Хитринки за всякакъв случай

  • 75 347
  • 363
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 5 289
От време на време (когато се сетя) при готвене отделям малко от нарязаните зеленчуци (чушки, моркови, целина, абе каквото съм си играла да кълцам) и слагам в камерата. После не ми се налага да пазарувам отделно всичкия зарзават за една супа, а и други ястия се разнообразяват така.
За същата цел си купувам замразен зеленчуков микс за готвене,вътре има кво ли не-картофи,моркови,броколи,карфиол,чушки и т.н.,нарязани  са на ситни кубчета.Спестявам си купуването на 5 кг различни зеленчуци+беленето им+миенето им+рязането им. Grinning

А като варя боб пускам вътре една вилица и лъжица,за да се свари по бързо. Grinning

# 121
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 144
А като варя боб пускам вътре една вилица и лъжица,за да се свари по бързо. Grinning

Това за пръв път го чувам, ше пробвам някой път, стига да не забравя...

И от мен нещо- ако разлеете червено вино, попийте и полейте петното с бяло вино  Laughing Не остават никакви следи от злополуката.
Изпробвано е нееднократно.

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 09:59 от Umma

# 122
  • Сливен
  • Мнения: 390
Цитат
MechoPuh моля да обясниш за никотина.Не ми стана ясно каква е тази жълта течност по пепелника   Аз нали не пуша....,но за херпесите съм номер едно.Тези "гадини" много ме обичат   Затова,ако може поясни за такива неуки като мен 

За херпесите аз ползвам лимон. Като усетя, че започва да засърбява(още преди да е избил) започвам упорито да търкам мястото с резен лимон. Така през 10тина минути като се сетя. И витамин Ц вземам в по-големи дози. Обикновено успявам да го увладея.

# 123
  • Мнения: 3 326
За херпес - може да не е от цигара, хартия навита на фунийка се изправя на една чинийка и се пали, като изгори остава жълто нещо което се намазва на херпеса - но много е неприятно, за деца няма да го издържат.
Това сигурно не е новост, но понеже си падам малко домашен майстор, не изхвърлям уред бе за му сваля всички пластинки, винтчета, щепсели и др. такива, също след домашните ремонти събирам останалите винтове и дребосъци и си ги държа в метална кутия в шкафа, като ми се наложи нещо спешно да се поправи, си взимам "резервна част" от запасите. Същото важи и за кабели и тръби - те са в мазето но понякога ти трябва 10 см. А тръбите с подходяща обвивка стават за подпорка на растения.
Ластичетата от магданоза и копъра прибирам в цветна чашка която ми седи на плота и с тях захващам пликовете за фризер, пакетчета с подправки и др.
От долната страна на кухненския шкаф ( горния ) с кукички съм нависила от големите купи- чаши които много ползвам, така не заемат място в шкафовете и са ми непрекъснато под ръка за супи, застройки, сокчета и др.
Старите четки за зъби ползвам за премахване на засъхнала кал, чистене на фуги, боядисване на косата и т.н. (не една и съща разбира се)
Кутии от натурален сок с капачки пълня с мляко, бульон или друга течност и замразявам във фризера - по лесно се редят и не заемат толкова място а и не се търкалят.
Парчето стар хляб слагам в пликче и замразявам винаги ще дотрябва за кюфтета.
Е, може и нищо ново да не ви казах , но тези въведения съм ги открила сама и ме улесняват много, ако се сетя за друго пак ще пиша.

# 124
За да не люти лука, просто се държи в устата хапка хляб-много е лесно и помага.
Като правя картофени кюфтета не ги пържа, а ги пека в голяма тава във фурната. Стават пак толкова вкусни, а е бързо и по-здравословно. Така правя и месните кюфтаци.
За изгорено - веднага се намазва със сапун или разрязан картоф-знам го от лекар и е опитано.
За да не мирише от каналите-изливам гел белина вътре.
Ако ми остане месен булъон го замразявам във формички за лед и го ползвам за ориз.
За петна ползвам домашен сапун или веро.
Ако замирише хладилника го мия с прах за пране.

# 125
  • 2 етажа над тавана
  • Мнения: 1 844
Чудесна тема Hug

Ето и от мен 2 хитринки:
1. Ако мирише в стаята от пушека на цигарите вечерта хубаво напявам парче памук с оцет и го слагам отгоре на секцията, затварям вратата на стаята и на сутринта не мирише. Е, това не ви спестява проветряването, но върши работа при липсата на ароматизатор.
2. Страхотна тор за рози са корите от банани - изпробвано е и розите се скъсаха да цъфтят.

Като се сетя друго пак ще пиша Grinning

# 126
  • София
  • Мнения: 9 904
Ами,че вие повечето използвани от мен хитринки сте ги написали и аз не се сещам какво да добавя   newsm78 Поне се записвам в темата .

ПП.Umma за теб ще има подарък щом си слушала  Laughing

# 127
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 144

ПП.Umma за теб ще има подарък щом си слушала  Laughing


Чакам те... под елхата...  Mr. Green

# 128
  • Мнения: 9 095
това с бананите със сигурност ще го пробвам, да видим какво ще се получи  bouquet

# 129
  • Мнения: 498
А какво се правят корите от банани ? Извинете ме за тъпия въпрос ама не схванах - сушене и смилане може би  newsm78

# 130
  • 2 етажа над тавана
  • Мнения: 1 844
А какво се правят корите от банани ? Извинете ме за тъпия въпрос ама не схванах - сушене и смилане може би  newsm78

Ами аз просто ги нарязвам, за да не са на големи парчета, не ги суша, слагам ги направо в пръстта около розите.

# 131
  • София
  • Мнения: 1 845
Малко банално Embarassed
Палзвам щипки за простиране навсякъде в кухнята-за да защипвам отворени пакети ,ориз, кафе, брашно, фиде, млякото на Али, подправки, почти всичко.Така не се налага да търся на всяко нещо бурканче или кутийка.

# 132
  • Мнения: 2 056
...ако разлеете червено вино, попийте и полейте петното с бяло вино  Laughing Не остават никакви следи от злополуката.
У нас бяло вино хич не се задържа Mr. Green, затова аз ползвам друг метод-поръсвам петното със сода бикарбонат.Петното добива ужасен синьо-лилав цвят, но после се изпира без проблем Peace

# 133
  • Мнения: 2 056
От долната страна на кухненския шкаф ( горния ) с кукички съм нависила от големите купи- чаши които много ползвам, така не заемат място в шкафовете и са ми непрекъснато под ръка
Много е удобно!Не че аз имам, но видях такива в кухнята на Моника от "Приятели'', и оттогава врънкам любимия да ми инсталира(безуспешно засега)

# 134
  • Мнения: 9 095
Малко банално Embarassed
Палзвам щипки за простиране навсякъде в кухнята-за да защипвам отворени пакети ,ориз, кафе, брашно, фиде, млякото на Али, подправки, почти всичко.Така не се налага да търся на всяко нещо бурканче или кутийка.
аз така правя с кламерчета Peace

Общи условия

Активация на акаунт