Хитринки за всякакъв случай

• 75 356
  • 363
  •   1
Отговори
# 135
Страхотна  тема  Hug
Ето и нещо от мен
-утайката от кафе ползвам освен за цветята,а и за каналите на мивките,сифона в банята-убива миризмите
-след пържене на кюфтета или риба,сипвам в центъра на кутлона докато е топъл-оцет,обира миризмата
-вместо застройка на супата, слагам 1 триъгълниче топено сирене
-хладилника размразявам за нула време със сешуар,преди всичко от камерата да се е разтекло
-в ютията слагам няколко капки омекотител при водата-мирише страхотно и се глади лесно
-за пресичане на  растройство на децата давам 1с.л.лимон,а за нас 2-3с.л. оцет
-за сваляне на температура правя разтвор от вода,оцет и щипка сода-мажа от вътрешната страна на китката
-за инхалация,лайка-мед-сода или валидол
ако децата не искат да стоят над тенжерата-единият вариант е във вана с много гореща вода.Другият в кофа с бързовар-вие естественно държите детето.
За сега друго не се сещам.

# 136
Да се запиша и аз тук.Винаги когато мия пода в кофата слагам вряла вода (от бойлера разбира се) и препарат.Така съхне по-бързо.

# 137
Това за банановата кора ме впечатли особено, защото имам рози! Ще опитам веднага - тъкмо си хапвам банан Grinning И като цяло - темата е супер - ако се сетя нещо, което още не сте написали - ще върна жеста!  bouquet

# 138
Страхотна  тема  Hug
Ето и нещо от мен
-утайката от кафе ползвам освен за цветята,а и за каналите на мивките,сифона в банята-убива миризмите
-след пържене на кюфтета или риба,сипвам в центъра на кутлона докато е топъл-оцет,обира миризмата
-вместо застройка на супата, слагам 1 триъгълниче топено сирене
-хладилника размразявам за нула време със сешуар,преди всичко от камерата да се е разтекло
-в ютията слагам няколко капки омекотител при водата-мирише страхотно и се глади лесно
-за пресичане на  растройство на децата давам 1с.л.лимон,а за нас 2-3с.л. оцет
-за сваляне на температура правя разтвор от вода,оцет и щипка сода-мажа от вътрешната страна на китката
-за инхалация,лайка-мед-сода или валидол
ако децата не искат да стоят над тенжерата-единият вариант е във вана с много гореща вода.Другият в кофа с бързовар-вие естественно държите детето.
За сега друго не се сещам.
Само да допълня, че ако децата не искат да стоят - може да направите една игра с тях. Аз така правех, когато синът ми беше по-малък. Завивах се с него под одеалото и играехме следната игра - казваме :"И-и-и-и-и-й  (тук се поема дълбоко въздух!)Мечката идвааааа!" и при издишането - "Ау-у-у-у-у Мечката си отиваааа." Като се редува и вдишване през носа.

# 139
  • София
Установих, че като режа лука с лещи (тия дето в очичките се слагат), той не ми люти. Не е много приложима хитринка, но ако някоя мама носи лещи и си ги маха в къщи, да знае.
А се бели по-лесно, ако първо се разреже на две.

С утайката от кафето от кафеварката някой път си намазвам мокрите ръце и ги оставям да поизсъхнат. Като ги изплакна кожата е супер гладичка.

Ако носите силиконови чорапи вместо да си купите един чифт, си купете два - в същност ще имате три (това малко като сините сливи са червени, когато за зелени) - като предложението за топлото дупе в двата чорапогащника (адски я мразя тая дума) Wink

За миризмата от чесън - едно карамфилче може да се сдъвче, но май кафето е по-добрата идея.

Обезмаслителят Мелио чисти перфектно и петна от дрехи, както и баня, тоалетна чиния и т.н..

За белене на чесън - продават се едни оранжеви гумени релефни фунийки. Слагаш вътре скилидката, потъркваш все едно е точилка и чесънчо излиза гол голеничък. Скоро ми подариха такваз, много е удобна.

Ако ви тръгне ечемик - ако го натъркате няколко пъти със злато, няма да излезе.
Ако си изгорите пръстите може да се хванете за меката част на ушите - много помага.

Като бях малка все карах едни зловещи бронхити и мама и татко ми правеха нещо доста лепкащо, но много помагащо: хартия за плодове и зеленчуци (една кафява, сега обаче не знам какъв ще и е заместителя, може би и оббикновена ще помогне) се надупчва на 2-3 см с вилица, намазва се с мед и се поръсва черен пипер. Туй нещо ми го лепваха на гърба и така спях през нощта. Много ми помагаше.

# 140
Сега се сетих - като нямам клечки за зъби и няма с какво да проверя сладкиша, използвам парченце суров спагет.

С него замествам клечките за зъби и когато правя хапки с лютеница за детето - не искам да пипа филийката и да се изпоплеска, съответно режа на хапки и забучвам с клечки за зъби или парченца суров спагет. Естествено за пред гости не върши работа  Laughing

# 141
Като бях малка все карах едни зловещи бронхити и мама и татко ми правеха нещо доста лепкащо, но много помагащо: хартия за плодове и зеленчуци (една кафява, сега обаче не знам какъв ще и е заместителя, може би и обикновена ще помогне) се надупчва на 2-3 см с вилица, намазва се с мед и се поръсва черен пипер. Туй нещо ми го лепваха на гърба и така спях през нощта. Много ми помагаше.
       Аз не си спомням какъв беше ефекта, но и на мен са ми правили същото, макар и с обикновен вестник...

# 142
  • София
Сетих се нещо  Grinning Ако сте с изкуствена елха и ви липсва аромата на естествената,може да откършите няколко клончета от елхичка или борче и да ги сложите около кръстачката или да си направите коледно венче.Така стаята ви ще ухае свежо и ще спасите дръвчетата  Flutter

# 143
 Днес открих колко по-лесно ми е, на червения мокет да не пускам постоянно прахосмукачка за най-малките боклучета, а да ги полепя на бързо с тиксо.  Whistling

# 144
Аз от тъпия ми турски (персийски) килим събирам космите така. С широко тиксо. Вземам си го от Левчето (2 бр за 1 лев)  Peace

# 145
 Ти пък сега.  smile3515 остави ме да си мисля, че съм открила топлата вода!

# 146
Добре! Няма проблеми! Ти си събирай боклучета, но вероятно си нямаш представа какво е да ти се оплетат дълги къдрави косми по изкуствения килим и освен това да се наелектризират! Пробвала към какво ли не! Дори си купувам от ония лепенки "котешко езиче" и ползвам само онова с кукичките. Дращя, дращя с него по килима, а после голям зор да извадя космите от там. С една голяма игла... Абе голям купон! Откакто открих номера с тиксото се родих. А откакто го намерих на такава далавера не ми се свиди и по 2 пъти на месец да го лепя с тиксо.

# 147
  • София/Велико Търново
Страхотна темичка!  Simple Smile
Да се отчета и аз:
- Пердетата в пералнята се перат сгънати, така не се мачкат много.
- За да се отпусне кожата на нови /и не само/ обувки трябва да престоят една нощ натъпкани с вестници намокрени с ракия
- При боядисване на косата за да си избегне боядисване и на челото и ушите е добре ако се намажат с крем.
- За да не се овлажнява солта в солницата се добавя ориз.
- Зрял боб се сварява по-бързо ако се накисне от предния ден в студена вода

# 148
И аз бързам да се включа с някой от мойте хитринки
1-при зъбобол се напоява едно памуче с предварително изгоряла хартиийка върху чинийка и остава жъртеникава течност,която обезболява ако се сложи в дупката на зъба(това ми го правеха като малка и има ефект)
2-след като се изперат бели платнени обувки се мажат обилно със сол,за да не се получат жълти петна и като изсъхнат се изчеткват от солта.Ефекта е поразителен.
3-сребро се чисти перфектно с паста за зъби и дебел вълнен парцал
4-за херпес преди избиването му се натърква с барута от клечка от кибрит
5-при червеи в пръста на цветята се забиват клечки от кибрит с барута надолу
6-всякакви петна по дрехи изчезват като предварително се накиснат в студена вода и после се търкат с домашен сапун
7-при изгаряне веднага се маже с мазнина и не остават белези
8-ваната перфекто се излъсква с препарат и телче за съдове(става като нова)
9-дъвка се маха като се изглежда с ютия върху вестник
10-месото ако предварително се накисне с червено вино и чесън като се сготви има невероятен вкус
11-в пилешката супа слагам джоджън и има приятен вкус
12-ако боба не е накиснат във вода от през нощта може да се накисне за 30мин.с 1 чаена лъжичка със сода и се разварява бързо
13-винаги готвя постния грах с копър
Ох,знам много такива хитринки,но за сега са тези,а после ще пиша пак

# 149

Общи условия

Активация на акаунт