Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 19 813
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, мами, как сте?

Съчувствам на тези от вас с продължителния цикъл и се надявам да е просто част от веселбата след раждането, а не нещо сериозно. Аз кърмя и ми дойде два пъти вече, като имах сериозно закъснение втория път.

Вчера се хвалих, че малкият два дни поред изяде 120-150 мл. и не съм дохранвала, но днес се мусеше 😒 явно сладък картоф с морков много му харесва и си хапва с желание. Днес му правих морков и пащърнак и не хапна повече от 5 лъжички.
От чист картоф и чисто броколи също много се мръщи. Като цяло дори и със сладък картоф не хапва много 🤣 утре мисля да предложа пащърнак със сладък картоф. После мисля да премина на плодове, тъй като превъртях зеленчуците, които са препоръчителни за 6 месеца. Как приготвяте плодовете? Мисля да пробвам на пара първия път и след това свежи.
Смесвате ли плодове със зеленчуци? Примерно морков и ябълка?

Вие какво правите на вашите бебоци? Приемам идеи за комбинации 😊

# 601
Аз смесвам всичко възможно от въведените като гледам да разнообразявам максимално. Засега сме въвели само зеленчуци, другата седмица започвам с плодовете. Сигурно ще смесвам морков и ябълка, тиква и нещо друго, както дойде. Вчера дадох оризова каша и много ѝ хареса, днес пак ще дам. За момента харесва всичко и яде с желание, освен броколи. Голямо мусене беше, но за два дни изяде цялото бурканче (смесено с друго) и засега мисля да не повтарям. Може би по-натам ще взема някакво меню с броколи, може като е смесено с ориз и месо повече да ѝ хареса.

Аз цикъл си имам от края на октомври (родих в началото на септември). В началото беше на по-голям интервал и постепенно се скъсява и се надявам скоро да се върне на 28 дни както си беше. Тъкмо тия дни го чакам пак.

# 602
Плодовете първоначално преминали термична обработка, на пара примерно. Аз сурови по-рано от 9м. не мисля да давам.

# 603
Здравейте мами, не съм се включвала тук от преди раждането, следя фейсбук групата. При нас захранването върви добре. Правя само домашни пюрета, не съм фен на купешките, ще купувам само при въвеждането на месните, защото например заешко не готвя. От зеленчуците съм въвела картоф, морков, сладък картоф, тиквичка, тиква. Обожава всичко, в което има сладък картоф 😅. За кашите съм 50/50, взех оризова, но не я давам чиста, а добавям по-няколко лъжички към пюрето, че иначе само с пюре издържа едвам 2 часа 🤣. Вчера към пюрето от тиква добавих и няколко лъжици сварена круша. Мъжо е взел и бананова каша, в магазина казали, че тази най се купува, като прочетох съдържанието ми стана ясно защо! Следващия плод или зеленчук незнам какво се води мисля да е авокадо. Четох, че се дава сурово, вие давали ли сте досега?

# 604
  • София
А как се справяте със запека след тия картофи и моркови. При нас е много тежко положението. Тиквата и пащърнака не го оправят.

# 605
А как се справяте със запека след тия картофи и моркови. При нас е много тежко положението. Тиквата и пащърнака не го оправят.
Пробиотик само ми идва наум
Аз например не слагам 2 запичащи за пюре на пара, примерно картоф с тиквичка, морков с тиква и така
И аз не купувам готови пюрета, правя ги, но засега за близо 10 дни успех повече от 20тина грама нямам...

# 606
Моето момче от както започнахме кашите взе да се позапича. Ака ама едни спластени.... Иначе гледам много каша да не давам. Редувам с чиста порция плодово пюре. И да само с зеленчуци и плодове бързо огладнява. Днес давах сливи, умря от кеф. На кашите много се кефи. Зеленчуците хапва, дори и да не му харесва толкова.
За комбинации слагам пъщарнак с броколи и тиквички. Чист червен картоф без нищо, морковите с картофи, пъщърнак. Карфиол може и с пъщарнак, картоф, моркови. Гледам да има нещо сладко към гадните зеленчуци. И гледам да мина всички преди да използвам повторно даден зеленчук. Общо взето смесвам 2 пюрета основно. Правих му домашна тиква с ябълка и много му хареса. Авокадо ще давам и аз. Банан и авокадо мисля да смесвам. Имам още 2 плода да завърша основните и ще пробвам. Мисля към 6.5 м. да включа месото. Имам заешко, няма да давам нищо от буркан като заготовка.
Споделям за сладък чист картоф намерих  на Бабибио. Да ви кажа, очарована съм. И описанието им ми харесва като състав. Пюрето е по-гъсто от стандартните. Май ще се отказвам от Гербер. Много блудкави са. Някои пюрета на хип също не ми харесват, особено като имат оризови нищесте, царевични и захари. Тях не ги давам, ще ги подаря на някои. А и спанак мисля да дам малко првди 7ми месец. Няма за къде да го бавя. Червена чушка мисля в 7мия. Взела съм на бабибио някакъв плод беше ябълка ли... с кестени. Интересни комбинации правят.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 22:30 от Петя Танева 604618

# 607
  • au bout du monde
Пиши после какво е казал лекарят. На мен ми дойде първи цикъл на 20.01, спря ми на 05.02, на 10.02 пак ми дойде, спря на 23.02 и на 01.03 пак ми дойде и още ми тече

Изписа дуфастон.  Ако не спре до няколко дни ще мина на по-силно лекарство. Ако не се повлияе може и кюртаж да се наложи. Каза да пия желязо, калций и витамин Ц. Та чакам сега какво ще стане.

# 608
  • до най-прекрасния мъж
Пиши после какво е казал лекарят. На мен ми дойде първи цикъл на 20.01, спря ми на 05.02, на 10.02 пак ми дойде, спря на 23.02 и на 01.03 пак ми дойде и още ми тече

Изписа дуфастон.  Ако не спре до няколко дни ще мина на по-силно лекарство. Ако не се повлияе може и кюртаж да се наложи. Каза да пия желязо, калций и витамин Ц. Та чакам сега какво ще стане.
При мен спря преди 2 дни, като този път беше много слаб. Ще ида и аз на лекар скоро. Благодаря ти за обратната връзка.

# 609
  • au bout du monde
Утре пак съм на лекар. Минах на друго лекарство, защото все още не спира. Още малко месец ще стане. Вече се чувствам мн уморена и отпаднала. Не искам да се стига до кюретаж 😪

# 610
Стискам палци да не се наложи кюретаж 😌 сигурно си гроги от това продължително кървене. Ти май си и с породени. Съчувствам ти, голям борец си!

Как се движите със захранването? Ние заместихме обяда и от утре ще вкарам и СЗ. Въведохте ли вече месо? Аз тази седмица ще почвам пилешко през ден. Мисля да купя пилешки гърди. Количеството е минимално, но ще сготвя и за нас с таткото. Засега имам мерак да му готвя, ама ще видим колко ще продължи.
Дадох му днес да смуче ябълка през биберон-мрежичка и се изкефи.

Бяхме на ортопед в петък при Фурлакис и каза, че всичко е наред и ще пролази скоро. Случи се, че пролази още вечерта след прегледа 😅 малко е като охлювче още, но вече осъзнава как става.

Някой мина ли вече изследванията сега на 6м.?

Хайде да се затопля времето и вече да стават по-дълги разходките 😊

Поздрави на бебоците 🤩

# 611
Аз още не съм започнала да захранвам, ще бъде в края на седмицата като навърши 6 м.
Много се изкушавам да предложа и парчета храна, но ще видим. Вода например от шише с биберон не иска да пие, а когато му дам от обикновена чаша пие.
Аз след зеленчуци ще дам месо или жълтък, плодовете най-накрая.
Кръвните изследвания ще правим също тази седмица. Предполагам контролните прегледи при лекарите ще са април.

Моето бебе се върти само частично (не е почнал на 360° още) опитва се да се избутва и върти с крачета, прави едни много смешни движения като червейче.
Яде си крака, ръце - каквото има. Обича да се гледа в огледалото (син на майка си 😄) и да пърди с уста. 🤭🤭🤭😇
Вече активно се бебеносим, много съм доволна в това отношение.

# 612
Аз преди 2 дни прдложих парчета зеленчуци.. Мачка ги, смука ги, каквото хапна изплю, все пак в памперса имаше тук там някое цветче от броколи😀 смятам тези дни вече да започна същинското захранване, след 2 дни прави 6м.
От шише с биберон не пие, от чашка му е много интересно,плюнчи се на чашата, каквото влезе в устата го изплюва😀 днес му извадих шишето с накрайника да видим кога ще започне да пие. Естествено като види шишето го иска, защото му е много интересно.
Времето му в къщи минава предимно на пода, но като цяло го домързява доста😀 Лежи сипо гръб, лапа крака и ръце, но много рядко се обръща. Иначе като е по корем надига дупето, но още е далеч от пълзене😀

# 613
Моят калоазанко пие вода от шише, но после я плюе 😒 взех му една преходна чашка, но само я дъвче и нищо повече 🤷🏻♀ Успокоява ме фактът, че още суче стабилно и си набавя количеството течности, но сега с вкарването на СЗ трябва по-напористо да предлагам вода.

Мира, супер за бебеносенето. Успяваш ли за по-дълъг период да се бебеносите навън.  Аз оня ден ходих до пазара с него, но от колата се бебеносим, защото е 8+кг и по-дълго от 15-20 Мин не издържам. Досвидя ми се да купувам яке за бебеносене и съм с на таткото якето и съм страшен клоши 😩

Момичета, вие успявате ли да излизате някъде без бебоците?

# 614
Аз не настоявам за вода, кърмя на поискване, което често е над 6 7 пъти на ден😀 отделно от опита ми с баткото знам, че лятото стане ли по-топло сам ще започне да си търси вода.
Аз успявам да изляза единствено на маникюр веднъж месечно за 2 часа. Първо, че малкия не иска да пие кърма от биберон, второ, че таткото ни го няма по няколко месеца, а разчитам на 98% той да го гледа...

Общи условия

Активация на акаунт