Хитринки за всякакъв случай

  • 72 635
  • 363
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 837
много полезна тема наистина...в момента не се сещам за мои хитринки newsm78, но исках да допълня това:
чай от кантарион (цветове) - за стомах, язви и т.н... много добър!..
чай от мащерка - за проблеми със съня - страшно успокояващ...

Червения кантарион е спезиално за стомах, а мащерката помага при менструални болки...но това си го пише на опаковките с билките Mr. Green

лятото като правя кубчета лед, слагам във водата на всяко кубче малко парченце лимон и мента и после замразявам. Супер са за вода и бяло вино  Peace ,

това много ми допадна...бравос

# 31
  • Мнения: 8 505
Лукът не люти толкова много,ако се разреже на 2-4 парчета и се постави в студена вода за 5-10мин.
При приготвяне на риба,за да не митише дъската,след употреба се натрива с парче лук,оставя се за няколко мин и се измива.

# 32
  • Мнения: 773
За менструалните болки помага и чай от бял равнец. Доста горчи, но си заслужава.

# 33
  • София
  • Мнения: 4 879
Мислех си кой знае колко хитринки знае всяка от нас, дето ги приема за нещо нормално и в реда на нещата, а не за някаква хитрост. И по тази причина няма да ги сподели.

права си.
аз например пера повечето обувки и ботуши в пералнята и дори не го считам за хитринка. след центрофугата кожените обувки са си направо сухи.
не считам за хитринка и миенето на ориза в голяма цедка.

# 34
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Когато купя кафе, след като отворя опаковката, слагам част от кафето в херметически затваряща се кутия, която държа в хладилника, а остатъка, завивам добре в опаковката, слагам ластиче и съхранявам в замразителя. Така кафето остава дълго време ароматно и вкусно(макар, че ние си изпиваме опаковка от 250г седмично Simple Smile)

# 35
  • Мнения: 1 065
Лукът не люти толкова много,ако се разреже на 2-4 парчета и се постави в студена вода за 5-10мин.
При приготвяне на риба,за да не мирише дъската,след употреба се натрива с парче лук,оставя се за няколко мин и се измива.

това ме подсети, че много ми люти лука докато го беля- как постъпвате в този случай? до края на третата глава вече съм като извор. а за рязането без сълзи наистина помага студената вода  Wink. и още- как се отмирисва дъската пък от лук? веднъж пробвах с лимон, но пак се усещаше миризмата на лук

# 36
  • Мнения: 3 098
Когато миете гъби (от белите печурки) ги сложете в дълбок съд с вода и поръсете 2-3 с.л. брашно отгоре и разбъркайте. Да постоят така 2-3 минути. Така избягвате миенето на всяка една гъба поотделно Peace. Хитринката я знам от дядо ми, който беше велик гъбар.
Аз го правя по следния на4ин и не е необходимо да престоява. Peace
Гъбите се слагат в найлонов плик,поръсват се с 2 с.л.брашно и 1 с.л. готварска сол.Пълни се плика с вода и се разбива енерги4но.След 1 минута имате най-4истите и бели гъбки.
Имам въпрос-с противоза4атъ4ните вси4ки цъфтяЩи цветя ли можем да пoливаме?

# 37
  • Мнения: 1 860
 Лук ако режеш на течение (на вратата на терсата например) няма да ти залюти.

 Неприятна миризма на хладилник или камера ще се оправи, ако след почистването се сложи хартия с наръсено нес кафе и се остави за няколко дни.

 Много хубава тема! Hug

# 38
  • Сливен
  • Мнения: 382
Сетих се още нещо:
След рязане на лук, чесън или риба ръцете се измирисват като се натъркат в някакъв съд от алпака под течаща вода.
Това го научих, защото бях попаднала на един обезмирисяващ сапун от алпака. Разрових се из нет-а и се оказа, че става с какъвто и да е съд от алпака. Може дори в мивката да си изтъркаш ръцете (аз най-често така правя, стига да е алпака) и наистина миризмата изчезва. А иначе я усещам с дни.

# 39
  • Мнения: 780
Лукът не люти толкова много,ако се разреже на 2-4 парчета и се постави в студена вода за 5-10мин.
При приготвяне на риба,за да не мирише дъската,след употреба се натрива с парче лук,оставя се за няколко мин и се измива.

това ме подсети, че много ми люти лука докато го беля- как постъпвате в този случай? до края на третата глава вече съм като извор. а за рязането без сълзи наистина помага студената вода  Wink. и още- как се отмирисва дъската пък от лук? веднъж пробвах с лимон, но пак се усещаше миризмата на лук
браво за хубавата тема . за лука - 4етох някъде из форумите /мисля че в готварството / - пълниш си устата с вода - под езика и няма проблем - аз вече така си режа лука и нямам проблеми - еее накрая леко залютява но накрая и то като режа много лук

# 40
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 908
много полезна тема наистина...в момента не се сещам за мои хитринки newsm78, но исках да допълня това:
чай от кантарион (цветове) - за стомах, язви и т.н... много добър!..
чай от мащерка - за проблеми със съня - страшно успокояващ...

Червения кантарион е спезиално за стомах, а мащерката помага при менструални болки...но това си го пише на опаковките с билките Mr. Green
Мащерката помага и при главоболие - под формата на чай.

При приготвяне на риба,за да не мирише дъската, след употреба се натрива с парче лук,оставя се за няколко мин и се измива.
...и ще мирише на лук Mr. Green вместо на риба.


Чинийка с оцет, поставена в хладилника, 'улавя' неприятната миризма, ако нещо се е вмирисало вътре.

# 41
  • Бургас
  • Мнения: 537
1.За да се изчисти алуминиева мивка от капките, се натрива с утайката от кафе и се изплаква.
2.За подсилване на цветята в саксии сипвам утайката от кафе в/у пръста.
3.Срещу листни въшки - разтворена пепел от цигара и пръскам листата.
4.Миризмата на риба от съдовете и ръцете махам с оцет.
5. newsm78 Сигурно има и друга, ама сега не се сещам!

# 42
  • Smallville
  • Мнения: 994
По едно време не ми достигаха формите за лед и ползвах пластмасовата част на кутия от шоколадови бонбони.Бяха ми попаднали едни с форма на сърца и дребосъка много им се кефеше Laughing

# 43
  • Мнения: 2 673
Като дойде някакъв вирус вкъщи правех ударна терапия на децата 3 в 1...вачер:
1. Компрес на гърлото, с който да пренущуват, плюс хладък чай с мед и лимон
2. Масаж на гърди и гръбче с ракия и намазване с мас
3. Напарване на краката във вода с морска сол, масаж, чорапки

ако няма ефект на 100%, включвах синапени лапи. Е, тогава няма как да няма.....
   Като бебета - при кашлица слагах в стаята памучета топнати в камфоров спирт, пръснати по стаята, борови клонки, чеснови скилидки. Представете си аромат Mr. GreenНо помага.
   За сваляне на температура оцета не е нужен - той подържа Т на водата по-ниска, аз го заменям с кубчета лед в съдчето за компреси..Оцета мирише силно, дразни кожата

# 44
  • София
  • Мнения: 4 879
дъските за рязане обезмирисявам в миялната.
в хладилника държа отворено бурканче със сода - за обезмирисяване
накупих си миризливи пръчици и държа по една опаковка във всеки кухненски шкаф - като отворя, ми мирише приятно.
на няколко лесно достъпни места в къщата съм сложила свещник и кибрит/запалка - в случай, че ме изненада спиране на тока по никое време.
в шкафа с подправките държа няколко ментови дъвки - неутрализират миризмата в шкафа и не позволяват да се завъждат разни буболечки вътре.

Общи условия

Активация на акаунт