Нашите цветя - обща тема 12

• 34 889
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Обичат светлина, но не трябва да го пече директно.
Точно това открих и аз. На западен прозорец е, но въпреки многото слънце при мен, не е директно върху цветята ми.
Благодаря на всички за включването!

# 196
Ехааа...честита Стрелиция Николай, Натт! Heart Eyes
Чудна е!! Heart

# 197
Ехааа...честита Стрелиция Николай, Натт! Heart Eyes
Чудна е!! Heart
Благодарение на теб Hug Simple Smile!

# 198
Нат, наслада за очите са твоите цветя. Всичките са разкошни.

# 199
Анджи, майчиното растение е с много хубави тъмнозелени листа. И то е под лимона, но в края и го грее слънцето. Гледам го всеки ден като минавам покрай съседите.
Миоки, сега съвсем не знам къде да го сложа. Четох, че сингониума обича силна светлина без пряко слънце. Затова е вътре до прозореца. Съседът каза навън да го оставя, но аз си го искам за стайно цвете.
Мисля, че сингониума ти е от светлолистните видове и това е нормалния му цвят. Майчиното растение е с по-тъмни - вероятно защото е на сянка. Това, което са ти подарили може да е стояло със саксията на по-светло.
Ако не е голям проблем снимай и покажи мама-сингониум да видим разликите.
Иначе растението ти изглежда разкошно и са лесни - държат на засушаване и пренебрегване. На Натт сингониум е розов и зеления цвят е заради недостатъчното светлина.

# 200
Благодаря, Съни, много си мила Hug, Simple Smile!
Дари, аз имам и сингониум със зелени листа- на първата снимка в ляво Wink. Ето го

.

# 201
Мисля, че сингониума ти е от светлолистните видове и това е нормалния му цвят. Майчиното растение е с по-тъмни - вероятно защото е на сянка. Това, което са ти подарили може да е стояло със саксията на по-светло.
Ако не е голям проблем снимай и покажи мама-сингониум да видим разликите.
Иначе растението ти изглежда разкошно и са лесни - държат на засушаване и пренебрегване. На Натт сингониум е розов и зеления цвят е заради недостатъчното светлина.
Не ми е удобно да заничам през дувара, може и аз да съм в грешка и голямото да е на сянка, а това което ми дадоха да е било по на светло. Но точно до оградата има огромен лимон и растенията са под него. Няма как да снимам, само хвърлям по едно око и се радвам на красотите им - един от най-хубавите дворове е. Имат две кучета, които разхождат и се заиграват с моето, тогава си говорим със съседите - възрастна двойка са. Така се пресрамих да си поискам листенце. Миналата година имах един мъничък, който беше изхвърлен и го спасих. Тръгна добре и после явно го преполях и... Затова искам този да оцелее - харесвам сингониуми много. Светлият цвят ме притесняваше само защото си мислех за хлороза. Колко често да поливам? Веднъж седмично достатъчно ли е?

# 202
Бодваш пръст в саксията и ако е сухо на повърхността, поливаш. Не го засушавай съвсем, защото може да започне да жълтее и хвърля долните листа. Ако искаш да стане кичест, като порастне малко, режеш между две листа и разсаждаш в същата саксия.

# 203
  • Стара Загора
Сингониума през зимата трябва да се полива с известно внимание,да се изчака почвата да се засуши добре . Но може да се пръска по-често за сметка на поливането. Така няма да загние.
Ето го и моят

Natt, прекрасна стрелиция 😍

# 204
Здравейте дами. влизам с прозаичен въпрос. Може ли отзиви за superplants. Ако сте ги използвали, доволнили ли сте?
Благодаря ви предварително.

# 205
Сингониума през зимата трябва да се полива с известно внимание,да се изчака почвата да се засуши добре . Но може да се пръска по-често за сметка на поливането. Така няма да загние.
Ето го и моят

Natt, прекрасна стрелиция 😍
Сингониума е прекрасен, но пода е уаууу- убиец, много красив.
Сингониума как го поддържате да не напуска голи дълги ластуни?

# 206
  • Стара Загора
dariVale, благодаря Relieved За да го държа изправен във вътрешността има решетка пластмасова, а ластуните просто ги подрязвам и раздавам .

# 207
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Първи цвят на бялата стрелиция. Самото растение е над 3 метра.

И една оранжева

Малко китайки с мярка за сравнение.

Закъсняла пясъчна лилия може би.

И семена на от пясъчна лилия

И нещо новичко за мен

Плумерия Simple Smile

И "розовите" луковици

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 21:24 от st. Dobri

# 208
dariVale, благодаря Relieved За да го държа изправен във вътрешността има решетка пластмасова, а ластуните просто ги подрязвам и раздавам .
Малко нахална ставам вече, но ако покажеш и вида на подпорната решетка ще съм много благодарна 🙏

# 209
Сингониума как го поддържате да не напуска голи дълги ластуни?
С подрязване и с повече светлина.

Общи условия

Активация на акаунт