За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 761
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 24 531
Май веднъж и с масло ги правих или може би масло и малко олио, отначало се чудих и аз на олиото но нали са лесни, пробвах ги. Повечето от хората дето ги ядоха изобщо не разбраха че не са нормални масленки, а може би и всичките.
Идеални са ми като бърз и лесен вариант когато ми трябват сладки за почерпка и искам да са домашни, пък това че не били точно еди какво си не ми пречи. И с друго име да бяха, пак толкова щях да ги харесвам Grinning

# 496
  • Мнения: 754
Дайте идея как да приготвя филе хек за дете на 1г+? 🙂 Така чисто на фурна може ли, дали ще е ок? Или на кюфтенца да го направя?

# 497
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
На пара не е ли по-добре?

# 498
  • Мнения: 10 638
Да, масленките се правят и с мас.

# 499
  • Мнения: 5 766
Филе от хек вкъщи обожаваме на фурна с галета Simple Smile става много приятно като текстура, може с някакво сосче отстрани, включително лютеница (ако е позволено за възрастта, разбира се)

# 500
  • Русе
  • Мнения: 6 131
Скрит текст:
Дайте идея как да приготвя филе хек за дете на 1г+? 🙂 Така чисто на фурна може ли, дали ще е ок? Или на кюфтенца да го направя?

Колко точно е голямо детето?
Ако е под 2 г. за предпочитане е да се свари /на пара/, нареже на дребни парчета. Докато е топла да се овкуси и  премеси веднага 60 -70 г риба с една малка бучка /1 ч.л./ краве масло.

Трябва да сте уверена в качеството на рибата и че детето не е склонно към алергични реакции.

Ако ще правите пюре - налейте малко вода и варете до омекване (20-25 минути). Охладете, нарежете на тънко с остър нож (или прекарайте през месомелачка), посолете и оставете да къкри за слаб огън за още 5-10 минути. Отстранете от котлона, след 1-2 минути подправете с бучка масло  веднага (докато маслото не се е разтопило!). Разбъркайте много бързо и старателно, до хомогенност.

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 19:03 от i_peych

# 501
  • Мнения: 2 815
Първия хек, който яде големия беше завит в пергаментова хартия, вътре имаше масло, лимон, малко копър и зеленчуци - мини царевица, чушка и морков, мисля 🤔. Бях си го поръчала в заведение, дребния го нападна като невидял 🙃. Беше на година и 6-7м

# 502
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 235
[ма бейбийз]

Благодаря ви!

# 503
  • Мнения: 5 383
Чуднички са се получили ,skk007.
Скоро и аз ще правя,много ги обичам.

# 504
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 414
Здравейте. Имам около килограм бяло месо от кокошка. Какво мога да направя с него?

# 505
# 506
# 507
  • Мнения: 9 446
Здравейте. Имам около килограм бяло месо от кокошка. Какво мога да направя с него?
https://pep-4o.blogspot.com/2014/10/blog-post_10.html?m=0 пиле по белгийски , или палачинки с пилешко месо

# 508
  • Мнения: 3 859
Бялото месо от кокошка - с него може да се направи руска салата. Става страхотна салата, много по-вкусна от вариантите с разни колбаси! Сварява се месото с малко сол, останалите продукти са си традиционните. Вкъщи само така я правя и всички я обожават, а уж не са фенове на бялото месо.

# 509
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 235
Какво мога да сътворя (утре) със свински котлет (нарязан на пържоли), гъби и... Май нямам друго Sad сирена 2/5/6 вида, картофи и карфиол. ММ ми спретна номер, като ме сюрпризира, че ще имаме гости утре по обяд, а тук на село е недобре зареден магазина, а няма да мога да отида го града.

Общи условия

Активация на акаунт