Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 19 662
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За 3 седмици пюре, още не е започнал да яде по 100. Всеки ден в различно настроение го хващам - 40, 50, 70, пак 40, после 80... Някои дни си го дояжда със следващото хранене.

# 646
Днес купих био зеленчуци и сготвих спанак, сладък картоф и много малко пащърнак. Много му хареса! Изядя 150мл. с постоянно отваряне на устата.
За следобедна закуска каша или каша с плод. Само плод давам също, защото се запича.

# 647
Петя, доста добре звучи. И аз ще пробвам комбинацията, че спанак не съм предложила още. А за нас често правя лазаня със спанак.

След като достигнахме количество от 150 гр и минаха 3 седмици и предложих всички зеленчуци ( за 4-6 м)  , почнах и със СЗ от понеделник, като  все още давам 80-100 гр плод + оризова каша на Блевит с бифидус, за да не претоваря стомахчето, пък и той суче и между храненията и ме е страх да не го прехранвам. Но моят отваря уста и може и още да изяде 🤷🏻♀ Предлагай и колкото изяде, после дохранвай. Аз бих ти предложила да направиш дву- или трикомпонентни, за да видиш, дали ще изяде по-голямо количество на обяд.

# 648
  • au bout du monde
Момичета, на всички ли бебчетата изяждат по 100 гр и нагоре.
Моята бебка със зор последно 60,70 грама и се чудя дали да предлагам и плодово вече.
Кога предложихте плодовите и кашите? И за СЗ нали

Моето яде по 60гр.

# 649
  • САЩ
Писах и в септемврийската група, още са мънички и няма значение по колко изяждат, въобще не го мислете. Сега е важно да се запознаят с различните вкусове, миризми, да се научат да се хранят. Дайте им да пипнат, да се омажат, дайте им време. Не е нужно да ги тъпчем, кърмата или АМ не намаляйте. Успех!
Извинявам се, мислех че съм пиша в октомврийската. Тези дни само върху мен спи а и през нощта си буди, вече не знам къде се намирам.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 21:11 от Flying_HiGh

# 650
Здравейте, мами!

Искам да ви помоля да споделите режима на хранене на вашите бебоци.
Моят младеж е доста неспокоен и не мога вече да си обясня какво го мъчи. Рев, рев. Като го хвана на ръце и го изправя да си маха с крачета и да стъпва почва да се смее 🤪

Нашият режим е приблизително:

6-7ч - кърмене
9-10 ч. - кърмене
12-13 ч. - 150 г зеленчуково пюре (вчера сложих няколко късчета пилешко)
14-15 ч. - кърмене
17ч. - 120 г плод или плод и каша
20ч. - кърмене
23 ч. - кърмене
1 ч - кърмене
4 ч - кърмене

Понякога си мисля, че го прехранвам, ама той си ми е лакомниче ☺

Цвети, ние бяхме при д-р Макки и свършихме работата с атрибута, олекна ми доста 😅

# 651
Щом му се яде, няма да го спираш. Той знае колко да суче. Явно си му е достатъчно.
Ние имаме 5 хранения. 7-8ч Ам, обяд зеленчуково пюре 150мл. някъде, следобедна каша с плод или плод, 5-6ч.Ам, 8-9ч. Ам. Но тези дни заспива късно към 10 и нещо. Превъзбуждам го вечер, че баща му е в къщи и го държа буден да се измори уж, за да спи.
Боровинки могабли вече да давам? Изчерпах се, откъм лесните първи продукти.

# 652
  • Wonderland
Daaaamyamama , радвам се, че сте свършили работа и най- вече,че ти е олекнало! Hug Аз по същият начин се чувствах с едно облекчение вече.
По въпроса с режима ние също откакто предната седмица се появиха бисгри секрети,без нищо друго.... и не спираше да си бута ръцете и играчките в устата намали яденето,но не и броя на храненията.
6-7 ч. АМ 90-100
9-10ч АМ 90-120
12-13 ч 150 зеленчуково пюре с 1/4 жълтък или месно( пилешко засега съм въвела само)
15-16ч 150 каша с плодово или плодово пюре с 2 безглутенови разтворими бисквитки
18-19 ч 130 АМ
21-22 ч 90 - 100 АМ
2- 3 ч. 60-90-120 АМ
Горе долу така се храним +- мл на АМ, но смятам,че всичко се дължи на зъбите и намаляването на млякото и раздразнението на моменти. Взела съм и го мажа с хомеопатичен гел за зъбките и евентуално при сериозно раздразнение и рев калгел, но него съм го ползвала точно 2 пъти,защото е с лидокаин и го избягвам. Долният венец му е леко подут, но кога ще излязат....

# 653
  • София
Цвети, Петя, минахте ли на АМ номер 2? Смесвахте ли с номер 1 или рязко го сменихте?

# 654
  • Wonderland
a.n.d.r.e , минахме ние, но постепенно ни посъветва педиатърката. Почнах от 1 лъжичка от 2-ката и така за около 4 дни я въведох напълно и успях и да си израходя 1-чката.

# 655
  • София
Благодаря! Бяхме на консултация и забравих да попитам...

# 656
Скоро моята госпожица имаше един доста мрънка период, около седмица продължи. Става всеки ден по различно време и за това часовете и за хранене са различни. Има 5 кърмене за деня и на обяд яде зеленчуково пюре и в повечето случай след това и суче.

# 657
Мерси, че споделихте, момичета 😊

Петя, не знам, дали не е рано за боровинки. Нали имат ципички, може да дразнят стомахчето. Поне аз така си го обяснявам, но може и да греша.

Аз от плодовете съм давала само банан и ябълка, та няма много разнообразие детето. Ще въведа и круша, но трябва да си довъведа пилешкото, че ще го давам 3 пъти с увеличаване през ден. А имам и био авокадо купено, което не знам кога ще успея да дам. Искам да въведа и просо и елда, ама кога, братче, то трябва да е по няколко дни и с паузи 🤪 жълтък преди 7 месец няма да смогна да дам. Вече ще имаме поне и резултатите от кръвните изследвания.

Чил си беше само на мляко 😂

# 658
Бери плодовете, към които спадат и боровинките, се водят за алергени. Аз не бих дала към момента. Да не говорим, че изобщо не са в сезон. Изчакай до лятото, когато и децата ще са по-големи.

# 659
Момичета може ли да се появят колики при захранване започнало преди две седмици? Днес , Божидар така реве,че думи нямам... Навежда ме на мисълта,че са колики,защото заспа гушнат в мен с коремче,което не го е правил от бебе.
Ако имате опит споделете как сте се справили. Капки ли да купим, имам останало малко от пробиотика - Пандата , мисля да започна да го давам пак.

Общи условия

Активация на акаунт