласи е?
СМГ?

# 1 843
  • София
Надяваме се да ги последва! 🙂

# 1 844
  • Ямбол
Ние се връщаме от понеделник на ротация. Имаме спад на заболели, даже таим надежди да паднем под 250 и да ни върнат всички. Макар, че ротацията за мен е по-неудобният вариант, то все пак се радвам заради децата, които ще са присъствено и ще получат малко по-качествено обучение. На една седмица въртене обаче става малко размита работата, затова стискам палци до седмица да се върнат всички.

Общи условия

Активация на акаунт