Нашите цветя - обща тема 12

• 34 851
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Нареждам се и аз да видя трицветната монстера

Simple Smile с три цвята, не трицветна Simple Smile
единият е на пъпка, другият е отворен, третият е прецъфтял и е оформил семената

Скрит текст:
И тези съм пускала, но ми харесват много и пак ще ви досаждам с тях

# 151
Бях в Лидъл току-що.
Много красиви многоцветни бегонии имаше, различни сукуленти, голям оранжев thanksgiving cactus

# 152
Desito, страхотно местенце за цветята ти Simple Smile! Може да добавиш дяволски бръшлян

пилеа

фикус Пумила, папрати и да постигнеш нещо такова
.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 19:53 от Natt***

# 153
Natt***, дяволски бръшлян определено ще потърся, преди години майка ми гледаше такова растение и действително беше непретенциозно. Благодаря!

# 154
Непретенциозни и растат много бързо, освен това колкото повече ги режеш, толкова по-бухнали и богати стават. Simple Smile

# 155
Миоки,мисля че филодендрона ти е по-скоро PHILODENDRON PRINCE OF ORANGE,а Malay gold си е направо светло зелен.

# 156
И после трябва да се спреш в един момент Simple Smile
И да си мислиш : ами догодина? Саксиите ще трябва да се подменят с по-големи Simple Smile

# 157
Наина, май си права. Стъблото е червеникаво, а най-новото листо си е откровено оранжево, макар че и на голда стъблата са червеникави, но не видях с много оранжеви листа.

Аз проблемът с големите растения го решавам като ги "рестартирам". Голямата саксия подарявам на някого, а си оставям по няколко стръкчета, които вкоренявам и наново.  Последно пусках в една месна група във фейса, всичко се разграби за няма и час.

# 158
Ох, Добри, донеси и резници от хибитата, напрво са невероятни.

# 159
опитах при последното идване.
събирам изрязаните от подръжката клончета. подстригват ги късо, но режат млади зелени клончета, а те не пускат корени. Sad
трябва да попитам как са оранжевите зокуми и плумерията. Simple Smile

# 160
Показвам Тенксгивингчетата ми и една снимка с най-непослушното ми цвете, което само пожела да го снимам Joy

A тази драцена я бях отписала. Днес мислех да я изхвърля, а тя взе, че ме изненада Grinning

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 16:40 от Happy Mijjj ツ

# 161
да ти имам непослушкото.
Wink хич не му личи.

# 162
Моята, на 6, нали все ми наднича какво гледам, възкликна - я, какво хубаво момченце!
Сладичък непослушко, Миж, да е здрав и щастлив!

И да попитам, понеже са разстлали по стълбището такива тенксгивънчета и мисля да ходя да си чупна. Как се захваща?

# 163
Благодаря, Евенце Simple Smile На всички да са ни живи и здрави дечицата Hug Heart

# 164
Много сладък непослушко под прикритие, сложил си е най-послушната усмивка Grinning

Евенце, много лесно се вкореняват. Направо в саксията се бучват, само не прекалявай с поливането, но и да не пресъхва съвсем. Моят сега точно е направил пъпки. Откакто го изнесох на студените стълби, е по-доволен сякаш. Само в началото докато се адаптира пропусна един цъфтеж. Цъфти два пъти годишно, та не знам към кои да го причисля, по снимка най-много прилича на тенксгивче, листата му имат "рогца".

Общи условия

Активация на акаунт