За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 706
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • там където има винаги вятър
Донесоха ми този щрудел.

На обратната страна изброени хиляди неща.

Печенето е ясно, но преди това... трябва ли да го размразявам Thinking

# 556
  • In transit
Как да се науча да правя перфектен ориз?
Тук съм написала как се приготвя басмати ориз, тук как се приготвя перфектното ризото с едрозърнест ориз.
Тук съм описала за червения ориз,  и за черния (императорски, Нерон) - тези двата вида ползвам най-често лидълските от делукс серията.

Мама Яси, според мен ако е дълбоко замразен трябва да се остави в хладилника да се отпусне и така да се пече.

# 557
  • Далечният изток
Примерно за месо с ориз ползвам този ориз:
Скрит текст:

Съотношение ориз вода 1:4. На по-слаба фурна го готвя. Винаги ми се получава.

За ориз със зеленчуци ползвам басмати. Варя го както е посочено на опаковката. Отделно задушавам/запържвам зеленчуци, да останат по-хрупкави. Смесвам ги с готовия ориз. Не ги готвя заедно.

# 558
  • Пловдив
Амиии ориз, обикновен ориз като в столова, напр. Simple Smile не ми се получава и това е...

# 559
Мама Яси, преди време беше намален драстично и купих четири пакета. Слагах го веднага, не чаках да се отпусне, екстра си беше изпечен. Ние не бяхме очаровани от вкуса, дано на вас ви хареса.

# 560
Препоръчайте ми шоколадова торта с шоколадов  крем!

# 561
  • Точно където трябва
Продължавам си с питанките -тестото за пица може ли да се ползва и за друго? Мекици?

# 562
# 563
  • Sofia
Замразените тестени продукти не се размразяват преди печене.

.

# 564
С тесто за пица правим пълнени бао бънс на пара. Прекалено ми е ценно, че да го пържа Grinning

# 565
  • там където има винаги вятър
Мама Яси, преди време беше намален драстично и купих четири пакета. Слагах го веднага, не чаках да се отпусне, екстра си беше изпечен. Ние не бяхме очаровани от вкуса, дано на вас ви хареса.

Донесе го съседката на задушница/и тя не знаела как е на вкус/, бутнах го във фризера и го забравих.

На 5-6 езика са написани съставките/голям износ в чужбина/, а да напишат как да се изпече - няма Rage Ще го изядем, но явно няма да се засиля да си го купя.

# 566
  • In transit

Торта Мюнхен, изцяло шоколадова и прекрасна!

# 567
Продължавам си с питанките -тестото за пица може ли да се ползва и за друго? Мекици?
Мекици или пърленки евентуално.
Някои го ползват и за закуски от сорта на кашкавалки, кренвирши и прочие пъхат из тях, но не са толкова вкусни както с тесто за закуски. За спасяване на положението стават де, но то си е просто хлебно тесто, а закуските са по-хубави с по-богат състав на тестото.

# 568
  • Sofia
Аз бих казала - гюзлеме, банички на тиган, пърленки или тортили с тестото за пица. 
Мекиците също си искат повече. Simple Smile

# 569

Страхотна торта!
https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

Общи условия

Активация на акаунт