Хитринки за всякакъв случай

• 75 337
  • 363
  •   1
Отговори
# 255
Чудесно алманахче за домакинята сте спретнали.Поздравления   bouquetТова вече е моята любима тема.

# 256
Аз не съм голяма домакиня и може би няма да ви впечатля особено /а може и някой вече да го е казал - чета рядко темата и е възможно да съм пропуснала точно това и да повтарям/, но:
Когато пържа нещо, предварително лепвам по един вестник на плочките около печката - после само смачквам и мяткам в кофата.
Прозорци мия с домакинска хартия /ролките/, салфетки или тоалетна хартия /много мразя да пера парцали!/
Враичките на кухненските шкафове /които са венге и всяко докосване с ръка оставя мазни отпечатъци/ забърсвам за 1 мин. само с леко овлажнена микрофибърна кърпа.
Големи количества зеленчуци /за гости/ мия в миялната с програма за студено изплакване /около 5 мин./.
Готвя почти само в тенджера под налягане /замразеното месо го слагам без да го размразявам, само му давам 10 мин. повече варене/
Простирам малко по-бавно - добре опъвам дрехите, а като изсъхнат ги сгъвам прилежно и подреждам на купчинки /без сака и палта от плат/ и като преседят няколко часа са като гладени. Изобщо не ми се налага да вършея с ютията, дори и ризите на мъжа ми.
Разпределям си домашната работа /най-вече чистенето/ по 10 - 15 мин. всеки ден. Така не губя часове в търкане през уикенда.
Благодаря на всички момичета, които разкриха на тези страници своите хитринки и ми бяха безкрайно полезни!

# 257
искам да споделя някои неща които аз правя
при боядисване на коса, ако се изцапа кожата почиствам с напоено памуче с оцет /е миризмата не е много приятна, но действа/, също така съм чувала и да натъркам с пепел от цигара.
за да се свари боба по-бързо пускам една лъжица в тенджерата.
малки бурканчета ползвам за съхранение на подправки, като от опаковката на подправката изрязвам надписа и лепя с тиксо. 

# 258
...малки бурканчета ползвам за съхранение на подправки, като от опаковката на подправката изрязвам надписа и лепя с тиксо.
                       Peace това и аз го правя. Другите продукти (ориз, леща, соеви продукти...) също съхранявам в кутии, като изрязвам упътването и го оставям най-отгоре в кутията.

# 259
Преди да идем на купон(НГ примерно) изпиваме по една лъжица зехтин - така никога не се напиваме  Drunk

# 260
Аз пък практикувам номера с аспирина- изпиваш 2 половин час преди запоя и не се напиваш (все пак зависи от количеството, де !). А за след това  Wine Glass употребявам алка залцер- прави чудеса !!! Днес съм на моабет и ще пробвам със зехтина.
Също така твърд алкохол замезвам с твърдо мезе, защото само със зелентии става лошо !

# 261
Ето и моя скромен принос:

1. За махане на котлен камък- оцет и толина, например ако е тенджера се сварява с вода и оцет.
Свекърва ми пуска пералнята един път на месец без дрехи само с оцет на най-силна темп. Спестява си пари за Калгон. Аз....все забравям!

2. Ако искате да преварите вода за бебето пуснете бързонагряващата кана и отворете капака. Така не се изключва след като заври и може да засечете 5 мин.

3. Ако правя пилешка супа не варя пилето предварително. Правя си супата и докато ври слагам пилешко месо нарязано на кубчета - за отрицателно време са готови и стават много крехки и сочни.

4. Преди лапето го къпехме в хола, мъкнехме кофи с вода, застилахме с найлони - абе ужас. Сега слагаме една плетена ракитена масичка в банята, отгоре коритото и наливам вода! Супер улеснение ми е.
Засега това се сещам Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 23:42 от Мама Ежка

# 262

УОУ,
ама да не забрави някоя и да го отчете като изпито ... Mr. Green Laughing Laughing

Имам тенменужки и не цъфтят, ама не пия хапчета и нямам. От кои да взема, че да не са ми много скъпи, че 35 лева за тор за теменужки не давам ...
Не се шегувам, съветът ми е интересен и искам да опитам.

Да си кажа честно, още не съм го пробвала, но ми го каза опитна цветарка! Нямам представа колко струват хапчетата, но предполагам, че има и по-ефтинки....

# 263
  • Пловдив
.....................................
4. Преди лапето го къпехме в хола, мъкнехме кофи с вода, застилахме с найлони - абе ужас. Сега слагаме една плетена ракитена масичка в банята, отгоре коритото и наливам вода! Супер улеснение ми е.
Засега това се сещам Simple Smile
Е, те за това хората са измислили ваните на стойки Simple Smile Точно на нивото на кръста е, въобще не се налага да се навеждаш Simple Smile

# 264
записче Peace

# 265
Аз като пера обувки в пералнята ги слагам в една стара тобричка с връзки, за да не се разваля обувката.

# 266
  • София

УОУ,
ама да не забрави някоя и да го отчете като изпито ... Mr. Green Laughing Laughing

Имам тенменужки и не цъфтят, ама не пия хапчета и нямам. От кои да взема, че да не са ми много скъпи, че 35 лева за тор за теменужки не давам ...
Не се шегувам, съветът ми е интересен и искам да опитам.

Да си кажа честно, още не съм го пробвала, но ми го каза опитна цветарка! Нямам представа колко струват хапчетата, но предполагам, че има и по-ефтинки....

Аз подарих на свеки теменужки и вече не цъфтят  Rolling Eyes Взех едни хапчета /2.60лв/  Mr. Green и бутнах една таблетка в пръстта , още преди 2 месеца , ама нъц Crossing Arms нищо не става newsm78

# 267
Ааа, хапчетата се бутват, когато теменужките са цъфнали!

# 268
  • София
Ааа, хапчетата се бутват, когато теменужките са цъфнали!

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ти пък ме отчая Rolling Eyes и сега  няма надежда така ли Rolling Eyes

# 269
страхона тема Peace
 преди седмица от мама научих как да оформям кюфтета на бързичко
-след като се сложат продуктите каймата се слага в предварително намазана
торбичка и се минава със точилка,режи се торбичката и каймата се режи с нож...

Общи условия

Активация на акаунт