Нашите цветя - обща тема 12

• 34 903
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Mendeleevka, разкошен е Heart Eyes! И аз също искам да видя решетката. Много благодаря на всички момичета, които споделят личен опит! Прекрасни сте Hug!

# 211
dariVale, благодаря Relieved За да го държа изправен във вътрешността има решетка пластмасова, а ластуните просто ги подрязвам и раздавам .
Виждала съм и увит около едно от онези дебели комосови стъбла

# 212
  • Стара Загора
Момичета нищо особено не е . Ей такава на-обикновена от хипермаркетите : https://mr-bricolage.bg/reshetka-za-tsvetya-sm/p/891463
Май взе да му идва ниска вече и ще творя нещо тази пролет подобно но от летвички,просто по-високо.

# 213
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
приемате ли това "цвете" в темата?
Simple Smile харесва - не харесва, влиза. Simple Smile
в градинката не се получи, надявам се сега да стане магията и да го докарам до цъфтеж.
за опита - три вида. цял картоф, прясно срязан и срязан преди време и оставен да засъхне среза.

и в новия дом - кошче от ИКЕА, с опция за допълване.

# 214
Добри, искаш реколта ли?
Моята първа бугенвилия си мисли, че е пролет. Изхвърли половината си листа и очаквах да остане на голи пръчки, а тя набира скорост, че и да цъфти се кани 😂
Зарязала съм я на покрива, само дъждовете я поливат.

Номер две пък вади нови издънки в най-долната част на стеблото си. Вече тотално се отказвам да разбера как се отглеждат - явно се справят по-добре сами. И тя е на покрива.

Компания им правят аптении, еониуми, юки , агавета, портулакарии и алоета - зъбати и не толкова.
От пролетта

И днес след като проспаха лятото

Това беше толкова изсъхнало, че бях на косъм да го изхвърля - не му помня името, но и то оживя

Обаче не е истина как се променят цветовете на снимките 😳

# 215
Жълто не намерих никъде, но пък оранжевото цъфна 🧡

# 216
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не за реколта, за цвят ги искам. Simple Smile Simple Smile

# 217
Идвам да се хваля. Коледничето,което купих преди няколко години,взе да гние и да се разпада. Събрах няколко клонки и ги бучнах. Имах две саксии. Една до друга са,лятото вън,сега са вътре на прозореца. Едно и също поливане,всичко 1:1,но едното пак се разпадна и гние. Другото обачееее ме радва:

Гигантски пъпки и цвят:

Пробвах да снимам с другия тел,но все големи снимки. За това ще си снимам със стария,поне нямам проблем с качването.

# 218
  • София
Имам едно коледниче - подарък от 16 години. Само една-единствена пъпка направи миналата година, когато и цъфна. Сега няма намерение. Какво да го правя, че да го стимулирам? Опитвах какво ли не - смяна на мястото, режим на поливане, торене, и не, и не.

# 219
  • DE
Според мен трябва да е на студено Thinking

# 220
От известно време се чудя какъв вид е хризантемата, която гледам на балкона - предполагам, че някой в тази тема ще може да ми каже. Купена е миналата есен от Кауфланд, от трицветните, но беше увяхнала и преоценена (май беше 2 лева или нещо такова). Възстанови се бързо, след това мислех, че ще умре, но тя изкара нови листа и стебла и лятото стана голяма почти като храст (съответно я преместих в по-голяма саксия). В началото на есента започнаха да се появяват пъпки и сега цъфти в жълто и розово, като жълтите цветчета са нормални, а розовите са по десетина на връхче - няма как да ги снимам адекватно - като малки букетчета са (не съм виждала такава хризантема до сега). Ето снимки, но не се вижда съвсем добре:

Това сорт ли е, или мутант?

# 221
Аз се отчитам с още едно бебе филодендрон. Този път е melanochrysum.
Добре ги събирам бебешори, ама като порастнат какво ще правя, нямам никаква идея Joy

# 222
Моите коледничета/всъщност всички са тенксгивингчета 🙃/ живеят целогодишно на остъклената тераса, поливам с накисване, почвата им е различна - общо взето каквато имам. Трите са отрупани с пъпки, само бялото има една единствена. Смятам, че са непретенциозни и лесни за гледане/размножаване/затова издирвах и жълто/. След като прецъфти, смятам да отчупя едно разклонение от бялото, че май е много голямо вече. Розовото ми миналата година цъфна 2 пъти.

# 223
Най-после направих снимки на бебетата циклами, да се похваля. Толкова им се радвам. Simple Smile
Тук са 2 бебета - едното е с грудка над почвата и 2 листенца.

Още бебета

И още много бебета циклами

А това са старите циклами, виждат се различните форми на листата, въпреки, че са все бръшлянолистна циклама.

Част от цикламената градинка, с няколко стари циклами и последни цветчета. Листата ще си хубавеят до късна пролет, докато започнат горещините и цикламите заспят. Пролетта може да се пробвам и да поизчистя, само здраве и сили да имам.

А тук вариегатната винка майор, упорито превзема градинката пред блока.

И въпреки сянката, 2 слънчеви туфички щернбергии.

# 224
  • София
Едно мъниче което захванах реши да ме зарадва.

Общи условия

Активация на акаунт