Нашите цветя - обща тема 12

• 34 871
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Аз имам регистрация във форума им. Много полезна информация откривам, но арогантността на собственика ми е повече. Като цяло отзивите са  добри.
Благодаря! Аз чета форума в момента (палми,цикаси и цитрусови),наистина много полезна информация и поднесена компетентно.Но все пак това са мнения отпреди няколко години........вероятно към днешна дата има промени... Питах,т.к. съм си харесала няколко екзотики. Simple Smile

# 181
Да, повечето теми са стари. Предполагам, че са се изчерпали като информация потребителите. Аз имах въпроси за плумерията и ми отговориха малко вяло. Simple Smile Но все още ровя за информация за бугита, палми, хибискуси. Лошото ( за мен) е, че се споделя за отглеждане на растенията в България, а при мен е друга климатична зона. Например моите плумерии са още навън и не мисля да ги прибирам да спят. Както и бугенвилиите. Но отделям, полезното. Мисля даже да поръчам тор за палмичките си.
Какви екзотики си хареса?

# 182
Да, повечето теми са стари. Предполагам, че са се изчерпали като информация потребителите. Аз имах въпроси за плумерията и ми отговориха малко вяло. Simple Smile Но все още ровя за информация за бугита, палми, хибискуси. Лошото ( за мен) е, че се споделя за отглеждане на растенията в България, а при мен е друга климатична зона. Например моите плумерии са още навън и не мисля да ги прибирам да спят. Както и бугенвилиите. Но отделям, полезното. Мисля даже да поръчам тор за палмичките си.
Какви екзотики си хареса?

Ехааа,Плумерии,Бугенвилии-истинска тропическа и средиземноморска красота!!  Flowers HibiscusДа те радват с години! Flowers Four Leaf CloverАз обожавам този тип растителност. Вероятно си в Италия,Испания....Малта ?

Харесах си Cycas Revoluta(отново:))),Plumeria Rubra сорт Super Round Франджипани,Fortunella margarita.
Най-голямо желание имам да успея да се справя с Цикаса Simple Smile

# 183
Теменужките ми се радват на есента.

Хризантеми

# 184
Леле, Съни прекрасни са Simple Smile Heart Eyes!

# 185
Чудни Съни!!!!
Още не съм си взела теменужки, че летните още са цъфнали в саксиите Simple Smile
Но скоро. Те са прекрасни през зимата. Слънце, дъжд, сняг… и пак се изправят и усмихват;) и така цяла зима

# 186
Berissa, плумерии, ( франджипани) имам две, три бугенвилии, стефанотис, жасмин, хибискус,  юки и много сукуленти - в Малта живея. И съм новоначинаещ градинар - момичетата тук ми помагат вече втора година. Загубих много растения, някои просто не виреят у дома.
Нат, я покажи пак твоят прелестен сингониум! Преди дни си измолих от съседите, но ми се струва че са много бледи листата - исках клонче, получих саксия, но почти без пръст и сега се чудя какво не му достига.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 21:09 от MagniМ

# 187
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Едното дърво май е присадка. До се чуди човек защо.
Това избива ниско по стъблото

А това е в короната

Днес видях са влачат отрязана бяла стрелиция. Над 5 метра дълга и с доста дебело стъбло. Май оставят вамо по една, да не се размножава прекалено.

# 188
Магни, според мен си изглежда чудесно твоят сингониум!
Ето снимка на моя от днес
Похвалвам се, че благодарение на Happy Mijjj си закупих Стрелиция Николай

.

# 189
Честита и успешно отглеждане, Нат!
И все пак, твоят е по-зелен - тя чуждата морава винаги е по-зелена. 😂 Смених му пръстта, наторих го, дано потъмнее. Беше под сянката на един лимон, може светлината да не му е достигала. У дома е до прозореца.

# 190
И все пак, твоят е по-зелен - тя чуждата морава винаги е по-зелена. 😂 Смених му пръстта, наторих го, дано потъмнее. Беше под сянката на един лимон, може светлината да не му е достигала. У дома е до прозореца.
Ще потъмнее,мисля,че с този вид листно-декоративни слънчевата светлина е основна за зелените багри.

# 191
  • Мадрид / София
Магни, мисля, че вида му е такъв със светли листа, поне такъв видях вчера, но можеш да пробваш да му сложиш железен килат, за да позеленеят листата.

# 192
Ако искаш да ти е по-тъмен, дръж го на по-малко светлина. Ако е на много светло, ще изсветлее, ако е на по-умерено, ще стане по-тъмен. Все пак, гледай да не е на много тъмно, защото се издължава и разстоянието между листата става по-голямо.

# 193
Анджи, майчиното растение е с много хубави тъмнозелени листа. И то е под лимона, но в края и го грее слънцето. Гледам го всеки ден като минавам покрай съседите.
Миоки, сега съвсем не знам къде да го сложа. Четох, че сингониума обича силна светлина без пряко слънце. Затова е вътре до прозореца. Съседът каза навън да го оставя, но аз си го искам за стайно цвете.

# 194
Обичат светлина, но не трябва да го пече директно. Моят виси на западен прозорец, но при мен е облачно през по-голямата част от дните, а ако има слънце, то е филтрирано през клоните на дърво. Директно слънце има за не повече от половин час и то когато навън е слънчево, а както казах, е рядкост да се съчетае правилния ъгъл на греене и в същото време да няма облаци.

Общи условия

Активация на акаунт