Нашите цветя - обща тема 12

• 34 833
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Нат, в субстрат за зеленолистни (от Хоумакс) засадих Стрелицията Simple Smile
На югоизточен прозорец я държа Simple Smile

Ето как да се различаваме Тенксгивингчетата от Коледничетата и от Великденчетата Simple Smile

# 136
Моля за съвет: имам цикас от август тази година. Отлеждам го в домашни условия-в апартамент.От 2 седмици  най-долните клонки започнаха да жълтеят.Пулверизирам,не поливам почвата.На светло и слънчево е позициониран.......Къде бъркам според вас?
Знам,че е субтропическа екзотика,но съм влюбена откакто ги видях за пръв път в Неапол и Сиракуза.Когато го открих в един градински център,веднага го грабнах. Трябва ли да взема спец.тор,с която да го подхранвам и кога....? Как да се преборя с жълтеенето?

# 137
Аз пък се влюбих в този сингониум албо 😍 Но ще изчакам няколко години да им мине модата на вариегатните растения, за да се сдобия. Миналата година гледах в един разсадник супер мини резниче на вариегатна монстера, цената беше 250лв 🙄
А, тя монстерата е просто безобразно скъпа. Добре че нямам никакво място дори за малка такава. Сингониума поне е управляем Laughing а и е едно единствено листо, та беше поносимо. Иначе, за цяло растение не бих кихнала в никакъв случай.

# 138
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да се включа с редакция на мнеието си.
всички бели стрелиции, които съм виждала в цъфтеж са били над 2 метра височина и затова смятах, че в нашите условия няма да се стигне до цъфтеж. или поне няма да е скоро.
днес обаче видях две бели стрелиции, цъфнали на десето листо, около половин метър стъбло. Simple Smile значи има надежда.

за монстерите, тук не съм видяла вариегатна, но съм покзвала снимката на монстера с три цвята, в различен етап на цъфтежа.
Simple Smile редовно ги стрижат и може би няма са е невъзможно да се вземе резник. Simple Smile за следващото идване до България.

# 139
На мен не ми върви с вариегатните растения.
Сега едвам бутам един фикус Тинеке, да видим до къде ще го добутам. От една година може би го имам, изкара две-три листа и цяло лято просто спря да се развива. Така си стои - нито расте, нито умира.

Добри, а ти къде си (ако не е тайна)? Simple Smile

# 140
не е тайна, писала съм и преди - в Египет сме. Simple Smile

# 141
Вариегатните са си капризни. Или листата съхнат, или се обръщат в изцяло зелено, или пък изцяло във вариегантия цвят и растението не може да фотосинтезира с тях, или пък самите растения не растат... особено ако оцветяването е изкуствено прдизвикано пък съвсем. То това са си често малформации, които не са в полза на цялото растение, та не е учудващо. Ама част от хобито Simple Smile

Добри, може ли да пуснеш пак снимка на тази монстера с три цвята?

# 142

И тези съм пускала, но ми харесват много и пак ще ви досаждам с тях

# 143
Жълто коледниче не намерих... засега. Показвам Ви новия дом на цветята ми и събирам идеи за нещо лесно за гледане, щото вече нали имам място 🤣

# 144
Някой сингониум или алокасия, мисля, че ще подхожда Simple Smile

# 145
  • Карлово
Нат, в субстрат за зеленолистни (от Хоумакс) засадих Стрелицията Simple Smile
На югоизточен прозорец я държа Simple Smile

Ето как да се различаваме Тенксгивингчетата от Коледничетата и от Великденчетата Simple Smile

Покрай вашите миналогодишни тенксгивчета и т.н. се запалих и купих едно, което обаче не цъфтя уж беше напъпило. Сега е с много пъпки, но е на открито и май няма да е добре да го оставям още вън. Но имаше препоръка да не се мести, понеже хвърля пъпките. Какво да правя? Искам да го видя цъфнало.

# 146
Аз моите ги преместих вътре преди две седмици.
Бяха напъпили вече. Спазвам правилото да запазя максимално възможно изложението.
В моя случай ги прибрах от балкона навътре в хола , на 1.5 м разстояние. Не падна нито една пъпка Simple Smile

# 147
Значи тенксгивче е моето, благодаря за разяснението. Между другото учудва ме, че ще цъфти, изглеждаше на умирачка лятото, едно такова спаружено 😀

Нареждам се и аз да видя трицветната монстера

# 148
На моята азалията взеха да и падат много листата. Четох, че не обичала топло и затова я изкарах на терасата. Вече три нощи е там и листата й при допир наистина спряха да падат. Температурата през нощта е около нула, но явно й е добре. И дипладениите още са навън и не знам докога ще ги държа там. То в Германия няма съществена разлика между лято и зима. 😬

# 149
Моите дипладении също още цъфтят. До около 8 градуса виреят, после изпадат в зимен сън. Но не бива да замръзват.

Общи условия

Активация на акаунт