За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 706
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 670
Донесоха ми този щрудел.

На обратната страна изброени хиляди неща.

Печенето е ясно, но преди това... трябва ли да го размразявам Thinking

# 556
  • In transit
  • Мнения: 14 167
Как да се науча да правя перфектен ориз?
Тук съм написала как се приготвя басмати ориз, тук как се приготвя перфектното ризото с едрозърнест ориз.
Тук съм описала за червения ориз,  и за черния (императорски, Нерон) - тези двата вида ползвам най-често лидълските от делукс серията.

Мама Яси, според мен ако е дълбоко замразен трябва да се остави в хладилника да се отпусне и така да се пече.

# 557
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 525
Примерно за месо с ориз ползвам този ориз:
Скрит текст:

Съотношение ориз вода 1:4. На по-слаба фурна го готвя. Винаги ми се получава.

За ориз със зеленчуци ползвам басмати. Варя го както е посочено на опаковката. Отделно задушавам/запържвам зеленчуци, да останат по-хрупкави. Смесвам ги с готовия ориз. Не ги готвя заедно.

# 558
  • Пловдив
  • Мнения: 44 131
Амиии ориз, обикновен ориз като в столова, напр. Simple Smile не ми се получава и това е...

# 559
  • Мнения: 15 044
Мама Яси, преди време беше намален драстично и купих четири пакета. Слагах го веднага, не чаках да се отпусне, екстра си беше изпечен. Ние не бяхме очаровани от вкуса, дано на вас ви хареса.

# 560
  • Мнения: 1 464
Препоръчайте ми шоколадова торта с шоколадов  крем!

# 561
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Продължавам си с питанките -тестото за пица може ли да се ползва и за друго? Мекици?

# 562
# 563
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Замразените тестени продукти не се размразяват преди печене.

.

# 564
  • Мнения: 5 761
С тесто за пица правим пълнени бао бънс на пара. Прекалено ми е ценно, че да го пържа Grinning

# 565
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 670
Мама Яси, преди време беше намален драстично и купих четири пакета. Слагах го веднага, не чаках да се отпусне, екстра си беше изпечен. Ние не бяхме очаровани от вкуса, дано на вас ви хареса.

Донесе го съседката на задушница/и тя не знаела как е на вкус/, бутнах го във фризера и го забравих.

 На 5-6 езика са написани съставките/голям износ в чужбина/, а да напишат как да се изпече - няма Rage Ще го изядем, но явно няма да се засиля да си го купя.

# 566
  • In transit
  • Мнения: 14 167
Препоръчайте ми шоколадова торта с шоколадов  крем!

Торта Мюнхен, изцяло шоколадова и прекрасна!

# 567
  • Мнения: 24 519
Продължавам си с питанките -тестото за пица може ли да се ползва и за друго? Мекици?
Мекици или пърленки евентуално.
Някои го ползват и за закуски от сорта на кашкавалки, кренвирши и прочие пъхат из тях, но не са толкова вкусни както с тесто за закуски. За спасяване на положението стават де, но то си е просто хлебно тесто, а закуските са по-хубави с по-богат състав на тестото.

# 568
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Аз бих казала - гюзлеме, банички на тиган, пърленки или тортили с тестото за пица. 
Мекиците също си искат повече. Simple Smile

# 569
  • Мнения: 15 044
Препоръчайте ми шоколадова торта с шоколадов  крем!

Страхотна торта!
https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

Общи условия

Активация на акаунт