Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 835
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 980
Начален етап продължават с тестовете и при ротация.

# 1 981
При нас паднаха под 500 случаите, но никой нищо не продумва дори за ротация Sad, отчаяна съм. То ей го, дойде Нова година. Искаше ми се поне 1-2 седмици да ходи детето на училище. Никой не събира и информация колко деца са със зелен сертификат.

# 1 982
  • София
Днес тук вали сняг. Ако ако валеше вчера?
И за да съм по темата, за моя шестокласник ни вопъл, ни стон от училището. Нали не е във "важна" година, предполагам ще е както предните - да се оправя...

# 1 983
Всяка една година и всяко едно дете е важно. Аз почнах да пиша до хора и институции. Не че някой ми отговаря де. Ако някой има възможност и контакти да сигнализира де що има европейски институции. Не може така да се продължава. За мен варианта е тестване на всички. Стига с тия ротации и ДО-та и простотии, при положение, че никакви други мерки няма за възрастните.

# 1 984
Днес при нас възникна друг казус. Понеже сме на ротация, тестват се само колегите и непедагогическият персонал. Първи ден - всички отрицателни. Да, ама колегите зададоха въпроса - след като ми е направен тест, нямам ли право на сертификат поне за 48 часа?
Grinning Още нещо да пожелаете, безплатно е да ходите на работа и до там, като искате зелен сертификат като всички останали отивате и си плащате.
Вече нямам никакви търпимост към даскалски претенции.

# 1 985
Утре в 12 часа ще има протест между МС и президентството против пародията с тестовете и условията за ПО. Не е антиваксърски протест тип, нека всичко да е като преди, съвсем принципно. Сподели ми го колега социолог и го споделям и тук за информация. Не е политическо събитие.
За този протест няма ли фейсбук събитие?

# 1 986
Така пък съвсем ми се губи противоепидемичната логика. Малките деца ще получават в някаква степен безопасна среда в клас, а големите не. Малките ли разпространяват повече, или големите?  Всичко вече ми е объркано!

# 1 987
Сутринта в единия сутрешен блок бяха гости Симидчиев и една дама, която не запомних как се казва. Та дамата твърдеше, че вече единственият ефикасен начин е тестове за всички, защото и ваксинираните заразяват,  а и новият вариант не се знае как ще се сработи с ваксините.
При това положение единствения шанс на децата за ПО е тестове.
Така ротация без тестване е напълно безмислена от противоепидемична гледна точка.

# 1 988
Сутринта в единия сутрешен блок бяха гости Симидчиев и една дама, която не запомних как се казва. Та дамата твърдеше, че вече единственият ефикасен начин е тестове за всички, защото и ваксинираните заразяват,  а и новият вариант не се знае как ще се сработи с ваксините.
При това положение единствения шанс на децата за ПО е тестове.
Аз това го писах отдавна.
Трябва да се тестват всички деца, след като ваксинираните заразяват.
Само че има два проблема. Единият: няма тестове. Другият проблем ще го спестя.

Очакваме новини от СМГ, НПМГ...

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 09:29 от Фран

# 1 989
  • София
Така пък съвсем ми се губи противоепидемичната логика. Малките деца ще получават в някаква степен безопасна среда в клас, а големите не. Малките ли разпространяват повече, или големите?  Всичко вече ми е объркано!
Нали малките не носят маски, затова ще ги тестват винаги.

Утре в 12 часа ще има протест между МС и президентството против пародията с тестовете и условията за ПО. Не е антиваксърски протест тип, нека всичко да е като преди, съвсем принципно. Сподели ми го колега социолог и го споделям и тук за информация. Не е политическо събитие.
За този протест няма ли фейсбук събитие?
Нямам представа, не са ми го казали, за да трупам точки в събитие. Просто сподели човекът, силно изнервен вече от всички истории и каза, че отива. Понеже не е нещо активист, камо ли политически, затова и аз казвам тук, пък ако нещо бъркам може и да се изтрие. Не вярвам да се съберат много хора все едно как е анонсирано. Затова и казвах, че е манипулация декларирания постоянно страх от протести, защото тук най-много 20 човека да се съберат, колкото да ги снимат, все едно какъв е повода. Не сме по протестите.

# 1 990
Току що прочетох в една фейбук група, че децата от СМГ тръгват на 1 декември.

# 1 991
  • София
Ще кажем, когато има нещо. Smirk

# 1 992
  • София
Току що прочетох в една фейбук група, че децата от СМГ тръгват на 1 декември.
Да, от утре около 15 - ина паралелки тръгват, а тенденцията е да стават и все повече 🙂
Дано и останалите училища се организират и да тръгнат всички деца.

# 1 993
В СМГ, около 32% от учениците, които имат готовност да се върнат присъствено, имат валиден зелен сертификат (така са посочили в анкетата).

# 1 994
  • София
Здравейте,
моля ви да ми отговорите законно ли е в анкета от училището да бъде изпратен този въпрос:
Съгласни ли сте детето Ви да се върне в присъствена форма на обучение при тестване два пъти седмично с осигурени от Министерствата на здравеопазването и на образованието тестове? (към момента при големите ученици се говори единствено за назални тестове)
Т.е вариант , в който родителите да си платят тестовете несъществува.
Това не ли в противоречие със Заповедта на министъра.
Това е от анкета на НЕГ.
Калко удобно са си го измислили, понеже тестове от министерството знаят, че няма да има, се подсигурават за вечно ДО.

Общи условия

Активация на акаунт