Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 19 721
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз предлагам вода от както е навършил месец. Някой път пие с охота, друг път категорично отказва. Откакто хапва обедно пюре съм много настоятелна, но още не е минал 100 мл за денонощие. Без него едвам успявам да ида само на лекар и ако се наложи да чакам и стане време за хранене в къщи е страшно.
От скоро и аз бебенося, но на този етап само по един час в къщи. Нямам търпение тази седмица да излезем навън.
Daaaamyamama, ако раницата е подходящата за теб, не трябва за 20 минути да ти натежи. Може да не си я настроила правилно или просто да не е твоя модел. Опитните дами съветват да се променят коланите - някои да се отпуснат, други стегнат, за да се разпредели по друг начин тежестта. Т.е. да не се усеща, че тежи.
При 150 грама обедно пюре ли се включва и СЗ?

# 616
За излизането излизам. За малко и рядко, но пак е нещо. 😄 Баща му като е вкъщи го оставям, гледат се чудесно. Започнах тренировки, маникюр, косата някога си правя или кафе с приятелка..
Но в общи линии, ако е хубаво времето сме заедно някъде тримата. Имаме планове да ходим и на Спа, но изчакваме да се стопли.
Та, в тази връзка има ли бебчета, които вече са били? Как им понесе басейна и т.н? Мен ме притеснява нещо да не се обрине.. и разболее естествено, но се старая да не мисля в тази посока.

Иначе аз предлагам вода и от неразливаща чаша, има случаи схване начина на пиене, но после забравя и само се нерви, че нищо не пуска 😄

Колкото до бебеносенето - най-много 2 ч. съм го носила. По принцип раницата ми добре разпределя тежестта, къде по-бива от носенето на ръце, но и моето е едни 8 кила и в един момент ми натежава, уморявам се да вървя и т.н.
Но ми е незаменима, ако искам да свърша набързо някоя задачка или детето мрънка да го взема. В началото бях много скептична, че изобщо ще успея да го нося, а то взе, че му хареса.
Якета за бебеносене съм засичала да продават по бебешките групи, от лидълските, такова имам и аз.

# 617
Рядко ми се случва да изляза сама, и ако се случи почти винаги е свързано с някоя задача. Научих я от гърда да яде и гледам между храненията й да изляза. Онзи ден баща и трябваше да я храни с пюре, и познайте от него не иска. Втори път го прави този номер, а когато аз и давам няма проблеми.
  Вода редовни има, но просто така. Предлагам, мнооого рядко пие, повече дъвчене биберона.
  По колко пюре изяждат вашите бебоци? На обяд изяжда 150- 160 и после суче около 5 мин.

# 618
  • Wonderland
Привет и от нас,момичета Blush
При мен излизането се случва много рядко веднъж в месеца на фризьор. Бебока реве и е неспокоен и при баща си и при брат си за мен и не признава нищо, не успяват да се приспят дори без мен. Но в крайна сметка сега имат нужда децата от нас и съм се примирила. Иначе с количката и с други няколко бебета излизаме ежедневно на разходки,стига времето да позволява. Започнахме доста често да се бебеносим и съм много доволна, и той също е щастлив и му харесва много. Почти винаги заспива в раницата.
Вода не пие, но предлагам чайове и тях ги пие. По 100- 120 мл на ден,но понякога и по 50мл, различно е.
Тази седмица започнах с пилешкото,предната вкарах жълтък. Засега си хапва и няма проблем. СЗ редувам каша един ден,на другия плодово пюре и безглутенови 1-2  бисквитки. Хапва пюре или каша по около 150-160 гр, но млякото значително го намали последната една седмица на 90-100-120 мл предполагам заради зъбките. Всичко слага в устата и се нервира много понякога.
За отчет сме 70 см и тежим 8500 гр. - вчера направихме 6 месеца. Blush
Оу, и миналата седмица оправихме мъжкият атрибут при уролог. Прекрасен човек и лекар,много съм доволна! Имахме проблем и с баткото и него го реши човека! Олекна ми много!
Другата седмица сме при Фурлакис да видим какво ще каже.

# 619
Ще поразчовъркам настройките на раничката, щом вие издържате по 2 часа, значи или аз съм много кекава или нещо не е окей 😅

Мира, ние ходихме на спа, когато беше на 2 месеца, но тогава ме беше шубе да го вкарам в басейна. Миналият месец се осмелихме и го топнахме за 20-Тина Мин  и доста се изкефи. Ползвахме и едно поясче с дупки за крачетата (от декатлон) и се чувстваше сигурен. Слава Богу не се е обривал или нещо. Само пътят ни до там беше 3-4 часа и беше ад 😔 дано лятото да е по-търпелив за моренцето.

Което ми напомня, вие сменихте ли вече столчетата за кола? И, на какво се спряхте?

Цвети, супер мерки си имате 😊 можеш ли да споделиш кой е урологът. Ние правим нещо, но педиатърката е супер лаконична и искам да го види и специалист.

И аз давам по 150-160 мл. пюре на обяд. След половин-един час, когато му се доспи суче все едно не е ял 😒 Днес дадох СЗ оризова каша с малко ябълка на пара, но към 70-80 мл. и ще увеличавам количеството в следващите няколко дни.
Вашите мъници тръцкат ли повече откакто почнахте твърдата храна?

# 620
Пръцка, но зависи от плода или зеленчука. От кашите също е възможно.
Ние взехме още преди 3 месеца столче на Britax, мисля че струва около 1200лв. за ориентир на модела, че не го знам. И тъй като се води и за новородено, а явно не точно, трябваше да купим подложка. Но реших направи нова кошница и още сме с нея. Мисля до към 7ми месец да сме с нея, тъй като със столчето за кола не може да го пренасяш. А сега е доста удобно това пренасяне с кошницата.
Аз не знам колко давам на обяд, но към 150-130 на око. Месо не съм давала, жълтък педи каза в 7ми месец. Яде иначе всичко, дори и да не му харесва.
Имам въпрос - как спят вашите бебета вечер - по гръб, настрани? Възглавница вече слагате ли и каква. Нещо си мисля, че на моят не му е удобно. Спи по гръб, но през деня се обръща настрани понякога. Опасното тук е, че по някое време пада напред и е по корем. Съответно се събужда. Заспива без люшкане на ръце, само ако спим двамата. Ама аз чакам да заспи, да свърша нещо и не ми е вариант.
А и вечер проревява и като чуе гласа ми пак заспива. Това ме измъчва, усещам че съм стресирана от това и само чакам да прореве и го мисля.

# 621
А минерален или обикновен беше басейна?

Нашето столче е Cybex Sirona i-size. Също се води от новородено, но едва сега започна да седи една идея по-удобно в него. В началото ползвахме кошница, защото и двете положения на коша бяха във сравнително изправено положение.
Иначе повече от час,час и половина не сме пътували с малчо. Предизвикателство е все още... за нервната ми система. 😄

# 622
  • Wonderland
Daaaamyamama , благодаря ти! Hug Доктор Маки в болница Надежда. Понеже ходихме 3 дни подред, за да ги маже двамата ми хубосници и 4тия ден се падаше събота, доктор Маки си даде телефона и каза ако не успеем да се справим да му се обадим и ще отидем у тях за да ги намаже. Уникален Лекар и Човек! С две ръце съм като препоръка! Рядко се срещат такива вече за съжаление! Има и подход към децата,което също е важно поне за мен! Нашата педиатърка попита веднъж дали искам помощ,но аз й казах че ще отидем при уролог и по спокойна ще съм да не пипа.
И моят мъник пръцка в зависимост от зеленчуците. Доста пръцкане имахме от карфиола и го давам в малки количества с други зеленчуци.
Нашият стол е за новородено към количката беше в комплект,а тя е cam taski sport. С големият бяхме с maxi cosi също бях доволна. Но повече от час не сме пътували никъде засега.
За спането от известно време сам се обръща по корем и много ме е страх, и съм непрекъснато под напрежение. Възгланица още сме с антирефлуксната,въпреки че вече не връща мляко. Може би трябва да я махна....? Ще попитам и ортопеда другата седмица за мнение.

# 623
tzveteto89 сподели моля после как е минало при Фурлакис. Аз ще ходя с детето,но чак април месец,за да има шест месеца.
Днес много се изненадах, защото ми отказа морков. Яде много малко ,около 50 гр. А очаквах,че ще яде с кеф Grinning
Утре ще пробвам пъщарнак да видим как ще е.
Вие след колко време заместихте обяда изцяло с пюре? Аз започнах преди седмица и до сега повече от 100-110 гр. не е изяждал и съответно после давам мляко.

# 624
  • САЩ
Аз доколко разбрах няма значение по колко ядат, млякото си им е основно, не го намаляйте и не ги насилвайте да хапват. Сега е важно да опитат различни вкусове и опознаят храната. Ние сега сме на 5++, ще захранвам чак на 6 навършени. Калина си спи по корем, слагаме я на гръб, но тя се върти във всички посоки, няма проблем. Отначало и нас ни беше страх и ходехме да проверяваме дали диша. Но ние слушаме препоръките да няма никакви възглавници, играчки или завивки в леглото и до навършване на годинка, единствено тя е в леглото в чувалче, така няма начин да се задуши.

# 625
Мира, минерален беше. Съответно топъл в и целия хотел беше топло.

На нас Фурлакис на първичния преглед ни препоръча възглавничка, тъй като заключи, че е кривоглавчо (ние не го забелязваме), та взехме една ортопедична от него. Слагам му я, когато го наблюдавам. Иначе ние предимно спим гушнати, сетете се колко спя 🤪 голям ми е глезамчо, протяга само ръчички, за да го гушвам.
Сега на 6 м. ни показа упражнения за ахилеса и какви обувчици да вземем. Важното е да са с мека подметка, той показа спортни маратонки. Питах и каза, че не е нужно да са специално ортопедични за 150 кинта 😖

Цвети, благодаря за препоръката. Ще запишем час и ние.

Момичета, и преди бях повдигнала въпроса, вие смятате ли да се връщате на работа след първата годинка? Чувам, че за частните в София трябва да се “резервира” място 🥺

# 626
Не мисля да се връщам на работа. Мидля да съм бременна 😄😄😄 в Хаайвазов нишо не ни казаха повече от това, че ставите му са ок. Тъпо.

# 627
  • София
Вярно ли е, че Фурлакис работи вече само в мола? Не приема пациенти в болницата?

Не съм си променила мнението от преди няколко месеца и няма да се връщам на работа.
Какво значи да се резервира място? Мпже би зависи от квартала и от самото ОДЗ. Точно под прозорците ни, в бившето междублоково пространство от септември имаме частна ясла и градина. Започнаха с 5 деца. В момента имат около 10. От ходещи бебета до 5-6 годишни. На двора всички са заедно. Не мисля, че е точно тук е голям наплива.

# 628
  • Wonderland
Ще споделя после за Фурлакис,няма проблем. Hug
Аз когато записвах онлайн час през платформата само за мола ми даваше. Това беше преди 2 месеца някъде.
За работа и аз не мисля да започвам поне до 2 г. със сигурност,може и до 3г. зависи.
Момичета, някои от вас ходиха ли на преглед при нефролог и къде?

# 629
tzveteto89, аз водих Божидар два пъти при Татяна Цанова. Доволна съм, обяснява разбрано.

Общи условия

Активация на акаунт